klanten beoordelen ons met een
   

Hoe maak ik mijn tuin winterklaar?

Tuintips voor het winterklaar maken van de tuin

Het najaar is een periode waarin veel aan de tuin moet gebeuren, de tuin gaat in rust en vraagt om enig snoeiwerk, het blad valt van de bomen en het gazon heeft een najaarsbemesting nodig. Daarom zetten we hieronder een aantal werkzaamheden op een rijtje om u op weg te helpen bij het winterklaar maken van de tuin, lees snel verder voor een aantal handige tuintips.

Gazononderhoud

Het gazon heeft in Oktober een najaarsbemesting nodig zodat het een voedingsvoorraadje heeft voor de winter. Heeft u last van mos? strooit u dan DCM Gazonpur met een indirecte werking tegen mos. In november/december is kalk erg belangrijk, kalk brengt de zurtegraad van de grond omlaag zodat mos minder snel gevormd word en bindt tevens de meststoffen.

Na oktober is het maaien van het gazon meestal niet meer nodig. Heeft u interesse voor een maaicontract? vraag dan naar de mogelijkheden en de scherpe tarieven en wie weet maait Vos Tuinvisie komend seizoen wekelijks uw gazon.

Beplanting

De meeste afgestorven vaste planten kunnen worden afgeknipt zodat de borders grotendeel kunnen worden opgeruimd. Bomen en heesters moeten worden nagekeken op snoei en hagen kunnen eventueel voor een laatste keer worden gesnoeid. Vaste planten die het afgelopen seizoen wat minder hebben gedaan kunnen eventueel worden gescheurd en opnieuw geplant zodat ze komend seizoen zullen verjongen.

Het najaar is tevens de ideale periode om nieuwe planten in de tuin aan te planten. Vos Tuinvisie kan u alle soorten tuinplanten leveren tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Vijvers

Om te voorkomen dat het blad van de bomen in het vijverwater terecht komt is het verstandig om in oktober tijdelijk een net te spannen over de vijver, dit voorkomt vervuiling van het vijverwater. Als er veel rottend blad op de bodem van een vijver ligt kan dit giftige stoffen afgeven en zullen vissen ziek worden. Overtollige zuurstofplanten moeten worden verwijderd en de oeverbeplanting kan worden afgeknipt.

Waar werken we?

Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie werkt met name in een groot deel van Gelderland en verzorgt alles op het gebied van Tuinontwerp, Tuinaanleg en Tuinonderhoud. De grootste klantenkring ligt in de buurt van Epe en in Epe zelf.

Verder hebben we een aantal klanten in de volgende plaatsen: Emst, Vaassen, Oene, Veessen, Vorchten, Heerde, Wapenveld, Hattem, Zwolle, Doornspijk, Nunspeet, Elspeet, Uddel, Vierhouten, Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Eerbeek, Beemte Broekland, Wenum , Twello, Wijhe, Olst, Welsum, Terwolde, Teuge, ‘t Harde, Elburg en Oldebroek

Neem vandaag nog contact op met Vos Tuinvisie voor een vrijblijvende afspraak en bel 0578-561015 of stuur een vraag/bericht via het contactformulier.

Zeer net en zorgvuldig werkend hoveniersbedrijf onder leiding van Daniël Vos die nu een aantal klussen voor ons naar volle tevredenheid heeft uitgevoerd. Afspraak blijkt afspraak! Van harte aanbevolen. Fam. Potappel

tuinkeur-logo

Nieuwsgierig geworden?

Bel 0578-561015 of mail info@vostuinvisie.nl voor een vrijblijvende afspraak.

Bekijk onze vermelding op de website van TuinKeur:

Neem contact op