klanten beoordelen ons met een
   
Title Image
Bomen kappen

Bomen kappen

Een boom in uw tuin kan veel plezier leveren. Bomen trekken dieren aan, leveren kleur aan uw tuin, geven verkoelende schaduw en verrijken uw tuin. Bomen blijven alleen wel groeien en soms kan dit tot problemen leiden, zeker in wat kleinere tuinen. Het kan dan nodig zijn om de boom te laten kappen.

Boom laten kappen of verwijderen

Als u een of meerdere bomen in de tuin heeft die u graag wilt laten kappen, omdat deze teveel licht wegnemen, een gevaar voor de omgeving vormen of gewoonweg te groot worden voor de tuin, dan kunt u een beroep doen op onze vakkundige hoveniers.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Verschillende methoden om een boom te laten kappen

Vos Tuinvisie is gespecialiseerd in het bomen kappen en verwijderen uit uw tuin en hanteert diverse methodes om deze bomen te kappen. Zo kunnen wij bomen kappen in meerdere delen en alle stukken apart afvoeren. Door middel van klimwerk of met behulp van een hoogwerker kunnen we bomen op moeilijke locaties vaak probleemloos bereiken. Met behulp van een kraan is het zelfs mogelijk om grote bomen uit kleine binnentuinen te verwijderen.

Boomwortels verwijderen

Na het kappen van de boom blijft er nog een stronk achter met een grote kluwen wortels in de grond. Wij beschikken over freesmachines om ook deze laatste resten uit de tuin te verwijderen. Hierna is de grond geschikt voor een nieuwe frisse beplanting.

Werkwijze bij het snoeien en kappen van bomen

Veel schade aan de rest van de tuin kan worden voorkomen door de boom in kleine stukjes af te breken. Dit gebeurt door middel van klimwerk waardoor de boom niet in één keer een deel van de tuin hoeft te vernielen. Grote toppen van bomen worden afgevangen aan touwen met katrollen en vangbollen vangen de klap van een zware top op, zodat het de medewerkers zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt bij deze tak van boomverzorging. Het afval, zoals de takken en de boomstammen, wordt netjes afgevoerd. De boomwortels kunnen worden weg gefreesd zodat het weer mogelijk is om nieuwe beplanting aan te brengen in uw tuin. Ook een houtversnipperaar is op het hoveniersbedrijf in Epe aanwezig, waardoor het takhout indien gewenst versnipperd en hergebruikt kan worden op een bospaadje.

Meer weten? Neem contact op.

Herplantingsplicht bij bomen kappen

Soms stelt de gemeente u verplicht om een boom te herplanten als u een boom laat kappen in uw tuin. De regels hiervoor kunnen verschillende per gemeente. Vos Tuinvisie kan u helpen bij het leveren en planten van een nieuwe boom.

Meer informatie over bomen kappen

Wilt u meer weten over de methodes van Vos Tuinvisie en de beste manier om uw boom te laten kappen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0578-561015 of stel uw vraag door middel van het contactformulier. Uiteraard kunnen wij u ook van dienst zijn indien u een boom wilt laten snoeien of bij andere vormen van boomverzorging.

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op