klanten beoordelen ons met een
   
Title Image
Zwemvijveraanleg

Geniet van een prachtige zwemvijver in uw tuin

Lijkt het u ook heerlijk om in uw eigen tuin verkoeling te kunnen vinden tijdens warme zomerdagen? Denkt u dan eens na over de aanleg van een zwemvijver. Een zwemvijver is het hele jaar door een sieraad in de tuin; op mooie zomerdagen heeft u uw eigen zwembad, maar ook buiten het zwemseizoen kunt u genieten van de charme van zo’n vijver. Dat is natuurlijk een groot voordeel van de aanleg van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad. Ook voor kinderen is een zwemvijver heerlijk. Lekker zwemmen en ravotten met vriendjes of vriendinnetjes zonder op de fiets te hoeven stappen om een meertje op te zoeken.

Welk soort zwemvijver past bij u en uw tuin?

Er zijn diverse manieren om een zwemvijver aan te leggen. Al deze verschillende types zwemvijvers hebben elk een andere uitstraling. Kiest u dus voor een zwemvijver die bij u past. U kunt kiezen voor een zwemvijver met natuurlijke, ronde vormen in bijvoorbeeld een bostuin of een tuin in een weideomgeving. Maar een bouwkundige zwemvijver met gemetselde wanden en natuurstenen afdekranden is uiteraard ook mogelijk. Laat u vooraf goed door ons adviseren en voorlichten zodat uw zwemvijver perfect bij u en uw tuin past.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Zwemvijver in uw tuinontwerp

Laat een zwemvijver bij het laten maken van een tuinontwerp intekenen op een voor u prettige plek, zodat u er het gehele jaar van kunt genieten. De zwemvijver moet een mooie centrale, maar niet teveel aanwezige, plaats krijgen bij de tuinaanleg. Kijk hier voor foto’s van de door ons reeds aangelegde zwemvijvers in Epe en omgeving. Bent u geïnteresseerd in het laten aanleggen van een zwemvijver? Vraag dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Natuurlijk plantenfilter in uw zwemvijver

Het grote voordeel van een zwemvijver, is dat een zwemvijver niet met chemische middelen zoals chloor gezuiverd hoeft te worden. Alle zwemvijvers worden namelijk gefilterd door middel van een natuurlijk plantenfilter.

Biologische waterbehandeling in uw zwemvijver

De waterbehandeling in uw natuurlijke zwemvijver is geheel biologisch. Er komt geen chloor of zout aan te pas, zoals in een ‘gewoon’ zwembad het geval is. Dit levert zowel voor de natuur als voor uzelf en/of uw kinderen belangrijke gezondheidsvoordelen op.

Hoe werkt de zuivering van een zwemvijver?

De werking van een zwemvijver is volgt: een zwemvijver bestaat uit twee gedeeltes, een zwemgedeelte en een plantengedeelte. Het plantengedeelte bestaat uit substraat met zuiverende waterplanten. Buiten de vijver staat een pompopstelling met zeer energiezuinige pompen die het water via het plantenfilter afpompt en nadien weer in het zwemgedeelte terugpompt. Na de zuivering loopt het water weer terug in het zwemwater. Een UV-lamp dood alle schadelijke bacteriën en breekt algen af zodat u kraakhelder zwemwater heeft. Het gaat bij een zwemvijver dus om een constante circulatie van het zwemwater. Het vuil komt in het plantengedeelte terecht, wordt daar door de planten afgebroken en het frisse, gezuiverde water wordt weer in het zwemgedeelte terug gepompt.

Zwemvijver verwarmen

Wilt u uw zwemvijver kunnen verwarmen? Dat is mogelijk met een warmtepomp. De verwarming wordt geplaatst na het filtersysteem, zodat het water gefilterd is als het de zwemvijver verwarming bereikt. Dit is ook het beste voor de levensduur van de warmtepomp.

Zwemvijver onderhoud

Ook voor zwemvijver onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. Zwemvijverspecialist Vos Tuinvisie beschikt over een speciale reinigingsmachine met voorfilter om de bodem en wanden van zwemvijvers te reinigen. Daarnaast hebben we een klokpomp waarmee we het lavagedeelte en/of plantengedeelte kunnen spoelen en reinigen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Sfeer en leven in de tuin

Het kiezen voor een vijver bij het aanleggen van uw tuin geeft zeker meerwaarde; water geeft sfeer en leven in de tuin. Laat de vijver bij het maken van het tuinontwerp intekenen op een plek waar hij erg mooi uitkomt. Zo kunt u het hele jaar door genieten van het water in uw tuin.

