Title Image

Vijverwater testen

Vijverwater in uw tuin laten testen?

Laat uw vijverwater testen door de jongens van Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie in Epe. Zo weet u precies of de balans in uw vijver op orde is. Er zijn namelijk een aantal belangrijke factoren die een goede balans brengen in de vijver. Hierdoor functioneren vissen en planten optimaal. Belangrijk is dat de PH- (zuurgraad), KH- (karbonaathardheid) en de GH-waarde (waterhardheid) goed op peil zijn.

Tuinvijver helder krijgen of houden? Advies en hulp!

Vos Tuinvisie heeft jarenlange ervaring in het aanleggen en onderhouden van vijvers. Wij zijn tevens gespecialiseerd in het optimaliseren van vijverwater en het oplossen van problemen met vijvers. Denk aan lekkages en tuinvijvers die geen helder water bevatten. Voor ieder vijverprobleem heeft Vos Tuinvisie een oplossing, vraag daarom snel een vrijblijvend adviesgesprek aan. Verhelp of voorkom vijverprobleem en laat uw vijverwater testen.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Zuurstofplanten in de vijver

De groei van zuurstofplanten in een vijver is enorm belangrijk. Deze planten leven van schadelijke stoffen in het water en zetten het om in zuurstof. Met de groei van zuurstofplanten zal algengroei in de vijver enorm beperkt blijven. Laat vandaag nog de waterbalans in uw vijver meten. Vijverwater testen? Bel 0578 561015 of mail info@vostuinvisie.nl, Vos Tuinvisie verheldert uw vijver.

UV-lamp in de vijver

Een grote vijver zal zichzelf moeten kunnen onderhouden, omdat het watervolume groot is. Daarom helpt de groei van veel planten die schadelijke stoffen afbreken. Bij een kleine vijver is dit vaak lastiger, zeker wanneer er ook vis in de vijver aanwezig is. De ontlasting van vissen vervuilt het water des te meer en een kleine vijver kan deze afvalstoffen niet zo snel verwerken. In dit geval is het raadzaam een vijverfilter met een UV-lamp te installeren. Het vuil komt in het filter terecht waarna het door bacteriën wordt afgebroken. Vervolgens gaat het water via een UV-lamp terug in de vijver, waarbij schadelijke bacteriën en algen door de UV-lamp worden gedood.

Sfeer en leven in de tuin

Het kiezen voor een vijver bij het aanleggen van uw tuin geeft zeker meerwaarde; water geeft sfeer en leven in de tuin. Laat de vijver bij het maken van het tuinontwerp intekenen op een plek waar hij erg mooi uitkomt. Zo kunt u het hele jaar door genieten van het water in uw tuin.

Portfolio
vijveraanleg

In welke regio kunnen wij het vijverwater testen?

Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie werkt in een groot deel van Gelderland. Wij verzorgen alles op het gebied van tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. De grootste klantenkring ligt in de buurt van Epe en in Epe zelf.

Verder hebben we een aantal klanten in de volgende plaatsen: Emst, Vaassen, Oene, Veessen, Vorchten, Heerde, Wapenveld, Hattem, Zwolle, Doornspijk, Nunspeet, Elspeet, Uddel, Vierhouten, Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Eerbeek, Beemte Broekland, Wenum , Twello, Wijhe, Olst, Welsum, Terwolde, Teuge, ‘t Harde, Elburg en Oldebroek.

TuinKeur gecertificeerdBekijk onze vermelding op de website van TuinKeur

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op