Title Image
Verzakken van bestrating

Verzakken van bestrating

Ziet u de tegels van uw terras langzaam verzakken? Staat uw auto scheef op uw verzakte oprit? Dat zijn vervelende problemen. U gaat er immers vanuit dat als uw bestrating eenmaal ligt, deze nooit meer verplaatst. Helaas zijn er diverse redenen waarom uw bestrating kan verzakken. Geen nood, want Vos Tuinvisie heeft veel ervaring met het herstellen van verzakte tegels. Neem direct contact op om een afspraak te maken zodat we uw bestrating snel weer in ere kunnen herstellen.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Waardoor verzakt uw bestrating?

Bestrating verzakt vrijwel altijd als gevolg van een verzwakte ondergrond. Het kan zijn dat deze ondergrond al instabiel was bij het aanleggen van de bestrating, zoals het geval is bij bijvoorbeeld veengrond of wanneer het zandbed te dun is. Maar het kan ook zo zijn dat de grond onder de bestrating is veranderd, doordat veel regenwater het zand wegspoelt bijvoorbeeld of doordat in lange periodes van droogte het grondwaterpeil juist te sterk zakt. Een andere mogelijke oorzaak is dat de bestrating te lokaal wordt belast, zoals het geval kan zijn wanneer een auto telkens op dezelfde plek op de oprit wordt geparkeerd.

Hoe kunt u het verzakken van bestrating voorkomen?

Het voorkomen van het verzakken van bestrating begint bij de aanleg ervan. Onze hoveniers zijn vakkundig opgeleid en doen aan de fundering van de bestrating zeker geen concessies. Zo zorgen zij ervoor dat het zandbed minimaal 15 cm dik is en zullen zij diverse andere maatregelen nemen om te voorkomen dat uw bestrating verzakt. Een wegendoek onder het zandbed kan bijvoorbeeld ongelijkmatige verzakking voorkomen en een dikke onderlaag van steenpuin voorkomt spoorvorming op uw oprit.

Offerte aanvragen
Hoe kunt u het verzakken van bestrating voorkomen

Verzakking tuin tegengaan

Is uw tuin echter al bestraat en heeft u nu last van verzakt straatwerk? Dan helpen onze vakkundige hoveniers u natuurlijk graag uw verzakte oprit of verzakte terras te herstellen. Zij zullen eerst op zoek gaan naar de oorzaak van het verzakken van de bestrating. Is dit bijvoorbeeld een regenpijp die zorgt voor lokale wateroverlast? Dan is het een optie om een meeschuivende pijp te plaatsen. Op deze manier kan de oorzaak van het probleem eenvoudig worden opgelost, al zal uw verzakte bestrating natuurlijk nog altijd netjes hersteld moeten worden.

Verzakking tuin tegengaan

Verzakte tegels herstellen

Is de oorzaak van het verzakken van uw bestrating bekend? Dan kan de bestrating zo worden hersteld dat deze in de toekomst niet weer zal verzakken. De hoveniers van Vos Tuinvisie kunnen onder uw oprit bijvoorbeeld een flinke laag steenpuin aanbrengen, wat zorgt voor een stevige ondergrond die spoorvorming zal voorkomen. Om te voorkomen dat de tegels van uw terras verzakken, kunnen onze medewerkers voegmortel gebruiken, zodat het zand niet meer uit de voegen kan wegspoelen en mieren geen zandhoopjes meer tussen de tegels kunnen vormen. Mooi meegenomen: dankzij deze harde voegen heeft onkruid ook geen kans meer om tussen de voegen te groeien!

Ziet u uzelf al voor u in uw vernieuwde tuin zonder verzakte tegels? Neem snel contact op met Vos Tuinvisie om het verzakken van uw bestrating te voorkomen en te verhelpen!

Verzakte tegels herstellen

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op