Title Image
Problemen met gazon?

Problemen met gazon?

Heeft u problemen met uw gazon? Vos Tuinvisie uit Epe helpt u graag om de problemen met uw gazon op te lossen. De aanleg en het onderhoud van een gazon lijken erg makkelijk maar dit is zeker een vak apart, er spelen veel factoren een rol in het wel of niet slagen van het realiseren van een mooie grasmat.

Er blijft veel water staan

Een veelgemaakte fout bij de aanleg van een gazon of grasveld is dat er onvoldoende aandacht besteedt wordt aan de ondergrond. Dat is meteen een van de belangrijkste oorzaken van gazonproblemen.

Op het moment dat er in de ondergrond van een grasveld een storende, niet waterdoorlatende laag ontstaat zal een grasveld nooit een kans van slagen hebben. Vocht zal zich verzamelen en de wortels van het gras zullen afsterven.

Het is belangrijk dat de storende laag wordt doorbroken. Dat kan met een minikraan, een cultivator of een spitfrees. Op deze manier ontstaat er weer een goede, luchtige en waterdoorlatende ondergrond waarop gras goed zal kunnen ontwikkelen.

Maak gebruik van onze onderhoudsabonnementen

Direct weten waar u aan toe bent met onze vaste prijzen.

Lees meer

Graszoden of inzaaien

Veel mensen willen zo snel mogelijk na de aanleg, het grasveld kunnen gebruiken. Dat is begrijpelijk, zeker wanneer er kinderen zijn die er op willen spelen. Graszoden bieden dan de uitkomst. Maar er zitten wel wat haken en ogen aan het aanleggen van een grasveld met graszode.

Vreemde grassoorten in uw graszoden

Een graszodenleverancier mag steeds minder chemicaliën gebruiken, waardoor de kwaliteit van de zoden sterk achteruit gaat en er vaak ongewenste soorten gras in de zoden zitten.

Voedingsbodem

Graszoden worden in een zo kort mogelijke tijd opgekweekt, om te kunnen verhandelen. Dit houdt in dat ze vol voeding zitten op het moment dat ze bij u gelegd worden. Dat lijkt gunstig, maar de graszoden moeten in de eerste plaats wennen aan de andere grondsoort die in uw tuin aanwezig is. Daarnaast is de voedingsvoorraad na een paar weken op en kunnen ze ‘een klap’ krijgen.

Voordeel van inzaaien

In geval van inzaaien wortelt de kiem van het graszaadje in uw eigen grondsoort en kunt u zelf geleidelijk de voeding regelen. Dit geeft naar onze mening een veel mooier resultaat. Als u in het seizoen gras zaait gaat dit bovendien ook zeer snel.

Gazon beregenen

Een veelgemaakte fout is het veel teveel beregenen van gazons, dit is absoluut fout! Op het moment dat een gazon standaard twee of drie keer per week beregend wordt zal het gras ‘lui’ worden. De wortels hoeven niets te doen om water te zoeken omdat dit veelvuldig gegeven wordt. Dit geeft een erg zwakke grasmat waar snel problemen en ziektes in voor zullen komen.

Door het gras alleen water te geven als het écht droog is dan zullen de graswortels op zoek gaan naar water, waardoor er een veel dieper wortelstelsel gevormd zal worden. Het resultaat is een veel gezondere en stevigere grasmat.

Veel vakkennis

Het onderhouden van een tuin wordt door veel mensen onderschat. Er is wel degelijk veel kennis nodig voor: het op de juiste manier snoeien van beplanting, het verbeteren van de bodemstructuur, de behandeling van bijvoorbeeld gazons.

Al onze hoveniers hebben een zeer uitgebreide opleiding gevolgd voor deze tuinonderhoudswerkzaamheden. Zij kunnen u prima informeren en adviseren. Besteed gerust het onderhoud uit en laat uw tuin bijhouden. Onze hoveniers weten precies op welk tijdstip ze welke planten kunnen snoeien.

Afspraak maken
tuinonderhoud

Problemen met uw gazon oplossen?

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende afspraak om de problemen met uw gazon te bespreken? Vul uw telefoonnummer in, dan bellen wij u terug om te vertellen wat Vos Tuinvisie voor uw gazon kan betekenen.

Gazonvragen?

Heeft u vragen met betrekking tot de problemen met uw gazon? Schroom dan niet en bel of mail ons om deze problemen snel op te lossen zodat u weer kunt genieten van een mooie en gezonde grasmat.

Waar zijn wij werkzaam?

Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie werkt in een groot deel van Gelderland en Overijssel en verzorgt alles op het gebied van gazonaanleg en gazononderhoud.

Wij hebben klanten in de plaatsen: Apeldoorn, Beekbergen, Beemte Broekland, Dalfsen, Doornspijk, Eerbeek, Elburg, Elspeet, Emst, Ermelo, ’t Harde, Hattem, Heerde, Loenen, Nunspeet, Oene, Oldebroek, Olst, Terwolde, Teuge, Twello, Uddel, Vaassen, Veessen, Vierhouten, Vorchten, Wapenveld, Welsum, Wenum, Wijhe en Zwolle.

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op