klanten beoordelen ons met een
   
Title Image
Zuurstofplanten

Zuurstofplanten in de vijver, voor een optimale waterbalans

Zuurstofplanten hebben vrijwel geen sierwaarde, maar zijn desalniettemin de belangrijkste planten in de vijver. Onderwaterplanten zetten voedingsstoffen om in zuurstof, welke een noodzaak is voor de afbraak van bacteriën van plantenresten, overtollig voer en uitwerpselen van vissen. Wanneer er naar verhouding genoeg planten in de vijver staan, zult u geen hinder hebben van algen. Wilt u meer weten over de verschillende zuurstofplanten en advies hierover ontvangen? Neem contact op met Vos Tuinvisie in Epe.

Snelle groei, algen krijgen geen kans!

Zuurstofplanten produceren dus zuurstof, maar groeien ook nog eens heel snel. Het is de grootste concurrent van de alg. Sommige onderwaterplanten produceren ook nog eens een stof die algen remt. Een gezonde en kraakheldere vijver is het resultaat. Qua hoeveelheid kunt u denken aan 4 tot 5 bossen zuurstofplanten per 1.000 liter water. Hiermee wordt het evenwicht, de waterbalans, gehandhaafd. Dit is +/- een vijvermandje vol.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Zuurstofplanten en het vullen van de vijver

Onderwaterplanten plaatst u het beste direct na- of tijdens het vullen van de vijver met water. Losse bosjes poot u vanaf het begin van de groeiperiode, tussen eind maart en eind juni. Buiten die periode om is de kans groter dat de planten verslijmen of verrotten. Planten die reeds zijn geworteld in een mandje, zijn het hele jaar door direct in de vijver te plaatsen. Het voordeel van mandjes is dat het losse aarde in de vijver beperkt, waar vissen in zullen gaan woelen.

Sfeer en leven in de tuin

Het kiezen voor een vijver bij het aanleggen van uw tuin geeft zeker meerwaarde; water geeft sfeer en leven in de tuin. Laat de vijver bij het maken van het tuinontwerp intekenen op een plek waar hij erg mooi uitkomt. Zo kunt u het hele jaar door genieten van het water in uw tuin.

Portfolio
vijveraanleg

Tuinvijver helder krijgen of houden? Vraag advies en hulp!

Over zuurstofplanten en ook over het helder krijgen of houden van uw tuinvijver, kunt u contact opnemen met Vos Tuinvisie in Epe. Wij hebben jarenlange ervaring in de aanleg en het onderhoud van vijvers. Voor ieder vijverprobleem hebben wij een oplossing! Vraag snel en vrijblijvend een adviesgesprek aan, bel 0578-561015 of mail info@vostuinvisie.nl.

Bekijk onze vermelding op de website van TuinKeur

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op