klanten beoordelen ons met een
   
Title Image
Natuurlijke zwemvijver

Natuurlijke zwemvijver | Zwemvijver aan laten leggen

Wilt u genieten van een zwembad in eigen tuin, zonder chemische reinigingsmiddelen te hoeven gebruiken? Laat dan een natuurlijke zwemvijver aanleggen door hoveniersbedrijf en zwemvijverspecialist Vos Tuinvisie! Zo geniet u het hele jaar door van een prachtige vijver en kunt u in de zomer zorgeloos zwemmen in eigen tuin! Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan om alle mogelijkheden te bespreken.

Zwemvijver aan laten leggen

Urenlang waterpret voor de kinderen en vrienden die een verfrissende duik kunnen nemen voordat ze aansluiten voor een heerlijke barbecue: met een zwembad in eigen tuin profiteert u tijdens een warme zomer elke dag van vele voordelen! Zelfs buiten de vakantie om, want na een lange werkdag in de tropische hitte kunt u even helemaal afschakelen door een paar baantjes te zwemmen. Kon het maar elke dag zomer zijn!

Helaas hebben we geen controle over het weer en is de realiteit dat het in ons land nu eenmaal niet het hele jaar door warm en zonnig is. Jammer, want zo kunt u slechts enkele maanden in het jaar gebruikmaken van het zwembad in uw eigen tuin. De overige maanden ligt uw zwembad er uiteraard netjes, maar ongebruikt bij.

Volledig anders is dat bij een zwemvijver. Van een zwemvijver profiteert u namelijk ook in de herfst, winter en lente. Van weelderige planten, bloeiende bloemen en wellicht zelfs een mooi ijslaagje op het water. Laat uw zwemvijver romantisch verlichten en u geniet elke avond weer van een prachtig uitzicht!

En dat terwijl u er in de zomermaanden ook heerlijk in kunt zwemmen – net zoals in een zwembad. Een vijver alleen is immers prachtig om naar te kijken, maar biedt u niet de verkoeling en waterpret waar u juist in de warmste maanden van het jaar naar op zoek bent. Het beste van twee werelden: zowel een zwembad in eigen tuin als een prachtige vijver, vindt u dus in een zwemvijver!

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Werking van een natuurlijke zwemvijver

Een ander groot voordeel van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad, is de natuurlijke reiniging. Een natuurlijke zwemvijver wordt namelijk niet gereinigd met chemische middelen zoals chloor, maar door een natuurlijk plantenfilter.

Voor deze natuurlijke reiniging is uw zwemvijver constant in beweging. De vijver bestaat uit twee delen: een zwemgedeelte en een plantengedeelte. Een energiezuinige pomp die buiten de vijver wordt geplaatst pompt het water uit het vijvergedeelte via een plantenfilter naar het zwemgedeelte. De zuiverende waterplanten in het plantenfilter zorgen zo voor schoon zwemwater. Bovendien doodt een UV-lamp alle schadelijke bacteriën en breekt het algen af, zodat het zwemgedeelte van uw zwemvijver alleen maar kraakhelder zwemwater bevat.

Op deze manier blijft het water in uw zwemvijver continu stromen: het natuurlijke plantenfilter breekt het vuil in het water uit het vijvergedeelte af en het gezuiverde water stroomt door naar het zwemgedeelte van uw zwemvijver. U heeft dus geen chloor of zout nodig om uw zwemvijver te reinigen: goed voor het milieu, veilig voor uw kinderen én het scheelt u weer een extra taak!

Hybride zwemvijver

Een goed gefilterde zwemvijver kan desgewenst bovendien zelfs worden verwarmd met een warmtepomp of zonne-energie, zodat u ook op frisse dagen van heerlijk zwemwater kunt genieten. We spreken dan van een hybride zwemvijver: een zwemvijver die met één druk op de knop kan wisselen tussen twee verschillende functies. Wilt u zwemmen in uw zwemvijver, maar is het water nog niet warm genoeg? Dan activeert u met één druk op de knop de warmtepomp die uw zwemvijver verwarmt, terwijl u tegelijkertijd de twee gedeeltes waaruit uw zwemvijver bestaat van elkaar scheidt. Het water uit het zwemgedeelte van uw zwemvijver wordt nu verwarmd, zonder dat het natuurlijke plantenfilter uit het plantengedeelte van uw zwemvijver wordt aangetast door de warmte. Zo blijft u profiteren van de voordelen van een zwembad en een vijver ineen!

