klanten beoordelen ons met een
   
Title Image
Boom laten snoeien

Boom laten snoeien

Wilt u een boom laten snoeien? Schakel dan de hulp in van de professionele hoveniers van Vos Tuinvisie. Wij zijn u van dienst bij het laten snoeien van allerlei verschillende boomsoorten.

Boom laten snoeien; hoe werkt dit?

Een boom laten snoeien doet u wanneer de bladeren van de boom zijn gevallen. Dat is namelijk het beste moment om te zien welke takken verwijdert moeten worden. Omdat het een lastige klus kan zijn om precies in te schatten welke boom u kunt laten snoeien en hoe u te werk moet gaan, kunt u hier het best een professionele hovenier voor inschakelen. Een professional kan de boom gezond houden en zo de levensduur van de boom bevorderen.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Jonge boom en oude boom laten snoeien

Een jonge boom laten snoeien gebeurt vanwege heel andere redenen dan een oude boom laten snoeien. Jonge bomen zijn nog zo te vormen dat er een gezonde kroon ontstaat. De kroon wordt gedragen door de stam en omvat de takken met daaraan de bladeren. Vaak is het zelfs zonde om een jonge boom niet te snoeien. De jonge boom kan dat extra zetje de goede kant op wel gebruiken om een lang en gezond leven te leiden. Een oude boom wordt daarentegen vaak gesnoeid om zieke, dode of beschadigde takken te verwijderen. Of om de kroon uit te dunnen wanneer deze te zwaar is. Verschillende bomen vragen daarom om verschillende maatregelen.

Tuinbescherming bij het snoeien van bomen

Schade aan de rest van de tuin kan worden voorkomen door een grote boom in kleine stukjes te snoeien. Dat gebeurt door middel van klimwerk waardoor een grote tak niet in één keer een deel van de tuin hoeft te vernielen. Het afval wordt uiteraard netjes afgevoerd.

Werkwijze bij het snoeien en kappen van bomen

Veel schade aan de rest van de tuin kan worden voorkomen door de boom in kleine stukjes af te breken. Dit gebeurt door middel van klimwerk waardoor de boom niet in één keer een deel van de tuin hoeft te vernielen. Grote toppen van bomen worden afgevangen aan touwen met katrollen en vangbollen vangen de klap van een zware top op, zodat het de medewerkers zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt bij deze tak van boomverzorging. Het afval, zoals de takken en de boomstammen, wordt netjes afgevoerd. De boomwortels kunnen worden weg gefreesd zodat het weer mogelijk is om nieuwe beplanting aan te brengen in uw tuin. Ook een houtversnipperaar is op het hoveniersbedrijf in Epe aanwezig, waardoor het takhout indien gewenst versnipperd en hergebruikt kan worden op een bospaadje.

Meer weten? Neem contact op.

Monumentale of oude boom laten snoeien

Heeft u een oude of monumentale boom in uw tuin staan? Vos Tuinvisie beschikt over zeer veel kennis en ervaring en kan deze boom op een vakkundige wijze voor u snoeien, met behoud van model en waarde. De boom wordt eerst geïnspecteerd en beoordeeld. Daarna zullen we in overleg met u de boom snoeien zodat deze vitaal en gezond blijft.

Fruitbomen snoeien

Het snoeien van fruitbomen is een vak apart. Fruitbomen moeten tweemaal per jaar gesnoeid worden en dat is een precieze klus. Lees daarom hier meer over het snoeien van fruitbomen.

Vos Tuinvisie staat voor u klaar

Schakel de professionele hoveniers van Vos Tuinvisie in voor hulp bij het snoeien van bomen, maar ook als u een boom wilt laten kappen of voor andere vragen over boomverzorging.

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op