Title Image
Graszoden leggen

Graszoden leggen in uw tuin?

Het leggen van graszoden in de tuin is zeker een vak apart, schakel daarom een Hovenier in die weet waar hij mee bezig is.  Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie uit Epe heeft jarenlange ervaring in het aanleggen en onderhouden van gazons, een gazon aanleggen blijft niet alleen bij het uitrollen van een paar graszoden. Vraag snel naar de mogelijkheden en prijzen voor het leggen van graszoden door Vos Tuinvisie uit Epe.

Bodemonderzoek

Als eerste is onderzoek naar de bodemstructuur van de plaats waar het gazon moet komen erg belangrijk, is het schrale zandgrond, voedzame kleigrond, zit er veel puin in de grond en is er eventueel een storende laag aanwezig waardoor het water niet weg kan? Voordat de medewerkers van Vos Tuinvisie de graszoden gaan leggen frezen ze een startbemesting en een wortelstimulator door de ondergrond, deze stoffen zorgen voor een zeer goede start van de graszoden.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Problemen bij gazons

Een veel voorkomend probleem is een storende laag, bij veel nieuwbouwtuinen is de grond rondom de woning erg vastgereden door zware machines, de aannemer gooit er een beetje grond overheen bij oplevering van de woning en de nieuwe bewoners leggen er de graszoden gewoon overheen zonder onderzoek te doen. De afwatering van het gazon zal een groot probleem zijn en de graszoden zullen binnen zeer korte tijd erg slecht gaan worden. De oplossing voor dit probleem is de grond goed diep los te spitten met een minigraver en de storende laag te doorbreken bij de aanleg van de tuin.

Een andere factor die een grote rol speelt bij het wel of niet slagen van een goed aangelegd gazon is licht. Hoe meer licht het gazon krijgt, hoe beter het gras zich kan ontwikkelen en hoe minder aandacht de graszoden nodig hebben. Het is dan ook verstandig om als de mogelijkheid er is een aantal bomen of struiken te verwijderen en op die manier meer licht te creëren.

Gebruik van big-slabs

Het meest gelegde soort gras is speelgazon, de zoden kunnen in de vorm van rolletjes van een vierkante meter gelegd worden maar ook in de vorm van big-slabs. Vos Tuinvisie beschikt over een speciale kruiwagen om big-slabs te leggen, dit zijn graszoden van 50 cm. breed op een pallet aangeleverd. Het grote voordeel van de big-slabgraszoden is dat er in plaats van één vierkante meter per keer wel twintig vierkante meter gelegd kan worden aan één stuk. Dit heeft als groot voordeel dat er veel minder naden ontstaan, het staat netter, legt sneller en de graszoden drogen minder snel uit.

Vos Tuinvisie heeft zeer veel ervaring met het leggen van graszoden en door de efficieënte manier van werken kan er vrij goedkoop gewerkt worden. Vraag snel naar de mogelijkheden en besteed eventueel het maaien van het gazon uit aan ons.

Offerte voor de aanleg van uw tuin

Na het maken van een tuinontwerp en een beplantingsplan stellen wij een offerte voor de aanleg van uw tuin voor u op. Onze offertes zijn erg duidelijk en overzichtelijk, zodat u goed kunt zien waar de kosten voor de tuinaanleg in gaan zitten. Zodra u Vos Tuinvisie opdracht geeft, spreken we een startdatum af waarop de tuinaanlegwerkzaamheden beginnen. De tuinmaterialen worden besteld en er worden werktekeningen voor de uitvoering gemaakt. De tuinaanleg kan nu beginnen!

Offerte aanvragen
tuinaanleg

Waar werken we?

Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie werkt met name in een groot deel van Gelderland en verzorgt alles op het gebied van Tuinontwerp, Tuinaanleg en Tuinonderhoud. De grootste klantenkring ligt in de buurt van Epe en in Epe zelf.

Verder hebben we een aantal klanten in de volgende plaatsen: Emst, Vaassen, Oene, Veessen, Vorchten, Heerde, Wapenveld, Hattem, Zwolle, Doornspijk, Nunspeet, Elspeet, Uddel, Vierhouten, Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Eerbeek, Beemte Broekland, Wenum , Twello, Wijhe, Olst, Welsum, Terwolde, Teuge, ‘t Harde, Elburg en Oldebroek

Bel snel voor een scherpe aanbieding!

 

Vraag naar de mogelijkheden of voor een vrijblijvende afspraak naar de mogelijkheden en bel vandaag nog 0578-561015 of stuur een vraag/bericht via het contactformulier.

Bekijk onze vermelding op de website van TuinKeur.

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op