Title Image
Vlindertuin aanleggen

Vlindertuin aanleggen | Vlinders in de tuin

Wilt u een vlindertuin aanleggen? Vlinders een plek geven waar ze zich prettig voelen? En zelf genieten van hun kleurenpracht? Vos Tuinvisie helpt u graag bij het aanleggen van een vlindertuin! Wij kunnen u adviseren over geschikte planten voor vlinders en bijen, maar kunnen uiteraard ook een complete vlindertuin aanleggen! Neem direct contact met ons op om te bespreken hoe u meer vlinders in de tuin kunt ontvangen.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Vlinders in de tuin

Vlinders in de tuin zijn voor veel mensen een waar genot. Ze fladderen vrolijk rond en verrassen ons telkens weer met hun prachtige kleuren! Wist u echter ook dat vlinders een belangrijke functie hebben voor onze leefomgeving? Ze zorgen net als bijen voor bestuiving van planten en bloemen. Bovendien dienen ze, helaas voor henzelf, als voedsel voor andere dieren.

Vlinders in de tuin vlindertuin aan laten leggen

Planten voor vlinders en bijen

Wilt u een vlindertuin maken om zo de natuur een handje te helpen? Dan is het ten eerste belangrijk dat u zorgt voor voldoende voedsel voor de vlinders. Wij bespreken graag met u welke planten voor vlinders en bijen mooi in uw tuin passen! Zo kunt u natuurlijk een vlinderstruik planten, maar er zijn nog veel meer planten en bloemen die zorgen voor meer vlinders in de tuin.

 

Naast voldoende voedsel, is een veilige leefruimte van belang om vlinders aan te trekken. Houd uw tuin bij voorkeur niet overal te netjes op orde, want juist afgebroken takken en gevallen bladeren zorgen voor gemakkelijke schuilplaatsen. Een speciaal hoekje in de tuin voor vlinders en bijen is natuurlijk een goede oplossing. Zorg er ook voor dat uw beplanting dicht groeit. Dat is niet alleen voor uzelf prettig in het onderhoud, maar geeft vlinders ook een veilige plek om zich te verstoppen.

 

Zoals voor elke insectentuin geldt, maakt u ook in een vlindertuin natuurlijk geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

Offerte aanvragen
Bijen helpen met een bijentuin

Vlindertuin aanleggen

Naast adviseren, kunnen wij u natuurlijk ook helpen bij de aanleg van uw bijentuin of vlindertuin. Vos Tuinvisie is immers specialist in tuinaanleg! Wij bekijken graag samen met u uw huidige tuinsituatie en maken op basis van uw wensen een nieuw tuinontwerp. Of u nu kiest voor een prachtige vlindertuin, een bijentuin voor uw bedrijf of misschien wel een zwemvijver of tuinhuis – wij denken met u mee! Zodra we samen tot een tuinontwerp zijn gekomen waar u dolenthousiast van wordt, gaan we voor u aan de slag. Uw vlindertuin aanleggen kunt u met een gerust hart aan ons overlaten!

 

Heeft u na de aanleg van uw tuin hulp nodig bij het tuinonderhoud? Ook daar helpen wij u graag bij! Maak snel een vrijblijvende afspraak om te bespreken wat wij voor uw tuin mogen betekenen.

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op