Title Image

Wanneer bomen snoeien

Wanneer bomen snoeien? Lees hier over het juiste moment!

Wanneer bomen snoeien? Wanneer kan welke boom gesnoeid worden? Wat is de beste tijd ervoor? De periode voor het snoeien van bomen hangt af van het soort boom. Goed onderhoud is bevorderend voor de gezondheid van uw bomen. Neem daarom een vakkundige specialist in de hand. Vos Tuinvisie heeft jarenlange ervaring in het snoeien en kappen van bomen. Zodat u lang kunt genieten van een gezonde boom!

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Bomen snoeien in de winter

In de wintermaanden november, december, januari en februari is het een mooie tijd voor het snoeien van knotbomen. Knotbomen zijn de populier, wilg, eik, es en els. Heeft u een druivelaar in de tuin? Dan kan deze ook in de winter gesnoeid, maar dan rond januari en februari. Bomen die in de winter en in maart gesnoeid kunnen worden zijn leibomen. Leibomen zijn de kastanje, esdoorn, plataan, haagbeuk, olm en linde. Heeft u fruitbomen in de tuin? Deze kunt u snoeien van november t/m maart.

Bomen snoeien in de lente

Groenblijvende hagen kunt u snoeien vanaf april en buxushagen in mei.

Bomen snoeien in de zomer

In de zomer kunnen alle soorten hagen gesnoeid worden. Kleine heesters zoals lavendel kunt u bijknippen. De esdoorn, berk, haagbeuk, noot en kastanje kunnen t/m september gesnoeid worden. Enkele fruitbomen/struiken zoals bessoorten, vijgenstruik, kersenboom en vroeg bloeiende struiken hebben tijdens deze periode ook baat bij snoei. Snoei pruimenboom van juli t/m september.

Wanneer bomen snoeien in de herfst

Snoei in september voor het laatst de fruitbomen en de esdoorn, berk, haagbeuk, noot en kastanje. Meer informatie over het winterklaar maken van uw tuin.

Werkwijze bij het snoeien en kappen van bomen

Veel schade aan de rest van de tuin kan worden voorkomen door de boom in kleine stukjes af te breken. Dit gebeurt door middel van klimwerk waardoor de boom niet in één keer een deel van de tuin hoeft te vernielen. Grote toppen van bomen worden afgevangen aan touwen met katrollen en vangbollen vangen de klap van een zware top op, zodat het de medewerkers zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt bij deze tak van boomverzorging. Het afval, zoals de takken en de boomstammen, wordt netjes afgevoerd. De boomwortels kunnen worden weg gefreesd zodat het weer mogelijk is om nieuwe beplanting aan te brengen in uw tuin. Ook een houtversnipperaar is op het hoveniersbedrijf in Epe aanwezig, waardoor het takhout indien gewenst versnipperd en hergebruikt kan worden op een bospaadje.

Meer weten? Neem contact op.

Meer info over bomen snoeien en kappen

Wanneer bomen snoeien. Voor het professioneel en vakkundig laten snoeien en kappen van uw bomen en voor persoonlijk advies, bent u bij Vos Tuinvisie aan het juiste adres. Bel 0578 561015 of mail info@vostuinvisie.nl. Vos Tuinvisie is ook actief in Epe, Heerde, Nunspeet, Vaassen, Hattem, Apeldoorn, ’t Harde, Oldebroek en Elburg.

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op