Portfolio
Landelijke tuin met zwemvijver en overkapping in Diepenveen 9

Vijverfolie in uw zwemvijver

Vos Tuinvisie maakt uitsluitend gebruik van epdm rubberfolie van het merk Ecolan om de bodem van uw zwemvijver te bedekken. Het grote voordeel van dit type folie is dat de kans op lekkage minimaal is door de grote rekbaarheid. Het ouderwetse pvc folie is erg UV-gevoelig waardoor de bovenste rand van het folie zeer snel poreus wordt en scheurvorming kan gaan vertonen. Het Ecolan vijverfolie kan in alle vormen exact op maat gelast worden, dit heeft als groot voordeel dat we niet zelf hoeven te gaan lassen in het folie.

Persoonlijk advies over een zwemvijver op maat

Vos Tuinvisie beschikt over heel veel kennis op het gebied van het aanleggen en onderhouden van zwemvijvers in Epe en omgeving. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met leveranciers die adviseren in de technische filterinstallatie, op maat voor uw zwemvijver. We werken uitsluitend met hoogwaardige kwaliteit materialen waardoor u vele jaren kunt genieten van uw eigen zwemvijver in de tuin. Graag maken wij een vrijblijvende afspraak met u om uw ideeën en wensen door te nemen. Aan de hand daarvan doen we u graag een prijsvoorstel voor het aanleggen van een zwemvijver in uw tuin.

Toch liever een zwembad?

Wilt u niet het risico lopen om een kikker tegen te komen tijdens het zwemmen en gaat u toch liever voor de aanleg van een zwembad in uw tuin? Ook dat kan Vos Tuinvisie voor u verzorgen. De aanleg van het zwembad gaat in nauwe samenwerking met professionele zwembadbouwers zodat de tuin en het zwembad een prachtig geheel vormen. Het is voor u als klant natuurlijk erg prettig om alles in één te late regelen en niet met diverse partijen te hoeven communiceren.

Verouderd zwembad ombouwen tot zwemvijver

Heeft u een verouderd zwembad in uw tuin waar u geen gebruik meer van maakt? Grote kans dat het oude zwembad een doorn in het oog wordt. Het zwembad dempen is bovendien geen goedkope klus vanwege de arbeidsintensiviteit en kosten voor materiaalafvoer. Er is een alternatief: Vos Tuinvisie kan uw zwembad ombouwen tot een prachtige natuurlijke zwemvijver. Dat kan tegen relatief lage kosten, is milieuvriendelijk, onderhoudsarm én een aanwinst voor uw tuin. Lees meer over het ombouwen van uw zwembad tot een zwemvijver.

Totaalpakket voor uw tuin, zwemvijver en zwembad

Daarom creëert Vos Tuinvisie graag een totaalpakket voor u, van het tuinontwerp tot en met de aanleg van het zwembad en de bestrating eromheen. Zwembaden kunnen in alle vormen en maten geleverd worden. Van een jacuzzi tot een bouwkundig zwembad in de door u gewenste vorm, inclusief verwarming, een roldek en een eventuele schoonmaakrobot om de bodem schoon te houden.

Waar werken we?

Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie werkt met name in een groot deel van Gelderland en verzorgt alles op het gebied van Tuinontwerp, Tuinaanleg en Tuinonderhoud. De grootste klantenkring ligt in de buurt van Epe en in Epe zelf.

Verder werken wij voor klanten in de volgende plaatsen: Emst, Vaassen, Oene, Veessen, Vorchten, Heerde, Wapenveld, Hattem, Zwolle, Dalfsen, Doornspijk, Nunspeet, Elspeet, Uddel, Vierhouten, Apeldoorn, Beekbergen, Loene, Eerbeek, Beemte Broekland, Wenum , Twello, Wijhe, Olst, Welsum, Terwolde, Teuge, ‘t Harde, Elburg en Oldebroek

Bekijk onze vermelding op de website van TuinKeur

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op