klanten beoordelen ons met een
   
Title Image
Zwammen op boomstam? Wij helpen u!

Zwammen op boomstam? Wij helpen u!

Heeft u zwammen op een boom in uw tuin? Dan is het erg belangrijk dat er op professionele wijze naar de zwammen op de boomstam wordt gekeken. Zwammen zijn schimmels die leven op dode of levende, veelal oude of zwakke bomen. Afhankelijk van het soort zwam op de boom kan dit een grote bedreiging voor uw boom opleveren! Een van onze boomdeskundigen komt dan ook graag bij u langs om de zwammen aan uw boom te inspecteren en een advies uit te brengen.

Soorten zwammen op bomen

Er zijn vele soorten zwammen die op bomen kunnen groeien. Het is sterk afhankelijk van het soort zwam op de boomstam of het een directe bedreiging voor de boom vormt. Erg schadelijke zwammen zijn bijvoorbeeld de tonderzwam, de reuzenzwam en de honingzwam. Deze zwamsoorten zijn snel ontwikkelde schimmels die de boom van binnenuit aantasten. In veel gevallen is de boom niet meer te redden en zal de boom gekapt moeten worden. Vaak is het verlengen van het leven van een boom met bijvoorbeeld een tonderzwam, reuzenzwam of honingzwam echter wel een optie. Vraag dus snel advies bij ons aan voor uw zieke boom! In veel gevallen kunnen wij de levensverwachting van uw boom wel verlengen.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Zwam op boom bestrijding

Een oplossing om zwammen op bomen te bestrijden is de boom in de kruin in te nemen. Op deze manier heeft de boom minder voeding nodig en is het gevaar van het afbreken van zware takken minder groot. Door het innemen van de kroon van de boom wordt het gewicht van zware takken beperkt, wat het risico van afbreken van takken een stuk kleiner maakt.

Zwam op boom verwijderen

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden om de zwam op uw boom te verwijderen? Wij komen graag de zwam in uw boom bekijken om een professioneel advies uit te brengen. Uiteindelijk gaat het toch om een stuk veiligheid voor uzelf, eventueel uw gezin en in veel gevallen ook uw woning. U kunt ons ook per mail een foto sturen van de zwam aan uw boom, zodat wij de situatie alvast in kunnen schatten.

Meer weten? Neem contact op.

Werkwijze bij het snoeien en kappen van bomen wegens zwammen

Bij het snoeien en kappen van bomen, bijvoorbeeld wegens zwammen op de boomstam, kan de rest van de tuin schade oplopen. Door vakkundig te werk te gaan kan deze schade echter enorm beperkt worden! Onze hoveniers zijn gespecialiseerd in het in kleine stukjes afbreken van de boom, zodat uw tuin zo min mogelijk schade oploopt.

Dit gebeurt door middel van klimwerk: onze hoveniers zoeken de juiste plekken op om uw boom af te breken, zodat de boom niet in één keer een deel van de tuin hoeft te vernielen. Grote toppen van bomen worden afgevangen aan touwen met katrollen en vangbollen vangen de klap van een zware top op. Zo wordt het de medewerkers zo gemakkelijk mogelijk gemaakt bij deze tak van boomverzorging. Gelukkig is kappen niet altijd nodig bij zwammen op uw boomstam. We overleggen graag de mogelijkheden en houden natuurlijk rekening met uw wensen.

Het afval, zoals de takken en de boomstammen, wordt netjes afgevoerd. De boomwortels kunnen weg worden gefreesd, zodat het mogelijk is om nieuwe beplanting aan te brengen in uw tuin. Ook een houtversnipperaar is op ons hoveniersbedrijf in Epe aanwezig, zodat het takhout indien gewenst versnipperd en hergebruikt kan worden op bijvoorbeeld een bospaadje.

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Boomverzorging

Wij organiseren veel boomverzorging in Gelderland en Overijssel door middel van klimtechnieken of met behulp van een hoogwerker. Wilt u een vrijblijvende offerte voor het snoeien of kappen van bomen, dan horen wij dit uiteraard graag!

Het kappen en snoeien van bomen is een specialisatie binnen ons bedrijf en wij zijn u dan ook graag van dienst. Bomen staan soms op een lastige plek in de tuin, maar wij kunnen u in alle gevallen een oplossing bieden. Ook het snoeien van monumentale bomen staat regelmatig in onze agenda. Wij maken daarnaast vaak afspraken met eigenaren van landgoederen of campings om bomen jaarlijks te blijven controleren en inspecteren ten behoeve van de veiligheid.

Waar werken we?

Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie werkt met name in een groot deel van Gelderland en Overijssel en verzorgt alles op het gebied van tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. De grootste klantenkring ligt in de buurt van Epe en in Epe zelf.

Verder hebben wij een aantal klanten in de volgende plaatsen: Emst, Vaassen, Oene, Veessen, Vorchten, Heerde, Wapenveld, Hattem, Zwolle, Dalfsen, Doornspijk, Nunspeet, Elspeet, Uddel, Vierhouten, Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Eerbeek, Beemte Broekland, Wenum, Twello, Wijhe, Olst, Welsum, Terwolde, Teuge, ’t Harde, Elburg, Ermelo en Oldebroek.

Neem direct contact met ons op om een afspraak te maken voor de verzorging van uw bomen!

Neem contact op