Title Image

Snoeien van fruitbomen

Snoeien van fruitbomen

Het snoeien van fruitbomen is echt een vak apart en vraagt professionele aandacht. Vos Tuinvisie kan u hierbij helpen.

Snoeien van fruitbomen, hoe moet dat?

Wilt u dat uw fruitbomen veel vrucht zullen dragen? Snoei uw fruitbomen dan tweemaal per jaar op de juiste wijze of besteed dit uit aan een specialist in het snoeien van fruitbomen. Iedere fruitboom heeft zijn eigen groei- en snoeiwijze. Zo heeft een perenboom een andere groeiwijze dan een appelboom. Vraag hulp aan een specialist om uw fruitbomen te snoeien. Vos Tuinvisie kan u hier als specialist in boomverzorging bij van dienst zijn.

Fruitbomen snoeien op het juist moment van het jaar

Wanneer moet een fruitboom gesnoeid worden? Dat is eigenlijk op twee verschillende momenten. Snoei fruitbomen de eerste keer tussen januari en eind maart. Snoei niet eerder omdat veel fruitbomen zoals appelbomen en perenbomen gevoelig zijn voor schimmelziekten en vruchtboomkanker. Dit verspreidt zich in de vochtige periode van het jaar. Snoei oude takken weg en spaar de kortloten, dit is namelijk het bloemhout waar de vrucht op gevormd zal worden. Snoei de fruitbomen in juni voor de tweede keer. Als reactie op de eerste snoei, zullen fruitbomen veel waterlot aanmaken. Snoei dit in juni weg zodat het niet terug zal komen.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Wat moet ik aan een fruitboom snoeien?

Wat er aan een fruitboom gesnoeid moet worden, hangt helemaal af van de staat en de leeftijd van een fruitboom. In principe snoeien we fruitbomen aan het eind van de winter op dood hout, schurende takken, eventuele waterlot en opslag langs de stam. Daarnaast creëren we ruimte in het hart van de boom. Tijdens de tweede snoei van de fruitbomen in juni snoeien we waterlot weg dat zich heeft gevormd als reactie op de wintersnoei.

Vragen over snoeien van fruitbomen?

Heeft u vragen over het snoeien van fruitbomen of wilt u hulp bij het snoeien van uw fruitbomen? Onze hoveniers volgen jaarlijks trainingen over het snoeien van fruitbomen waardoor ze precies weten wat er gesnoeid moet worden. Een beetje hulp bij het snoeien van uw fruitbomen kan dan misschien erg welkom zijn. Laat een van onze specialisten uw fruitbomen op een professionele manier snoeien en geniet van het resultaat. Een paar uurtjes hulp is vaak al voldoende. Wij helpen u tevens graag bij andere vragen over boomverzorging, het laten snoeien van andere soorten bomen en over tuinonderhoud. Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen en advies.

Werkwijze bij het snoeien en kappen van bomen

Veel schade aan de rest van de tuin kan worden voorkomen door de boom in kleine stukjes af te breken. Dit gebeurt door middel van klimwerk waardoor de boom niet in één keer een deel van de tuin hoeft te vernielen. Grote toppen van bomen worden afgevangen aan touwen met katrollen en vangbollen vangen de klap van een zware top op, zodat het de medewerkers zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt bij deze tak van boomverzorging. Het afval, zoals de takken en de boomstammen, wordt netjes afgevoerd. De boomwortels kunnen worden weg gefreesd zodat het weer mogelijk is om nieuwe beplanting aan te brengen in uw tuin. Ook een houtversnipperaar is op het hoveniersbedrijf in Epe aanwezig, waardoor het takhout indien gewenst versnipperd en hergebruikt kan worden op een bospaadje.

Meer weten? Neem contact op.

Waar werken we?

Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie werkt met name in een groot deel van Gelderland en Overijssel en verzorgt alles op het gebied van Tuinontwerp, Tuinaanleg en Tuinonderhoud. De grootste klantenkring ligt in de buurt van Epe en in Epe zelf.

Verder hebben we een aantal klanten in de volgende plaatsen: Emst, Vaassen, Oene, Veessen, Vorchten, Heerde, Wapenveld, Hattem, Zwolle, Dalfsen, Doornspijk, Nunspeet, Elspeet, Uddel, Vierhouten, Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Eerbeek, Beemte Broekland, Wenum , Twello, Wijhe, Olst, Welsum, Terwolde, Teuge, ‘t Harde, Elburg, Ermelo en Oldebroek.

Ons bedrijf is Tuinkeur gecertificeerd, Tuinkeur is een kwaliteitskeurmerk voor groene ondernemers en geeft u de zekerheid met een betrouwbaar en professioneel bedrijf in zee te gaan.

Voor meer informatie kijk op onze tuinkeur pagina.

TuinKeur gecertificeerd

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op