klanten beoordelen ons met een
   
Title Image
Zwembad ombouwen tot zwemvijver

Zwembad ombouwen tot zwemvijver

Heeft u een verouderd zwembad in uw tuin waar u geen gebruik meer van maakt? Vos Tuinvisie bouwt uw oude zwembad om tot prachtige natuurlijke zwemvijver! Een aanwinst voor uw tuin, milieuvriendelijk, makkelijk te onderhouden en tegen relatief lage kosten.

Oud zwembad in uw tuin?

We komen het regelmatig tegen: een verouderd zwembad in een tuin – waar ooit door de hele familie plezier aan is beleefd, maar nu een doorn in het oog van de bewoner. Renovatie van zo’n verouderd zwembad is vaak een prijzige kwestie, het zwembad laten dempen volgens de officiële regelgeving eveneens. Maar in de huidige toestand heeft niemand er natuurlijk iets aan en het oude zwembad ontsiert uw tuin.

Van verouderd zwembad naar natuurlijke zwemvijver

Herkent u deze situatie? Vos Tuinvisie biedt u een alternatief: wij kunnen het verouderde zwembad voor u ombouwen tot een natuurlijke zwemvijver. Een zwemvijver is onderhoudsarm en is het hele jaar door een aanwinst voor de tuin. Op mooie lente- en zomerdagen heeft u alsnog uw eigen zwembad, maar ook buiten het zwemseizoen kunt u genieten van de charme van zo’n vijver. Dat is natuurlijk een groot voordeel van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad. Ook kinderen vinden het heerlijk om te zwemmen en ravotten in een zwemvijver in de tuin.

Offerte aanvragen
Zwembad ombouwen naar zwemvijver Hulshorst

Kosten ombouwen zwembad tot zwemvijver

De kosten voor het ombouwen van een verouderd zwembad tot een natuurlijke zwemvijver liggen niet veel hoger dan de kosten voor het dempen van het zwembad. Dempen is immers niet alleen arbeidsintensief, maar ook met afvoerkosten van materialen en aanleg van een nieuw stuk tuin moet rekening worden gehouden. Bovendien heeft de natuurlijke zwemvijver ook grote meerwaarde voor uw woning. Behalve het sierlijke aanzicht en het plezier dat u aan een zwemvijver beleeft, verdient u de kosten van de zwemvijver aanleg vaak weer terug indien u het huis ooit wilt verkopen.

Voordelen van een zwemvijver op een rij:

 • Een prachtige aanwinst voor uw tuin, het hele jaar door
 • Zwemmen in uw eigen zwemvijver tussen mei en september
 • Milieuvriendelijk
 • Relatief lage aanlegkosten
 • Waterzuiveringsproces is onderhoudsarm
 • Laag energieverbruik
Contact opnemen

Werkwijze: zo bouwen wij uw zwembad om tot zwemvijver

De tuinspecialisten van Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie hebben veel ervaring met de aanleg van natuurlijke zwemvijvers. De transformatie van zwembad naar zwemvijver komt als volgt tot stand:

 • Wij gebruiken de basisconstructie van uw zwembad als uitgangspunt.
 • Speciaal matzwart EPDM-folie van Ecolan zorgt voor de juiste waterafdichting. Hierdoor spiegelt het wateroppervlak, waardoor de zwemvijver optisch de kleuren van de tuin aanneemt. Het folie gaat tientallen jaren mee, neemt warmte op uit zonlicht, geeft die warmte weer af aan het zwemwater én is zeer geschikt voor planten die in de vijver leven.
 • De bodem, begroeiing en techniek (bijvoorbeeld om het water een paar graden te verwarmen) kunnen op uw wensen worden afgestemd.
 • Natuurlijke zwemvijvers zijn vrij van chemicaliën. Wij zorgen voor natuurlijke waterzuivering middels waterplanten en lavastenen. Daarbij wordt water vanuit het zwemgedeelte naar het zuivergedeelte gepompt en weer terug.
 • U heeft nauwelijks omkijken naar het zuiveringsproces. De bodem dient slechts sporadisch met een vijverzuiger gereinigd te worden.
 • Mochten zich ooit calamiteiten voordoen; alle materialen en onderdelen staan geregistreerd waardoor eventuele problemen in de toekomst snel kunnen worden opgelost.

 

Interesse in de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons contact op via 0578 – 561015 of het contactformulier.

Zwemvijver aan laten leggen

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op