Met één druk op de knop wisselt u immers even later weer terug naar de wintermodus van uw zwemvijver, waarin het zwem- en plantengedeelte van uw zwemvijver weer aan elkaar gekoppeld worden. Het natuurlijke plantenfilter kan zijn taak weer vervullen en houdt het water in uw zwemvijver ook buiten het zwemseizoen kraakhelder en schoon. Wanneer dat zwemseizoen begint en eindigt bepaalt u bij een hybride zwemvijver dus helemaal zelf! Al in de prille lente kunt u de eerste verfrissende duiken nemen in uw eigen natuurzwembad en daarmee kunt u doorgaan tot de bladeren aan de bomen prachtige herfstkleuren aannemen!

Wilt u meer weten over de werking van een zwemvijver? Lees dan hier verder of neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Offerte aanvragen
Hybride zwemvijver

Onderhoud natuurlijke zwemvijver

Uiteraard is het ondanks deze optimale manier om uw vijver schoon te houden wel belangrijk om in de gaten te houden of het water in uw zwemvijver van goede kwaliteit blijft. Wanneer u een zwemvijver laat aanleggen adviseren wij u dan ook uitgebreid over de maatregelen die u dient te nemen om ervoor te zorgen dat u veilig kunt blijven zwemmen in uw natuurlijke zwemvijver.

Zo raden wij u onder andere aan om regelmatig uw vijverwater te laten testen door zwemvijverspecialist Vos Tuinvisie. Als de balans in het water van uw zwemvijver verstoord raakt kunnen de zuiverende waterplanten in het plantengedeelte van uw natuurzwembad hun taak immers niet meer optimaal uitvoeren. Hierdoor wordt het water dat naar het zwemgedeelte van uw zwemvijver stroomt niet volledig gereinigd – met alle gevolgen van dien. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de zuurgraad, karbonaathardheid en waterhardheid van het water in uw zwemvijver altijd op peil zijn.

Mocht na het testen van het vijverwater blijken dat dit niet het geval is, dan kunnen onze hoveniers direct actie ondernemen en uw vijver schoonmaken om deze balans te herstellen. Zij zullen ervoor zorgen dat u in een mum van tijd weer zorgeloos kunt zwemmen in uw natuurlijke zwemvijver. Een schone vijver is immers niet alleen een genot om naar te kijken, maar ook een veilige vijver om in te zwemmen!

Uw zwemvijver professioneel onderhouden werkt o.a. als volgt: wij beschikken over een speciale reinigingsmachine met voorfilter om de bodem en wanden van zwemvijvers te reinigen. Daarnaast hebben we een klokpomp waarmee we het lavagedeelte en/of plantengedeelte kunnen spoelen en reinigen.

Tuinonderhoud

U kunt dan ook voor al uw vijveronderhoud en onverhoopte reparaties aan uw zwemvijver op onze professionals rekenen. Naast het onderhoud voor uw zwemvijver kunt u echter ook voor al uw andere tuinonderhoud bij Vos Tuinvisie terecht. Zo bent u verzekerd van een gezonde en verzorgde tuin die het hele jaar door een lust voor het oog vormt!

Onze hoveniers komen bijvoorbeeld graag bij u langs om uw gras te maaien, te verticuteren en te beluchten. Om uw struiken te snoeien, bomen te kappen en borders te schoffelen. In elk seizoen van het jaar kunt u vertrouwen op hun expertise. Zo zorgen ze ervoor dat al uw beplanting op het juiste moment gesnoeid wordt, dat uw gazon vrij blijft van een overvloed aan vallende bladeren en dat u niet uitglijdt over het paadje naar uw voordeur wanneer het gesneeuwd heeft. Met onze voordelige onderhoudsabonnementen op maat ligt uw tuin er continu piekfijn bij!

We maken daarvoor namelijk een persoonlijk tuinonderhoudsplan voor u, waarin precies beschreven staat welke taken wij gedurende het jaar voor u uitvoeren en wanneer wij deze inplannen. Onze professionele hoveniers beschikken over alle benodigde kennis en ervaring om elk aspect van uw tuinonderhoud tot in de puntjes perfect te verzorgen. Bovendien sturen wij tijdens dit terugkerende tuinonderhoud zoveel mogelijk dezelfde hovenier naar u toe, zodat u al gauw gewend raakt aan een bekend gezicht en u een vast aanspreekpunt heeft voor al uw tuinvragen. De voor u bekende hovenier leert uw tuin al gauw op zijn duimpje kennen, waardoor het tuinonderhoud ook nog eens extra snel en effectief wordt uitgevoerd.

