Title Image

Tuin winterklaar maken oktober

Tuintips: uw tuin winterklaar maken oktober

Tuin winterklaar maken oktober | Vos Tuinvisie is uw hovenier in Epe, Heerde, Nunspeet, Hattem, Apeldoorn, Zwolle, Vaassen en ’t Harde. U wilt de tuin winterklaar maken? Dan is oktober een prima maand om hiermee te beginnen. Het goed en juist onderhouden van uw tuin, leidt tot een langdurige kwaliteit van bomen, beplanting en vijvers. Denk aan de volgende onderwerpen die van belang zijn:

  • Gazononderhoud in oktober.
  • Planten verzorgen in de winter.
  • Wel of niet snoeien?
  • Het onderhoud van uw vijver.

Maak gebruik van onze onderhoudsabonnementen

Direct weten waar u aan toe bent met onze vaste prijzen.

Lees meer

Tuintip 1: Planten verzorgen in de winter

U kunt vaste niet wintergroene planten, zonder sierwaarde, bij de grond afknippen. Verwijder nog een keer grondig al het onkruid, dit geeft voordeel in het voorjaar. Met coniferen en buxus hoeft u niets te doen, dit zou er alleen maar toe leiden dat ze door vorst bruin uitslaan. Hetzelfde geldt voor hortensia’s, snoei deze niet. Een paar uitgebloeide bloemen wegknippen kan geen kwaad. Kijk bomen en heesters na op snoei en snoei hagen desgewenst voor een laatste keer. Een optie is vaste planten, die afgelopen seizoen minder hebben gedaan, te scheuren en opnieuw te planten. Dit maakt dat ze komend seizoen verjongen.

Tuintip 2: Gazononderhoud in oktober

  • Geef uw gazon in oktober najaarsbemesting, dit geeft een voedingsvoorraad voor de winter.
  • Voeg in november en december kalk toe aan uw tuin. Hierdoor daalt de zuurtegraad zodat mos minder snel vormt en het bindt de meststoffen.
  • U hoeft uw gazon doorgaans niet meer te maaien na oktober. Sluit desgewenst een maaicontract af met Vos Tuinvisie.

Tuintip 3: Uw vijver in de winter

Span vanaf oktober een net over de vijver ter voorkoming van boombladeren in de vijver. Zo blijft het vijverwater schoon en vrij van rottende bladeren op de bodem van de vijver. Wist u dat rottende bladeren giftige stoffen afgeven, waardoor vissen ziek kunnen worden? Verwijder overtollige zuurstofplanten en oeverbeplanting.

Veel vakkennis

Het onderhouden van een tuin wordt door veel mensen onderschat. Er is wel degelijk veel kennis nodig voor: het op de juiste manier snoeien van beplanting, het verbeteren van de bodemstructuur, de behandeling van bijvoorbeeld gazons.

Al onze hoveniers hebben een zeer uitgebreide opleiding gevolgd voor deze tuinonderhoudswerkzaamheden. Zij kunnen u prima informeren en adviseren. Besteed gerust het onderhoud uit en laat uw tuin bijhouden. Onze hoveniers weten precies op welk tijdstip ze welke planten kunnen snoeien.

Afspraak maken
tuinonderhoud

Contact over tuin winterklaar maken oktober

Heeft u wat aan deze tuintips en zijn er vragen? Dan mag u altijd even contact opnemen met Vos Tuinvisie. Wij beantwoorden graag uw tuinvragen!

Waar werken we?

Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie werkt met name in een groot deel van Gelderland en verzorgt alles op het gebied van Tuinontwerp, Tuinaanleg en Tuinonderhoud. De grootste klantenkring ligt in de buurt van Epe en in Epe zelf.

Verder hebben we een aantal klanten in de volgende plaatsen: Emst, Vaassen, Oene, Veessen, Vorchten, Heerde, Wapenveld, Hattem, Zwolle, Doornspijk, Nunspeet, Elspeet, Uddel, Vierhouten, Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Eerbeek, Beemte Broekland, Wenum , Twello, Wijhe, Olst, Welsum, Terwolde, Teuge, ‘t Harde, Elburg en Oldebroek.

Bekijk onze vermelding op de website van TuinKeur

TuinKeur gecertificeerd

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op