klanten beoordelen ons met een
   
Title Image
Werking van een zwemvijver

Werking van een zwemvijver

Genieten van de voordelen van zowel een zwembad als een vijver in de tuin? Het hele jaar door? Een zwemvijver is dé oplossing voor elke waterliefhebber! ’s Zomers neemt u zo een verfrissende duik in uw eigen zwembad en de rest van het jaar geniet u van een prachtige natuurlijke vijver. Maar hoe zit het dan met de werking van een zwemvijver? Vos Tuinvisie legt het u uit!

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Zwemvijver of zwembad?

Het grote verschil tussen een zwemvijver en een zwembad, is de reiniging. Een zwemvijver reinigt zichzelf, op biologische wijze. Een zwembad daarentegen wordt gereinigd met chemische middelen zoals chloor. In een zwemvijver is het gebruik van dit soort middelen niet nodig. Deze wordt namelijk gereinigd door een natuurlijk plantenfilter.

De werking van een zwemvijver

Wanneer we uw zwemvijver aanleggen, maken we daarin twee gedeeltes. Het ene gedeelte is bedoeld om in te zwemmen, het andere gedeelte wordt ingericht als natuurlijk zuiveringssysteem. Het water in uw zwemvijver is continu in beweging tussen deze twee gedeeltes. Een energiezuinige pompopstelling die buiten uw zwemvijver wordt geplaatst zorgt voor deze circulatie. Water uit het zwemgedeelte stroomt naar het plantengedeelte om gereinigd te worden. Dit gebeurt middels zuiverende waterplanten en een uv-lamp. De waterplanten zorgen voor de eerste natuurlijk reiniging, de uv-lamp breekt algen af en doodt schadelijke bacteriën. Samen vormen deze oplossingen een heel natuurlijk zuiveringssysteem!

Offerte aanvragen
De werking van een zwemvijver

Natuurlijke vijver

Na deze biologische reiniging stroomt het water van het plantengedeelte terug naar het zwemgedeelte en begint de hele cyclus weer opnieuw. Het water in het zwemgedeelte van uw zwemvijver is daardoor kraakhelder én veilig! Dat maakt een natuurlijke vijver ook zeer geschikt om kinderen in te laten zwemmen. Het volgende kinderfeestje wordt gewoon bij u thuis gevierd! We kunnen uw zwemvijver zelfs verwarmen met behulp van een warmtepomp. Staat u al te popelen om binnenkort te kunnen zwemmen in uw eigen zwemvijver? Bel of mail ons dan snel om geheel vrijblijvend kennis te maken!

Natuurlijke vijver

De mooiste zwemvijvers

Hoe uw zwemvijver er precies uit komt te zien, is aan u. Wat de mooiste zwemvijvers zijn, is immers een kwestie van smaak! Heeft u een zeer strakke en moderne tuin, dan kiest u wellicht ook voor een strakke en moderne vijver. Houdt u echter meer van een landelijke tuin, dan is een natuurlijk vormgegeven vijver waarschijnlijk een betere optie. Als vijverspecialist denken wij graag met u mee!

De mooiste zwemvijvers

Vijveronderhoud

En uiteraard staan we ook na de aanleg van uw zwemvijver voor u klaar. Voor vijveronderhoud en bij vijverproblemen. Hoewel het natuurlijke zuiveringssysteem van uw zwemvijver fantastisch werkt, kan er natuurlijk altijd onverhoopt iets misgaan. Wij raden daarom aan regelmatig uw vijverwater te laten testen door ons hoveniersbedrijf nabij Zwolle. Water dat er schoon uitziet, hoeft immers niet altijd schoon te zijn. Als vijverspecialist zorgen wij er echter voor dat het water in uw zwemvijver in optimale balans is én blijft. Door periodieke controles kunnen we talloze vijverproblemen voorkomen of op tijd oplossen. Zo zullen we uw vijver schoonmaken en indien nodig repareren. We zorgen ervoor dat u het hele jaar door zorgeloos kunt genieten van een schone vijver!

Vijveronderhoud zwemvijver

Uw zwemvijver professioneel laten onderhouden?

Kiest u graag voor professioneel onderhoud van uw zwemvijver? Zodat u er zelf geen omkijken naar heeft en verzekerd bent van schoon en gezond vijverwater voor uzelf, uw vijverplanten en eventuele vissen? Dan is het team van Vos Tuinvisie u graag van dienst. Zo beschikken wij over een speciale reinigingsmachine met voorfilter om de bodem en wanden van zwemvijvers te reinigen. Daarnaast hebben we een klokpomp waarmee we het lavagedeelte en/of plantengedeelte kunnen spoelen en reinigen.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden
Zwemvijver onderhoud reinigingsmachine

Ziet u zo’n zwemvijver in uw tuin al helemaal voor u? Maar heeft u nog vragen over de werking van een zwemvijver? Of over uw tuinontwerp? Neem gerust contact met ons op! In een vrijblijvend gesprek beantwoorden wij graag al uw vragen. Tot snel!

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op