Bent u benieuwd hoe zo’n tuinabonnement er voor u uit zou kunnen zien? Neem contact met ons op om geheel vrijblijvend te informeren naar de mogelijkheden!

Bekijk de onderhoudabonnementen
Tuinonderhoud Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie tuinmannen

Zwemvijverspecialist

Bij Vos Tuinvisie zijn we er dus voor u tijdens elke fase waar uw tuin doorheen gaat: het ontwerp van (delen van) een nieuwe tuin, de aanleg van uw tuin en uw tuinonderhoud. Of het nu gaat om alleen een zwemvijver aanleggen of een complete tuinrenovatie: wij steken onze handen maar al te graag uit onze mouwen!

Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een zwembad te laten ombouwen tot zwemvijver. Dat is een uitstekende oplossing wanneer u momenteel al beschikt over een eigen zwembad, maar u ook tijdens de lente, herfst en winter wilt genieten van een prachtig uitzicht in uw tuin. Of wanneer de tuin van uw nieuwe huis beschikt over een modern vormgegeven zwembad, terwijl u meer geniet van een landelijke tuin of een bostuin. Onze tuinarchitect kan dan eenvoudig een ontwerp voor u maken waarin we uw zwembad ombouwen tot natuurlijke zwemvijver en de beplanting in uw tuin een meer landelijk of bosrijk karakter geven. Zonder uw hele tuin op de schop te hoeven nemen!

Zwemvijverspecialist

Bij Vos Tuinvisie zijn we er dus voor u tijdens elke fase waar uw tuin doorheen gaat: het ontwerp van (delen van) een nieuwe tuin, de aanleg van uw tuin en uw tuinonderhoud. Of het nu gaat om alleen een zwemvijver aanleggen of een complete tuinrenovatie: wij steken onze handen maar al te graag uit onze mouwen!

Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een zwembad te laten ombouwen tot zwemvijver. Dat is een uitstekende oplossing wanneer u momenteel al beschikt over een eigen zwembad, maar u ook tijdens de lente, herfst en winter wilt genieten van een prachtig uitzicht in uw tuin. Of wanneer de tuin van uw nieuwe huis beschikt over een modern vormgegeven zwembad, terwijl u meer geniet van een landelijke tuin of een bostuin. Onze tuinarchitect kan dan eenvoudig een ontwerp voor u maken waarin we uw zwembad ombouwen tot natuurlijke zwemvijver en de beplanting in uw tuin een meer landelijk of bosrijk karakter geven. Zonder uw hele tuin op de schop te hoeven nemen!

Tuinrenovatie

Al is dat natuurlijk wel een optie. Een totale tuinrenovatie geeft onze tuinarchitect Daniël Vos de mogelijkheid om zijn creativiteit volledig tot uiting te laten komen en al uw wensen om te zetten in unieke ideeën. Zo kan hij een zwemvijver met ronde vormen en weelderige beplanting ontwerpen om centraal te zetten in een schaduwrijke bostuin, maar ook een strak vormgegeven zwemvijver met betonnen afdekranden voor in een moderne tuin. Wist u dat u zelfs geen grote tuin hoeft te hebben om van een zwemvijver te genieten? Ook een kleine zwemvijver behoort tot de mogelijkheden! Zo kunt u uw kleine tuin een luxe uitstraling geven en ook in beperkte ruimte profiteren van de vele voordelen die een zwemvijver u biedt.

Heeft u juist veel ruimte, dan kan een luxe poolhouse of een sfeervolle veranda een prachtige toevoeging zijn. Zo maakt u de zwemervaring in uw eigen tuin helemaal compleet! Misschien heeft u zelf al duidelijke ideeën over het ontwerp van uw natuurlijke zwemvijver, misschien ook helemaal niet. Bij Vos Tuinvisie denken we hoe dan ook graag met u mee over een tuinontwerp dat volledig aansluit bij uw wensen én de mogelijkheden die uw tuin biedt. Zo dienen we onder andere rekening te houden met de stand van de zon en de schaduwval in uw tuin om een optimaal beplantingsplan voor u te ontwerpen. Ook adviseren we u graag over een beregeningsinstallatie die u tijd, energie en zorgen uit handen kan nemen door uw beplanting op de juiste momenten van water te voorzien. Zorgeloos genieten van uw eigen tuin wordt zo steeds eenvoudiger!

