Title Image
Snoeien van de tuin

Snoeien van de tuin, hoe moet dat?

Veel mensen vinden het erg lastig om tuinbeplanting te snoeien omdat ze niet weten wanneer en wat ze mogen snoeien. Iedere plant vraagt dan ook een specifieke snoeiwijze en dat kan behoorlijk verschillen. Zo zijn er een aantal bomen die zeker niet vroeg in het voorjaar gesnoeid mogen worden zoals de Walnoot, een Berk en een Esdoorn. Dit zijn bomen waarbij de sapstroom al erg vroeg op gang komt, deze bomen moeten dus in het najaar gesnoeid worden om ‘bloeden’ te voorkomen. Bomen snoeien is een vak apart, laat dit daarom aan de vakman over.

Ook zijn er veel heesters en vaste planten die pas na de winter gesnoeid mogen worden zoals rozen, vlinderstruiken en bepaalde soorten siergrassen, dit om te voorkomen dat ze tijdens de winter doodvriezen. Het is dus erg belangrijk dat alle beplanting met de juiste kennis gesnoeid word, het zou namelijk erg jammer zijn als uw Hortensia’s een heel seizoen niet bloeien omdat ze op een verkeerd tijdstip gesnoeid zijn waardoor de plant een bloeiseizoen over slaat.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Laat het snoeien aan de hovenier over

Het is daarom verstandig om het grote snoeiwerk één a twee keer per jaar over te laten aan de hovenier, ieder zo zijn vak. De tuinonderhoudsmedewerkers van Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie uit Epe hebben allemaal zeer veel kennis van het snoeien van alle soorten tuinplanten. Door hun kennis en ervaring op het gebied van tuinonderhoud kunnen ze in een mum van tijd uw tuin omtoveren tot een keurige tuin waarbij alle planten op de juiste wijze zijn gesnoeid.

Tuinonderhoudscontract

Lijkt het u prettig om uw tuin periodiek te laten onderhouden en heeft u graag dat onze hoveniers u tuinonderhoud beheren zodat uw tuin er het gehele jaar netjes bij ligt? Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie biedt u de mogelijkheid om een tuinonderhoudscontract af te sluiten, dit kan gaan van twee keer per jaar een grondige snoeibeurt aan de tuin en het bemesten van de beplanting tot het wekelijks maaien van uw gazon. Het prettige van het tuinonderhoud bij Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie is dat u een vaste hovenier krijgt die telkens weer terugkomt in uw tuin, dit werkt erg prettig en op deze manier bouwt u een duurzame relatie op met ons bedrijf.

Werkwijze bij het snoeien en kappen van bomen

Veel schade aan de rest van de tuin kan worden voorkomen door de boom in kleine stukjes af te breken. Dit gebeurt door middel van klimwerk waardoor de boom niet in één keer een deel van de tuin hoeft te vernielen. Grote toppen van bomen worden afgevangen aan touwen met katrollen en vangbollen vangen de klap van een zware top op, zodat het de medewerkers zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt bij deze tak van boomverzorging. Het afval, zoals de takken en de boomstammen, wordt netjes afgevoerd. De boomwortels kunnen worden weg gefreesd zodat het weer mogelijk is om nieuwe beplanting aan te brengen in uw tuin. Ook een houtversnipperaar is op het hoveniersbedrijf in Epe aanwezig, waardoor het takhout indien gewenst versnipperd en hergebruikt kan worden op een bospaadje.

Meer weten? Neem contact op.

Neem snel contact op voor meer informatie over snoeien of een tuinonderhoudscontract en stuur ons een bericht via ons contactfornulier of bel 0578-561015!

Waar werken we?

Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie werkt met name in een groot deel van Gelderland en verzorgt alles op het gebied van Tuinontwerp, Tuinaanleg en Tuinonderhoud. De grootste klantenkring ligt in de buurt van Epe en in Epe zelf.

Verder hebben we een aantal klanten in de volgende plaatsen: Emst, Vaassen, Oene, Veessen, Vorchten, Heerde, Wapenveld, Hattem, Zwolle, Doornspijk, Nunspeet, Elspeet, Uddel, Vierhouten, Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Eerbeek, Beemte Broekland, Wenum , Twello, Wijhe, Olst, Welsum, Terwolde, Teuge, ‘t Harde, Elburg en Oldebroek.

Bekijk onze vermelding op de website van TuinKeur.

TuinKeur gecertificeerd

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op