klanten beoordelen ons met een
   

Zwemvijver

Droomt u al jaren van een verkoelende waterpartij in uw eigen tuin? Een zwemvijver is een lust voor het oog en tegelijkertijd dé manier om optimaal van een heerlijke zomer te genieten. Bij Vos Tuinvisie bent u precies aan het juiste adres om die zwemvijver van uw dromen vakkundig aan te laten leggen! Neem direct contact met ons op om een afspraak te maken of lees verder om meer te weten te komen over onze service.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Zwemvijver of zwembad?

Het klassieke zwembad kennen we natuurlijk allemaal. Ideaal om uzelf in de zomer heerlijk in eigen tuin op te kunnen frissen, om kinderfeestjes veilig thuis te vieren en om samen met vrienden aan het water te barbecueën. ’s Winters sluit u het zwembad zorgvuldig af en hoewel u er op dat moment verder niets aan heeft, is het zwembad ook geen echte doorn in het oog.

Maar wat nu als het nog beter kan? Als uw zwembad niet alleen praktisch en heel fijn is, maar ook nog eens mooi? Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door? Dat is precies wat een zwemvijver biedt! Een zwemvijver is een zwembad en vijver ineen. In de zomer precies de verkoeling die u zoekt en ook buiten het seizoen een pareltje om naar te kijken. Kiezen hoeft u met een zwemvijver dus niet meer: u profiteert van het beste van twee werelden!

Zwemvijverspecialist

Voordat we daadwerkelijk overgaan tot de aanleg van uw zwemvijver, is het belangrijk om een aantal zaken te bespreken en te beslissen. Zo kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw zwemvijver te laten verwarmen. Indien u dit wenst leveren wij een warmtepomp, die geplaatst wordt achter het filtersysteem van uw zwemvijver. Zo wordt het water pas verwarmd wanneer het gereinigd is; dat komt de levensduur van uw warmtepomp ten goede. Schoon én warm water stroomt na de reiniging het zwemgedeelte van uw zwemvijver in, zodat u veilig en comfortabel uw zwemvijver in kunt duiken!

Daarnaast bespreken we van welke aanvullende mogelijkheden u gebruik wilt maken om uw zwemvijver-ervaring compleet te maken. Tuinverlichting bijvoorbeeld, zodat u ook ’s avonds verantwoord kunt zwemmen en vanaf een afstandje geniet van uw prachtig verlichte waterpartij. Of een tuinhuis waarin u accessoires die u in en om uw zwemvijver gebruikt handig kunt opbergen. Als zwemvijverspecialist laten wij u graag zien welke opties wij aanbieden en adviseren wij u uiteraard graag over de mogelijkheden die het beste aansluiten bij uw wensen, behoeften en tuinontwerp.

Offerte aanvragen

Werking van een zwemvijver

Een zwemvijver biedt u namelijk nog meer voordelen dan alleen een prachtig aanzicht. Zo reinigt dit natuurzwembad zichzelf zonder chemische schoonmaakmiddelen zoals chloor! Een zwemvijver bestaat namelijk uit twee delen: een zwemgedeelte en een plantengedeelte. Het zwemgedeelte is vanzelfsprekend bedoeld om in te zwemmen. Het plantengedeelte bevat zoals de naam al onthult planten. Niet zomaar planten, maar zuiverende waterplanten. Door middel van een energiezuinige pomp die buiten de zwemvijver geplaatst is wordt het water uit het zwemgedeelte naar het plantengedeelte gepompt. Daar wordt het water op natuurlijke wijze gereinigd: de zuiverende waterplanten verwijderen vuil uit het water en een uv-lamp doodt schadelijke bacteriën en breekt algen af. Kraakhelder zwemwater stroomt vervolgens vanuit het plantengedeelte weer terug naar het zwemgedeelte.

Het water in uw zwemvijver is dus continu in beweging. Deze continue circulatie van het water zorgt ervoor dat het water waarin u, uw vrienden en uw familieleden zwemmen altijd van de allerbeste kwaliteit is. En dankzij het gebrek aan chemische reinigingsmiddelen, ook nog eens extra veilig en gezond!

