klanten beoordelen ons met een
   
Title Image
Gazon onderhoud: tips van de hovenier

Hoe onderhoud ik mijn gazon?

Dit is een veelgestelde vraag van veel klanten, gazon onderhoud is echt een vak apart binnen het tuinonderhoud. Daarom geven wij, als gazonspecialist, u graag een aantal tips om uw gazon te onderhouden.

Tips voor gazononderhoud voorjaar

In maart/april moet een gazon geverticuteerd worden, met een verticuteermachine verwijdert u mos en dood gras uit uw gazon zodat het gezonde gras weer kans krijgt om zich goed te ontwikkelen. Daarnaast is het erg belangrijk dat de ondergrond wordt belucht. De meeste gazons worden vrij intensief belopen waardoor de ondergrond vastgelopen word en erg hard word, dit is erg nadelig voor de wortelvorming van het gras. Met een speciale beluchtingsmachine worden er gaatjes in de ondergrond geprikt waardoor de grond weer los en luchtig word.

Na het verticuteren en beluchten moet het gras worden bemest met een organische meststof met bij voorkeur een indirecte werking tegen mos. Twee weken later is kalk strooien erg belangrijk, kalk bind de meststoffen en neutraliseert de grond waardoor mosvorming minder voorkomt. Nog even doorzaaien met een sterk graszaadmengsel en het voorjaarsonderhoud zit erop. Gebruik zeker geen ijzersulfaat, dit dood het mos prima maar het hele bodemleven van het gazon gaat ermee kapot dus u bent weer terug bij af!

Maak gebruik van onze onderhoudsabonnementen

Direct weten waar u aan toe bent met onze vaste prijzen.

Lees meer

Tips voor gazononderhoud zomer

Het gazon heeft in juli een onderhoudsbemesting nodig van een organische meststof. Rond deze periode is de kleur van het gazon meestal al wat minder diep groen, dit geeft aan dat er een gebrek is aan voedingsstoffen.

Tips voor gazononderhoud najaar

In september is het belangrijk om een organische meststof met een indirecte werking tegen mos te strooien, dit geeft het mos voor de winter nog even op de kop en zorgt voor een goede voedingsvoorraad voor het gazon waardoor het de winter goed door kan komen. Twee weken later weer kalk strooien en uw gazon is klaar voor de winter.

Laat uw gazon opnemen in onze gazonbemestingsplanning

Veel mensen komen er zelf niet aan toe om het gazon tijdig te bemesten of denken er gewoon niet aan. Daarom biedt hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie uit Epe u de mogelijkheid om deze werkzaamheden aan ons uit te besteden. Wij komen als gazonspecialist dan een paar keer per jaar het gazon bemesten en desgewenst verticuteren of beluchten zodat uw gazon er altijd mooi bij staat. Kijk voor meer informatie over tuinonderhoud op onze tuinonderhoudspagina of neem direct een kijkje bij onze onderhoudsabonnementen.

Veel vakkennis

Het onderhouden van een tuin wordt door veel mensen onderschat. Er is wel degelijk veel kennis nodig voor: het op de juiste manier snoeien van beplanting, het verbeteren van de bodemstructuur, de behandeling van bijvoorbeeld gazons.

Al onze hoveniers hebben een zeer uitgebreide opleiding gevolgd voor deze tuinonderhoudswerkzaamheden. Zij kunnen u prima informeren en adviseren. Besteed gerust het onderhoud uit en laat uw tuin bijhouden. Onze hoveniers weten precies op welk tijdstip ze welke planten kunnen snoeien.

Afspraak maken
tuinonderhoud

Waar werken we?

Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie werkt met name in een groot deel van Gelderland en verzorgt alles op het gebied van Tuinontwerp, Tuinaanleg en Tuinonderhoud. De grootste klantenkring ligt in de buurt van Epe en in Epe zelf.

Verder hebben we een aantal klanten in de volgende plaatsen: Emst, Vaassen, Oene, Veessen, Vorchten, Heerde, Wapenveld, Hattem, Zwolle, Doornspijk, Nunspeet, Elspeet, Uddel, Vierhouten, Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Eerbeek, Beemte Broekland, Wenum , Twello, Wijhe, Olst, Welsum, Terwolde, Teuge, ‘t Harde, Elburg en Oldebroek

Bekijk onze vermelding op de website van TuinKeur

TuinKeur gecertificeerd

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op