klanten beoordelen ons met een
   
Title Image

Natuurlijke zwemvijver

Natuurlijke zwemvijver | Zwemvijver aan laten leggen

Wilt u genieten van een zwembad in eigen tuin, zonder chemische reinigingsmiddelen te hoeven gebruiken? Laat dan een natuurlijke zwemvijver aanleggen door hoveniersbedrijf en zwemvijverspecialist Vos Tuinvisie! Zo geniet u het hele jaar door van een prachtige vijver en kunt u in de zomer zorgeloos zwemmen in eigen tuin! Vraag direct een vrijblijvend adviesgesprek aan om alle mogelijkheden te bespreken.

Zwemvijver aan laten leggen

Wanneer u wilt genieten van zowel een zwembad in eigen tuin als een prachtige vijver, biedt een zwemvijver uitkomst. In de zomer hebben kinderen urenlang waterpret en kunnen vrienden een verfrissende duik nemen voordat ze aansluiten voor een heerlijke barbecue. En na een lange werkdag in de tropische hitte kunt u even afschakelen door een paar baantjes te zwemmen! Van een zwemvijver geniet u echter ook in de herfst, winter en lente. Van weelderige planten, bloeiende bloemen en wellicht zelfs een mooi ijslaagje op het water. Laat uw zwemvijver romantisch verlichten en u geniet elke avond weer van een prachtig uitzicht.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Natuurlijke zwemvijver: fijn voor mens en milieu

Een ander groot voordeel van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad, is de natuurlijke reiniging. Een natuurlijke zwemvijver wordt namelijk niet gereinigd met chemische middelen zoals chloor, maar door een natuurlijk plantenfilter.

Voor deze natuurlijke reiniging is uw zwemvijver constant in beweging. De vijver bestaat uit twee delen: een zwemgedeelte en een plantengedeelte. Een energiezuinige pomp die buiten de vijver staat pompt het water uit het vijvergedeelte via een plantenfilter naar het zwemgedeelte. De zuiverende waterplanten in het plantenfilter zorgen zo voor schoon zwemwater. Bovendien doodt een UV-lamp alle schadelijke bacteriën en breekt het algen af, zodat het zwemgedeelte van uw zwemvijver alleen maar kraakhelder zwemwater bevat.

Op deze manier blijft het water in uw zwemvijver continu stromen: het natuurlijke plantenfilter breekt het vuil in het water uit het vijvergedeelte af en het gezuiverde water stroomt door naar het zwemgedeelte van uw zwemvijver. U heeft dus geen chloor of zout nodig om uw zwemvijver te reinigen, waardoor het water zeer geschikt is om kinderen in te laten zwemmen!

Een goed gefilterde zwemvijver kan desgewenst worden verwarmd met een warmtepomp zodat u ook op frisse dagen van heerlijk zwemwater kunt genieten. Hier leest u meer over de werking van een zwemvijver.

Onderhoud zwemvijver

Uiteraard is het ondanks deze optimale manier om uw vijver schoon te houden wel belangrijk om in de gaten te houden of het water in uw zwemvijver van goede kwaliteit blijft. Laat daarom regelmatig uw vijverwater testen door zwemvijverspecialist Vos Tuinvisie! Blijkt het evenwicht in uw zwemvijver verstoord te zijn? Laat dan uw vijver schoonmaken. Een schone vijver is immers niet alleen een genot om naar te kijken, maar ook een veilige vijver om in te zwemmen!

Offerte aanvragen
Onderhoud zwemvijver

Wilt u meer weten over de precieze werking van een zwemvijver? Wij informeren u graag in een vrijblijvend adviesgesprek. Neem direct contact op om een afspraak te plannen!

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op