Zwemvijver ontwerpen

Bent u er eenmaal aan uit dat u een zwemvijver wilt laten aanleggen? Dan beginnen we natuurlijk allereerst met uw zwemvijver ontwerpen. Dit doen we geheel op basis van uw wensen en behoeften. Uiteraard kunt u daarbij rekenen op ons deskundige advies. Zo leggen we u graag uit op welke locatie in uw tuin uw zwemvijver het beste aangelegd kan worden: een centrale, maar niet al te prominente plek. U wilt immers het hele jaar door van uw zwemvijver kunnen genieten, maar ook de rest van uw tuin op een prettige manier blijven benutten.

Hoe het ontwerp dat onze tuinarchitect voor u maakt eruit komt te zien, hangt vanzelfsprekend af van de omvang van uw tuinrenovatie. Wilt u alleen uw verouderde zwembad ombouwen tot zwemvijver? Een zwemvijver aanleggen op de plek waar nu een grasveld ligt? Of gaat uw complete tuin op de schop en hebben we te maken met een volledige tuinrenovatie? Deze laatste situatie biedt ons natuurlijk de perfecte omstandigheden om uw tuin één prachtig geheel te laten vormen. Maar ook wanneer u alleen een zwemvijver laat aanleggen, zullen wij er alles aan doen om uw zwemvijver volledig op te laten gaan in de sfeer van uw complete tuinontwerp.

Offerte aanvragen
Zwemvijver ontwerpen

Natuurzwembad tuin

Daarbij letten we er natuurlijk op dat uw zwemvijver of natuurzwembad past in de stijl die u voor ogen heeft voor uw gehele tuin. Een moderne zwemvijver met gemetselde wanden en natuurstenen afdekranden sluit immers perfect aan op een strakke en onderhoudsvriendelijke tuin, maar zou misstaan in een weelderige bostuin. In zo’n tuin adviseren wij u om te kiezen voor een zwemvijver met natuurlijk vormen en voluptueuze beplanting. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos! Onze ervaren hoveniers helpen u echter graag een keuze te maken waar u nog jarenlang van kunt genieten.

Tuinontwerp in 2D of 3D

Bent u benieuwd naar voorbeelden van zwemvijvers die wij eerder al ontwierpen? U vindt hier diverse foto’s van eerder aangelegde zwemvijvers is Apeldoorn en omstreken. Wanneer u door ons een zwemvijver laat ontwerpen, ontvangt u vanzelfsprekend ook een 2D-tuinontwerp waarin u precies ziet welke plek uw zwemvijver inneemt in uw tuin en welke sfeer u daarmee creëert.

Wilt u een nog beter beeld krijgen van uw tuinrenovatie, dan is het ook mogelijk om een 3D-tuinontwerp te laten maken. Onze ervaren tuinarchitect Daniel Vos kan een unieke 3D-tuin voor u ontwerpen. In dit ontwerp wandelt u als het ware door uw nieuwe tuin, waar u planten ziet bloeien en water ziet stromen. Het is zelfs mogelijk dit ontwerp in diverse seizoenen aan u te presenteren, zodat u direct ziet hoe uw zwemvijver er in de winter bij zal liggen. En in het donker! Zo heeft u meteen een beeld bij de sfeervolle tuinverlichting die rondom uw zwemvijver geplaatst wordt en kunt u zich alvast verheugen op lange zomeravonden aan het water.

Kunt u niet wachten om uw zwemvijver te laten ontwerpen en te zien hoe deze uw tuin compleet maakt? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Zwemvijver aan laten leggen met hoogwaardige materialen

Wanneer u helemaal tevreden bent over het door ons gemaakte tuinontwerp en alle benodigdheden voor de aanleg van uw zwemvijver binnen zijn, gaan wij zo snel mogelijk over op de daadwerkelijke zwemvijveraanleg! Hiervoor maken onze vakkundige hoveniers uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen. Als zwemvijverspecialist hebben wij enorm veel kennis en jarenlange ervaring op het gebied van de aanleg en het onderhoud van zwemvijvers in Zwolle en omstreken. Zo weten wij precies met welke leveranciers wij samen kunnen werken om u van de allerbeste kwaliteitsmaterialen te voorzien. Hierdoor kunt u jarenlang genieten van die prachtige zwemvijver in uw eigen tuin!

