Tuintips juni

Tuintips juni

Tuintips voor de maand juni

Juni – Tuintip 1: Snoeien van hagen
Juni is de ideale maand voor het knippen van de hagen als Taxus, Buxus, Beuk en Liguster. Zorg ervoor dat de haag niet te hoog en/of te breed word, anders wordt hij kaal van binnen. Een goed gesnoeide haag is smal van boven en breder naar onderen toe. Zo krijgt het onderste gedeelte van de haag ook voldoende licht.

Gebruik scherp en degelijk gereedschap om het u zelf gemakkelijk te maken.

Een te ver uitgegroeide haag is weer goed te corrigeren door hem rigoureus te snoeien. Hij loopt dan in de loop van dit jaar weer goed uit, doe dit vroeg in het voorjaar zodat de haag het hele seizoen heeft om zich weer te herstellen. Een haag word vaak vergeten te bemesten, en ook heeft een haag vaak aan een kant bestrating waardoor al het voedsel verdwijnt in de zand laag onder de bestrating. Daarom is het verstandig een haag extra mest te geven want een mooie haag siert de tuin.

Juni – Tuintip 2: De rest van de tuin snoeien  
De borders beginnen nu ook goed vol te groeien dus nu kan u de planten die overheersen voorzichtig terug knippen en op de kale plekken een jarige inplanten. Ook de planten die opgebonden dienen te worden moeten nu worden begeleid. Vroeg bloeiende clematissen, forsythia’s,narcissen, Deutzia’s, weigelia’s moeten nu worden teruggesnoeid voor de bloei voor volgend jaar. Ook kan u nu nog goed uw tuin bemesten om uw tuin in de volle bloei te krijgen en te houden.

Neem contact op