Title Image
Vijveraanleg

Aanleggen van vijvers op de Veluwe en in Overijssel

Vos Tuinvisie heeft jarenlange ervaring in het aanleggen en onderhouden van alle soorten vijvers. Of het nu gaat om een klein beekloopje, een strakke gemetselde vijver of een grote natuurlijke zwemvijver. Wij weten overal raad mee en hebben inmiddels zeer veel vijvers aangelegd, in Epe en omgeving. Lijkt het u prachtig een kraakheldere visvijver in uw tuin te hebben, waar u dagelijks van kunt genieten? Is het geweldig om heerlijk in uw eigen zwemvijver te kunnen zwemmen, tijdens de warme zomerdagen? Vos Tuinvisie beschikt over alle kennis en ervaring!

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Veel kennis en ervaring bij Vos Tuinvisie

Een goed en degelijk advies, voordat u een vijver aan gaat leggen, is erg belangrijk om uiteindelijk een kraakheldere vijver in uw tuin te hebben.

  • De keuze voor de randafwerking of het soort folie, is erg bepalend voor het resultaat.
  • Er zijn veel soorten vijverfilters. Elke zwemvijver of koivijver vraagt om een filtersysteem op maat. Vos Tuinvisie kan dit als geen ander verzorgen!
  • Alle medewerkers beschikken over ruim voldoende kennis van het aanleggen en onderhouden van vijvers, en vertellen u graag over de mogelijkheden.
  • Veel vijvers zijn in de afgelopen jaren aangelegd.

Sfeer en leven in de tuin

Het kiezen voor een vijver bij het aanleggen van uw tuin geeft zeker meerwaarde; water geeft sfeer en leven in de tuin. Laat de vijver bij het maken van het tuinontwerp intekenen op een plek waar hij erg mooi uitkomt. Zo kunt u het hele jaar door genieten van het water in uw tuin.

Portfolio
Vijver laten aanleggen door Vos Tuinvisie

Verschillende soorten vijvers

De keuze voor een vijver is erg persoonlijk, er zijn veel soorten en mogelijkheden. Kijk voor een indruk naar onze tuinfoto’s, waar u een groot aantal van de door ons aangelegde vijvers in Epe, Apeldoorn en Zwolle en omgeving kunt bekijken. Kiest u voor een visvijver met natuurlijke vormen en een zo natuurlijk mogelijke randafwerking? Of een gemetselde verhoogde strakke vijver, met een hardstenen randafwerking langs een zichtlijn met bijvoorbeeld dakplatanen aan weerszijden?

Natuurlijke zwemvijver

Een zwemvijver is erg geliefd en geeft u de mogelijkheid heerlijk te zwemmen in uw eigen heldere water, tijdens warme zomerdagen – en zelfs op frissere dagen indien u voor een warmtepomp kiest. Hiervoor maken we een plan op maat, met een speciaal op de zwemvijver afgestemd natuurlik filtersysteem.

Voor de koi-liefhebbers is een mooie natuurlijk koivijver natuurlijk geweldig.

Vijverpompen en filtersystemen

Ieder filtersysteem wordt vooraf met zorg bedacht in samenwerking met technische specialisten. Zo krijgt u zeker geen spijt. De uiteindelijke keuze voor een pomp t.a.v. het gemiddelde stroomverbruik op jaarbasis, kan u handen vol geld schelen. Tijdens het maken van het tuinontwerp houden we rekening met de plaats van een vijverfilter. Bij een grote vijver plaatsen we een pompsysteem bijvoorbeeld vaak onder een grote staptegel in een put onder de grond, dit is optisch mooier dan in een houten kist in het zicht.

Vijverfolie

Er zijn verschillende soorten vijverfolie, maar Vos Tuinvisie werkt uitsluitend met Ecolan epdm rubberfolie. Rubberfolie heeft een erg lange levensduur en is bijna niet lek te krijgen door de grote rekbaarheid. Het is ook nog eens gemakkelijk te repareren, ongeveer net als een fietsband met lekkage. Vos Tuinvisie is erkend ecolan folie verwerker. Het oude pvc folie heeft als groot nadeel dat het erg UV-gevoelig is, waardoor de bovenste rand al vrij poreus en hard wordt en scheurtjes kunnen ontstaan. Doordat het folie erg stug is, kan het lek slecht gerepareerd worden en zal er alsnog een nieuwe lap folie in de vijver gemaakt moeten worden.

Kosten voor vijveraanleg

De kosten voor de vijveraanleg zijn sterk afhankelijk van uw wensen. Het is uiteraard goedkoper om een vijver met natuurlijke vormen aan te leggen, dan een strakke gemetselde verhoogde vijver met een op maat geleverd filtersysteem, verlichting en natuurstenen afdekranden. Wij komen graag vrijblijvend uw wensen bespreken om de kosten voor de aanleg te bepalen. Wat betreft de kwaliteit van de materialen doen wij geen concessies. Er zijn wel alternatieven om de kosten voor de aanleg van uw vijver in de hand te houden.

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op