Ook maken wij bijvoorbeeld uitsluitend gebruik van epdm-rubberfolie van het merk Ecolan. Met deze rubberfolie bedekken wij de bodem van uw zwemvijver. Het ouderwetse pvc-folie dat hier vroeger voor gebruikt werd is erg gevoelig voor uv-straling en werd dan ook snel poreus. Vooral de bovenste rand van de folie vertoonde na verloop van tijd scheurvorming, met als gevolg een noodzakelijke vijverreparatie. De epdm-rubberfolie van Ecolan is minder gevoelig voor uv-straling en bevat een hoge mate van rekbaarheid. Hierdoor is de kans op scheurvorming en lekkage van de vijver  minimaal! Bovendien kan deze folie in alle vormen precies op maat worden gelast, zodat onze hoveniers dit niet zelf hoeven te doen.

Zwemvijver maken: tijdsplanning en kosten

Hoe lang onze hoveniers bezig zijn uw zwemvijver te maken en wat de kosten voor uw zwemvijver precies zullen zijn, kunnen wij u vertellen na een gesprek en een kijkje in uw tuin. Dit is namelijk volledig afhankelijk van uw tuinontwerp, de vorm en grootte van uw zwemvijver, de diverse extra mogelijkheden waarvoor u kunt kiezen en vele andere factoren.

Natuurlijk bespreken wij dergelijke aspecten graag met u in een vrijblijvend adviesgesprek. Het uiteindelijke tuinontwerp waarmee u akkoord gaat bevat alle elementen die onze hoveniers voor u zullen aanleggen in de tuin en geeft dan ook een compleet beeld van de tijd en kosten die wij zullen moeten investeren in het aanleggen van uw zwemvijver. Zo komt u niet voor verrassingen te staan!

Op basis van dit tuinontwerp ontvangt u vervolgens een gespecificeerde offerte van ons, waarin u precies kunt zien hoe uw investering is opgebouwd. Het is deze offerte waarmee u akkoord gaat alvorens wij overgaan op de zwemvijveraanleg, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan!

Ook zo’n mooie zwemvijver in uw tuin? Neem dan vandaag nog contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Zwemvijver onderhoud: hoe werkt het?

Wanneer onze hoveniers uw zwemvijver naar volle tevredenheid hebben aangelegd, is het in principe de taak aan u om uw zwemvijver optimaal te onderhouden. Uiteraard informeren wij u vooraf over de maatregelen die u hiervoor dient te nemen. Zo raden wij u bijvoorbeeld aan om regelmatig uw vijverwater te laten testen, om te controleren of de balans in uw zwemvijver op orde is. Als deze balans verstoord raakt, kunnen de zuiverende waterplanten in het plantenfilter van uw zwemvijver niet meer optimaal functioneren, met alle gevolgen van dien.

Het is dus een goed idee om uw vijverwater regelmatig te laten testen, zodat u er zeker van bent dat de zuurgraad, karbonaathardheid en waterhardheid van uw vijverwater op peil zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen wij direct ingrijpen om deze balans te herstellen en ergere problemen te voorkomen.

Professioneel zwemvijver-onderhoud door Vos Tuinvisie

Wilt u ook de rest van uw zwemvijver-onderhoud uit handen geven? Wij verzorgen het graag voor u! Zo beschikken wij over een speciale reinigingsmachine met voorfilter om de bodem en wanden van zwemvijvers te reinigen. Daarnaast hebben we een klokpomp waarmee we het lavagedeelte en/of plantengedeelte kunnen spoelen en reinigen.

Compleet onderhoud van uw tuin

Natuurlijk is het ook mogelijk om de rest van uw tuin eenmalig of structureel te onderhouden. Op basis van uw wensen en behoeften maken wij dan een compleet tuinonderhoudsplan op maat voor u. Daarin plannen wij alles wat wij gedurende het jaar voor u onderhouden. Zo kunnen wij niet alleen uw vijverwater regelmatig testen, maar ook uw gras maaien, uw bomen snoeien en uw onkruid wieden. Al onze hoveniers beschikken over ruim voldoende kennis en jarenlange ervaring om uw tuin tiptop in orde te houden.