En uiteraard is er meer. U wilt immers ook ’s avonds van uw nieuwe tuin kunnen profiteren. ’s Zomers vertoeven op uw eigen romantisch verlichte terras en zelfs op gure winteravonden genieten van een prachtig uitzicht. Indien gewenst maken we dan ook graag een compleet verlichtingsplan voor u, zodat elk aspect van uw tuin ook in het donker de aandacht krijgt die het verdient.

U ziet: wij laten geen detail onbesproken en geen vraag onbeantwoord. Natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen om vrijblijvend te informeren naar de mogelijkheden voor uw tuin. Wij komen graag een kijkje bij u nemen om u te voorzien van passend advies!

Offerte aanvragen
Landelijke tuin aanleggen door Vos Tuinvisie

Tuinontwerp

Wanneer u wilt overgaan tot het laten maken van een definitief tuinontwerp, ontvangt u van ons een gedetailleerd ontwerp dat u in één oogopslag laat zien hoe uw toekomstige tuin eruitziet. Uiteraard voorzien wij u ook van een gespecificeerde offerte, zodat u precies ziet waar u in investeert. Indien gewenst is het zelfs mogelijk om een 3D-tuinontwerp te laten maken. Onze tuinarchitect Daniël Vos is één van de weinige tuinarchitecten in ons land die over deze specialiteit beschikt en neemt u graag digitaal mee op reis door uw eigen tuin. Zo kunt u zien hoe uw tuin er in elk seizoen van het jaar uit komt te zien. U ziet hoe uw planten en bomen groeien en bloeien, hoe uw tuin ’s avonds sfeervol verlicht wordt en hoe uw beregeningsinstallatie werkt.

Wat natuurzwembaden betreft ziet u zo direct hoe u bij mooi weer een verfrissende duik kunt nemen in uw eigen tuin, hoe feestjes bij u thuis er in de toekomst uit komen te zien en hoe u ook in de koudere maanden van het jaar geniet van een onvoorstelbaar mooi uitzicht. Geen enkel detail ontsnapt aan onze aandacht, zodat u exact weet waar u aan toe bent!

Natuurlijke zwemvijver aanleggen

Bent u enthousiast over ons tuinontwerp en gaat u akkoord met de gespecificeerde offerte die u van ons ontvangt, dan gaan onze hoveniers zo snel mogelijk over tot de zwemvijveraanleg. Of de aanleg van uw complete nieuwe tuin natuurlijk. Na het zien van uw toekomstige tuin wilt u daar immers zo snel mogelijk van genieten – dat begrijpen wij!

We prikken daarom gauw een datum waarop u onze hoveniers kunt verwachten en maken duidelijke afspraken over de werkzaamheden die zij voor u uit zullen voeren. Zij zullen op de afgesproken dag op tijd bij u voor de deur staan en brengen alleen materialen van de allerhoogste kwaliteit mee. Dankzij onze jarenlange ervaring als zwemvijverspecialist in Epe en omgeving weten wij immers precies welke materialen de beste resultaten opleveren en met welke leveranciers wij voor het bestellen van die materialen graag samenwerken.

Zo gebruiken wij voor uw vijveraanleg uitsluitend gebruik van epdm-rubberfolie van het merk Ecolan. Vroeger werd pvc-folie gebruikt voor het bedekken van de bodem van een natuurlijke zwemvijver; deze folie is echter erg gevoelig voor uv-straling, waardoor vooral de bovenste rand ervan na verloop van tijd scheuren begon te vertonen. Een noodzakelijke vijverreparatie was het gevolg. Met epdm-rubberfolie van Ecolan is het risico op vijverreparaties een heel stuk kleiner: deze folie is minder gevoelig voor uv-straling en bevat bovendien een hoge mate van rekbaarheid. De kans op scheurvorming en lekkage is hierdoor minimaal. Bijkomend voordeel is dat de epdm-rubberfolie van Ecolan precies op maat kan worden gelast, zodat onze hoveniers dit niet meer zelf hoeven te doen. Hierdoor profiteert u nog sneller van jarenlang zorgeloos zwemplezier in uw eigen tuin!

Wilt u nog meer weten over de precieze werking van een zwemvijver of de mogelijkheden voor het aanleggen van een natuurlijke zwemvijver in uw tuin bespreken? Wij informeren u graag in een vrijblijvend adviesgesprek. Neem direct contact met ons op om een afspraak te plannen!

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op