klanten beoordelen ons met een
   
Title Image
Vijver schoonmaken

Groen water in de vijver? Laat ons uw vijver schoonmaken

Hoog tijd om uw vijver schoon te maken? Vos Tuinvisie is specialist wat betreft het onderhoud en de schoonmaak van vijvers. ‘Hoe krijg ik helder vijverwater?’, is een veelgestelde vraag. Heeft u groen water in de vijver? Dan is de kwaliteit van het water zeker niet op orde. Wij geven graag gratis advies, wat betreft het werken naar een schone vijver. Neem contact op met Vos Tuinvisie in Epe.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Waardoor wordt het vijverwater groen?

Te veel zonlicht en voedingsstoffen veroorzaken zweefalgen en groen water. De waterbalans is verstoord, ongeacht de oorzaak ervan. De vissen en andere waterdieren hebben niet direct last van zweefalgen, echter voor planten is het dodelijk. Het zonlicht, dat hoognodig is voor de ontwikkeling van planten, wordt afgenomen. Worden er geen maatregelen genomen en blijven de zweefalgen in leven, dan zullen de zuurstofplanten het niet overleven. Hierdoor raakt het water nog troebeler.

Een verstoord evenwicht in de vijver

Een verstoord evenwicht van de waterbalans kan meerdere oorzaken hebben. Bij een nieuwe vijver bijvoorbeeld, is er nog geen biologisch evenwicht. Of de bacteriële huishouding kan tekort schieten, deze dient dan te worden aangevuld. Misschien zwemmen er te veel vissen of zijn er te weinig planten die goed groeien. Wanneer een vijver de hele dag in de volle zon licht, raakt het evenwicht ook verstoord. En als zuurstofplanten afgestorven zijn, verricht zij hun zuiverende werking niet meer. U leest al, het onderhoud van uw vijver is van belang, u voorkomt daarmee problemen en behoudt de kwaliteit. Zowel voor het water zelf, de vissen, de planten als al het andere dat er leeft. Er kan ook een technisch manko zijn, zoals een filter dat niet goed werkt. Vos Tuinvisie helpt u graag verder!

Sfeer en leven in de tuin

Het kiezen voor een vijver bij het aanleggen van uw tuin geeft zeker meerwaarde; water geeft sfeer en leven in de tuin. Laat de vijver bij het maken van het tuinontwerp intekenen op een plek waar hij erg mooi uitkomt. Zo kunt u het hele jaar door genieten van het water in uw tuin.

Portfolio
vijveraanleg

Vijver schoonmaken? Neem contact op!

Uw vijver schoonmaken of laten schoonmaken? Neem graag contact op met Vos Tuinvisie, bel 0578-561015 of mail info@vostuinvisie.nl. Wij zijn gevestigd in Epe, maar ook werkzaam in Heerde, Hattum, Emst, Vaassen, Nunspeet, Zwolle e.d.

Bekijk onze vermelding op de website van TuinKeur

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op