Daarnaast doen wij ons uiterste best om telkens dezelfde hoveniers in uw tuin te laten werken, zodat u al snel gewend raakt aan een bekend gezicht en u één vast aanspreekpunt heeft voor al uw tuinvragen. Deze hovenier kent bovendien na verloop van tijd elk hoekje van uw tuin op z’n duimpje, waardoor hij u optimaal van dienst kan zijn! Bent u benieuwd naar hoe een onderhoudsplan op maat er voor u uitziet? En welke kosten u kunt verwachten voor uw tuinonderhoud? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Zwembad ombouwen tot zwemvijver

Heeft u momenteel al een zwembad of juist een vijver in uw tuin en twijfelt u erover om deze om te laten bouwen tot een zwemvijver? Vraag ons gerust om advies! Een zwembad dat nauwelijks gebruikt wordt, wordt na verloop van tijd immers wel een doorn in het oog. Zonde van uw prachtige tuin! Misschien denkt u erover na om het zwembad te laten dempen; dit is echter geen goedkope klus, vanwege de intensieve arbeid en kosten voor materiaalafvoer die hierbij komen kijken.

Wellicht bent u stiekem ook wel verknocht aan de mogelijkheid om ’s zomers na het werken een verfrissende duik te kunnen nemen in uw eigen zwembad, maar heeft u gedurende de rest van het jaar moeite met deze onbenutte waterpartij in uw tuin. Juist dan is een zwemvijver de ideale oplossing! Uw zwembad ombouwen tot zwemvijver kan tegen relatief lage kosten en is tegelijkertijd milieuvriendelijk en onderhoudsarm. Een voordelige en duurzame aanwinst voor uw tuin! Zo behoudt u bovendien de optie om in uw eigen tuin verkoeling te vinden, zonder de rest van het jaar naar een gesloten zwembad te hoeven kijken. Laat uw zwembad ombouwen tot zwemvijver en uw tuin krijgt weer een compleet andere sfeer! Vele klanten gingen u voor, lees hier hun ervaringen!

Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Heeft u een vijver in de tuin, maar mist u de mogelijkheid om te kunnen zwemmen? Laat uw vijver dan ombouwen tot zwemvijver! Zo blijft u genieten van prachtige waterplanten en dieren die aangetrokken worden door het water, maar kunt u ’s zomers ook zoveel baantjes trekken als u maar wilt en wanneer u maar wilt. Gewoon in uw eigen tuin!

Offerte aanvragen
Zwembad ombouwen naar zwemvijver Hulshorst Vos Tuinvisie

Zwemvijver kleine tuin

Maakt u zich geen zorgen wanneer u een kleine tuin heeft en uw droom om in eigen tuin te kunnen zwemmen in rook op denkt te zien gaan; natuurlijk behoort ook een kleine zwemvijver tot onze mogelijkheden! Een zwemvijver in een kleine tuin vraagt soms om creatieve oplossingen, maar dat is precies waar onze hoveniers in gespecialiseerd zijn. Door uw zwemvijver volledig in te passen in uw volledige tuinontwerp kan deze een mooie centrale plek innemen, zonder u te belemmeren in het gebruik van de rest van uw tuin. Twijfelt u of een kleine zwemvijver ook geschikt is voor uw tuin? U mag ons altijd een bericht sturen om vrijblijvend te informeren naar de mogelijkheden!

Natuurlijke zwemvijver in uw tuin

Een natuurlijke zwemvijver laten aanleggen zorgt voor sfeer en leven in uw tuin. U geniet het hele jaar door van een prachtig aanzicht, draagt bij aan de biodiversiteit van uw leefomgeving en geniet ’s zomers van de mogelijkheid om in eigen tuin te zwemmen. Vrienden en familie nodigt u uit om na het nemen van een verfrissende duik aan te schuiven voor een smakelijke barbecue en uw kinderen verliest u in eigen tuin niet uit het oog. Zij vermaken zich deze zomer ook in eigen land uitstekend! Zelfs voor een spetterend kinderfeestje hoeft u voortaan de deur niet meer uit. Ideaal!

Na zo’n heerlijke zomerse dag nestelt u zich ’s avonds misschien wel op uw nieuwe veranda en kijkt u onder het genot van een lekker drankje uit op de prachtig verlichte waterpartij die uw tuin rijk is. Absoluut iets om trots op te zijn!

Uw zwemvijver vakkundig aan laten leggen doet u heel eenvoudig via zwemvijverspecialist Vos Tuinvisie. Onze hoveniers zijn voornamelijk werkzaam in Gelderland en legden al zwemvijvers aan in Heerde, Apeldoorn, Zwolle, Epe en andere plaatsen in de omgeving. En wie weet binnenkort bij u! Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen voor de zwemvijveraanleg te bespreken! Ook voor tuinaanleg, tuinontwerp en tuinonderhoud zijn we u graag van dienst.

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op