Title Image
Zwemvijver Apeldoorn

Zwemvijver Apeldoorn

Kunt u het zich voorstellen: op een warme zomeravond een verfrissende duik nemen in uw eigen zwemvijver? Terwijl u een paar maanden later in de herfst geniet van de weerspiegeling van weelderige planten in het water? Het is allemaal mogelijk met een zwemvijver! Laat ons snel weten met welke ideeën u speelt, dan denken de tuinexperts van Vos Tuinvisie graag mee over de aanleg van uw zwemvijver in Apeldoorn e.o..

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Zwembad en vijver in één

Het grote voordeel van een zwemvijver is dat u zwembad en vijver in één hebt. ’s Zomers geniet u van het verkoelende water en kunnen uw kinderen in een vertrouwde omgeving heerlijk zwemmen en ravotten met hun vriendjes en vriendinnetjes. Tegelijkertijd geniet u ook op koudere en donkere dagen van een prachtig aangelegde waterpartij in uw tuin!

Een zwemvijver is dus echt een aanwinst voor uw tuin, het hele jaar door. Nodig vrienden uit voor een barbecue en laat hen een verfrissende duik nemen voordat ze aanvallen. Vier kinderfeestjes gewoon bij u thuis, lekker in uw eigen achtertuin. Maak uw tuin winterklaar terwijl u geniet van de flora en fauna in uw vijver en wacht in de winter in spanning af wanneer het eerste ijslaagje zich vormt op het water!

Natuurlijke reiniging van uw zwemvijver

Een extra reden om de aanleg van een zwemvijver in Apeldoorn of omgeving te overwegen, is de reiniging van uw vijver. In tegenstelling tot reiniging met chemische middelen zoals chloor, wordt uw vijver gefilterd door een natuurlijk plantenfilter.

Uw zwemvijver bestaat namelijk uit twee delen: een zwemgedeelte en een plantengedeelte. In het plantengedeelte bevindt zich een substraat met zuiverende waterplanten. Het water uit het vijvergedeelte wordt middels een energiezuinige pomp die buiten de vijver staat via het plantenfilter afgepompt en vervolgens in het zwemgedeelte teruggepompt. Een UV-lamp doodt bovendien alle schadelijke bacteriën en breekt algen af, zodat u in het zwemgedeelte van uw zwemvijver weer kraakhelder zwemwater heeft!

Uw zwemvijver is dus constant in beweging: het vuil in het water wordt door uw natuurlijke plantenfilter afgebroken en het gezuiverde water stroomt het zwemgedeelte van uw zwemvijver weer in. Een goed gefilterde zwemvijver kan desgewenst worden verwarmd met een warmtepomp zodat u ook op frisse dagen van heerlijk zwemwater kunt genieten. Hier leest u meer over de werking van een zwemvijver.

Heeft u vragen over de werking van een zwemvijver? Laat het ons gerust weten! Wij leggen het u graag uitgebreid uit in een vrijblijvend gesprek.

Offerte aanvragen
Aanleg zwemvijver in Epe door Vos Tuinvisie

Zwemvijver Apeldoorn

Ziet u zichzelf al genieten in uw zwemvijver in Apeldoorn e.o.? Heeft u al een idee waar u uw zwemvijver precies zou willen aanleggen? Wordt het een vijver met natuurlijke vormen en weelderige beplanting of juist een bouwkundige vijver met natuurstenen afdekranden? Wij denken als zeer ervaren hoveniersbedrijf graag met u mee over welk soort zwemvijver volledig aansluit bij uw wensen en de indeling van uw tuin!

Zwemvijver aan laten leggen

Uiteraard is het mogelijk om de aanleg van een zwemvijver op te nemen in een volledig nieuw tuinontwerp. Wij adviseren u graag over een passende plek voor uw zwemvijver en een sfeervolle indeling van de rest van uw tuin. Van tuinontwerp tot tuinaanleg, vijveraanleg en indien gewenst ook tuinonderhoud: u kunt op ons rekenen! Staat u al te popelen om te genieten van uw zwemvijver in Apeldoorn? Neem dan direct contact met ons op om uw wensen te bespreken!

Zwemvijver aanleg Zwolle en omstreken

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op