Tuintips augustus

Wat moet er in augustus allemaal aan de tuin gebeuren?

De maand augustus is voor wat betreft het onderhoud van de tuin een vrij rustige maand afhankelijk van de weersomstandigheden.

Gazononderhoud

Het gazon zal in augustus erg snel groeien in verband met de hoge temperaturen en eventuele regenbuien, naast het maaien van het gras staat het erg netjes om de graskanten weer even een keer af te steken zodat de randen er weer verzorgd bij liggen. Rond deze periode kan het zijn dat uw gazon er wat minder fraai bij komt te staan, dit kan zijn door de combinatie van veel vocht en erg hoge temperaturen. Om het gras aan te laten sterken en het wortelgestel goed te laten ontwikkelen adviseren wij dan om DCM Vivifos over het gazon te strooien zodat het weer even een oppepper krijgt.

Snoeiwerk

Uitgebloeide vaste planten kunnen worden afgeknipt, sommige soorten bloeien dan zelfs een tweede keer.

Snelgroeiende hagen als de Liguster en de Beuk mogen best een tussentijdse snoeibeurt krijgen in augustus, de hagen zullen dan mooi vol worden/blijven.

Hederaschermen groeien erg snel en hebben ook een snoeibeurt nodig.

Onkruid

Het onkruid groeit in augustus meestal vrij hard door de hoge temperaturen, als het ook nog eens een natte maand is zal het extra snel groeien en zult u vrij veel onkruid moeten wieden. We adviseren u om te wachten tot een droge en zonnige dag en op die dag het fijne onkruid los te schoffelen en gewoon te laten liggen zodat het snel uitdroogt en verdwijnt, u hoeft het dan niet uit te harken en op te ruimen, het grove onkruid kunt u dan plukken en opruimen. Wees erg voorzichting met chemische bestijdingsmiddelen, in de nederlandse wetgeving zal binnen afzienbare termijn een verbod op gebruik van chemische bestrijdingsmidelen komen voor particilieren. Goede werkzame stoffen zijn al haast niet meer bij de bekende tuincentra te verkrijgen. Het is dus verstandig om de chemische bestrijding van het onkruid in uw tuin over te laten aan de vakman.

Heeft u verder nog vragen dan horen wij dit uiteraard erg graag, schroom niet en stel uw vraag via de telefoon of ons contactformulier.

Neem contact op