Title Image
Schaduwplanten

Schaduwplanten

Elke tuin in Nederland heeft er mee te maken: schaduw. Heeft u ook zo’n schaduwhoek in uw tuin en weet u niet goed wat u ermee aan moet? Wees gerust, er zijn genoeg planten die het uitstekend doen in de schaduw. Sommige planten doen het zelfs uitsluitend in de schaduw.

Schaduw kan op allerlei manieren ontstaan. Denk aan schaduw veroorzaakt door bomen, gebouwen en dichte begroeiing van groenblijvende heesters en coniferen. Voor veel planten is het moeilijk om in deze gecreëerde schaduw te overleven. Dit geldt niet voor schaduwplanten. Deze planten zijn ideaal voor plekken waar veel schaduw is. De keuze in dergelijke planten is vrij breed, dus u heeft genoeg mogelijkheden. Bij Vos Tuinvisie bieden wij uiteraard verschillende soorten schaduwplanten aan.

Maak gebruik van onze onderhoudsabonnementen

Direct weten waar u aan toe bent met onze vaste prijzen.

Lees meer

oorten schaduwplanten

Schaduwplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kunt u denken aan bladhoudende planten, die voor rust en balans in uw tuin zorgen. Maar u kunt ook denken aan bodembedekkende planten. Deze planten kunnen zorgen voor een prachtige oppervlaktebegroeiing tussen meerdere heesters.

Bloeiende schaduwplanten in uw tuin?

De meeste schaduwplanten bloeien al voordat de bomen en heesters waar zij omheen staan beginnen met bloeien. Dit betekent dat de meeste schaduwplanten al vroeg in het voorjaar in bloei staan, terwijl de bomen en heesters nog geen blad gevormd hebben. Het feit dat schaduwplanten al wat vroeger in bloei staan, geeft uw tuin wat meer uitstraling.

Schaduwplanten bij Vos Tuinvisie

Bij Vos Tuinvisie bieden wij allerlei soorten planten aan, waaronder schaduwplanten. Bent u op zoek naar bladhoudende of juist naar bodembedekkende schaduwplanten? Bij Vos Tuinvisie hebben wij overal een geschikte oplossing voor. Wij hebben een ruim aanbod in verschillende soorten planten.

Veel vakkennis

Het onderhouden van een tuin wordt door veel mensen onderschat. Er is wel degelijk veel kennis nodig voor: het op de juiste manier snoeien van beplanting, het verbeteren van de bodemstructuur, de behandeling van bijvoorbeeld gazons.

Al onze hoveniers hebben een zeer uitgebreide opleiding gevolgd voor deze tuinonderhoudswerkzaamheden. Zij kunnen u prima informeren en adviseren. Besteed gerust het onderhoud uit en laat uw tuin bijhouden. Onze hoveniers weten precies op welk tijdstip ze welke planten kunnen snoeien.

Afspraak maken
tuinonderhoud

Wilt u meer weten?

Wilt u graag meer informatie over schaduwplanten en het aanbod dat Vos Tuinvisie heeft? Bel dan naar 0578-561015 of mail naar info@vostuinvisie.nl. Wij bieden dé tuinoplossingen in Nunspeet, Hattem, Apeldoorn, Zwolle en andere plaatsen in de regio.

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op