Title Image
Hybride zwemvijver

Hybride zwemvijver

Het is tijd voor verandering: uw tuin gaat op de schop! En één ding is zeker: u wilt een flinke waterpartij in uw tuin. Maar in welke vorm? Kiest u voor een zwembad, zodat u in de zomer een heerlijk verfrissende duik in eigen tuin kunt nemen? Of gaat u voor een vijver die u het hele jaar door een prachtig uitzicht biedt? Bij Vos Tuinvisie hoeft u niet te kiezen! Met een hybride zwemvijver profiteert u van het beste van twee werelden: een zwembad en een vijver ineen. Neem direct contact met ons op om te bespreken hoe wij de tuin van uw dromen kunnen realiseren!

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Zwemvijver of zwembad

Wie nadenkt over een zwemvijver of zwembad in eigen tuin, komt voor een aantal pittige keuzes te staan. Beide waterpartijen bieden immers zo hun voordelen. Het grootste voordeel van een zwembad in eigen tuin is natuurlijk dat u ’s zomers wanneer u maar wilt het water in kunt duiken en fantastische feestjes aan het zwembad kunt geven! Heeft u kinderen, dan is het ook geweldig om kinderfeestjes aan huis te vieren. Geen gedoe met meerdere auto’s om alle kinderen bij het zwembad af te leveren, geen kaartjes kopen en geen inpakstress. In uw eigen tuin heeft u alles bij de hand en houdt u vanaf uw favoriete stoel de hele bende in de gaten. Ideaal!

Het enige nadeel van zo’n zwembad is dat u er ’s winters niet zo snel in zult duiken. Natuurlijk zorgen we bij Vos Tuinvisie wel voor een stijlvolle afwerking zodat het zwembad in uw tuin geen doorn in het oog is. Maar toch, het kan anders!

Een vijver ziet er het hele jaar door prachtig uit. Mits u de juiste beplanting gebruikt natuurlijk. Daar hebben onze hoveniers echter alle verstand van! Zo geniet u het hele jaar door van een bijzondere waterpartij in uw eigen tuin. Een genot voor u en voor diverse kleine dieren, die het water maar al te graag op zullen zoeken!

Jammer is wel dat u in zo’n vijver niet kunt zwemmen. Wilt u uzelf midden in de zomer even opfrissen of een kinderfeestje vieren, dan zult u alsnog naar het zwembad moeten gaan. Het is een kwestie van kiezen of delen – althans, zo voelt het. In werkelijkheid is er namelijk een oplossing waarbij u niet hoeft te kiezen tussen een zwemvijver of zwembad: de hybride zwemvijver!

Hybride zwemvijver

In de zomer is het een zwembad, in de winter een vijver. Alles wat u maar wilt, op één plek! Bijkomend voordeel van zo’n hybride zwemvijver ten opzichte van een regulier zwembad is dat een hybride zwemvijver zichzelf reinigt. Chloor of andere chemische schoonmaakmiddelen zijn niet nodig, omdat de zwemvijver beschikt over een natuurlijk plantenfilter. Dat zorgt ervoor dat het onderhoud aan een hybride zwemvijver zeer beperkt is en dat dit natuurlijke zwembad ook ideaal is om kinderen veilig in te laten spetteren!

Werking van een zwemvijver

Een zwemvijver bestaat namelijk uit twee gedeeltes: een zwemgedeelte en een plantengedeelte. Het zwemgedeelte is vanzelfsprekend bedoeld om in te zwemmen. Het plantengedeelte bevat een variëteit aan waterplanten, die het water op natuurlijke wijze reinigen. Water vanuit het zwemgedeelte wordt door middel van een energiezuinige pomp naar het plantengedeelte gebracht, waar het door dat natuurlijke plantenfilter en een speciaal aangebrachte uv-lamp wordt gereinigd. De waterplanten verwijderen vuil uit het water, terwijl schadelijke bacteriën en algen worden gedood en afgebroken door de uv-lamp. Als het water volledig schoon is gemaakt en er weer kraakhelder uitziet, stroomt het terug naar het zwemgedeelte. Heerlijk fris!

Aanleg hybride zwemvijver

Wat een hybride zwemvijver echter uniek maakt, is dat deze met één druk op de knop kan wisselen van modus. ’s Zomers schakelt u de hybride zwemvijver in als zwembad, ’s winters als zwemvijver. In de zomermodus stroomt het water uit het zwemgedeelte tijdelijk niet meer door naar het plantengedeelte, zodat u het zwemgedeelte kunt verwarmen zonder daarmee het natuurlijke plantenfilter aan te tasten en algengroei in de hand te spelen. Wel blijft het water continu enigszins in beweging, zodat het kraakhelder blijft en veilig is om de hele zomer in te zwemmen!

Met één druk op de knop schakelt u aan het eind van het zwemseizoen weer over naar de wintermodus, zodat de beide gedeeltes van uw zwemvijver weer aan elkaar gekoppeld worden. Het natuurlijke plantenfilter van uw zwemvijver treedt weer volop in werking en houdt het water in uw zwemvijver de hele winter door prachtig schoon. Met de juiste beplanting en sfeervolle verlichting geniet u zo het hele jaar door van uw prachtige hybride zwemvijver!

En wanneer het zwemseizoen begint en eindigt? Dat bepaalt u natuurlijk helemaal zelf! U kunt bijvoorbeeld zonne-energie of een warmtepomp gebruiken om het zwemgedeelte van uw hybride zwemvijver te verwarmen wanneer u deze heeft gescheiden van het plantengedeelte, zodat u al in de prille lente de eerste verfrissende duiken kunt nemen en tot ruim na de zomerperiode in vakantiesferen kunt blijven. Aan u de keuze!

Zwemvijverspecialist

De aanleg van een hybride zwemvijver vraagt natuurlijk wel om een professionele aanpak. Bij zwemvijverspecialist Vos Tuinvisie bent u daarvoor aan het juiste adres! Onze hoveniers hebben alle benodigde kennis in huis en beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van zwemvijveraanleg. Uiteraard maken zij daarbij gebruik van de nieuwste technieken en uitsluitend hoogwaardige materialen. Als zwemvijverspecialist weten wij precies bij welke partners wij de beste materialen voor uw hybride zwemvijver kunnen bestellen.

Zo gebruiken wij bijvoorbeeld alleen maar epdm-rubberfolie van het merk Ecolan om de bodem van uw zwemvijver mee te bedekken. Vroeger werd hiervoor pvc-folie gebruikt, dat erg gevoelig is voor uv-straling en daardoor snel poreus werd. Een vijverreparatie was op deze manier al snel onvermijdelijk. Dankzij de zeer rekbare en veel minder gevoelige epdm-rubberfolie van Ecolan is de kans op lekkage als gevolg van scheurvorming nu minimaal. Bijkomend voordeel voor u en onze hoveniers is dat deze folie precies op maat kan worden gelast in elke gewenste vorm. Efficiënt maatwerk!

Offerte aanvragen

Hybride zwemvijver aan laten leggen

Voordat u een hybride zwemvijver aan kunt laten leggen, moeten we natuurlijk eerst een ontwerp van uw natuurlijke zwemvijver maken. Ook daarvoor kunt u op onze deskundige hoveniers rekenen! Of het nu gaat om alleen de aanleg van een kleine zwemvijver of een complete tuinrenovatie, wij maken een volledig en overzichtelijk tuinontwerp voor u. Onze tuinarchitect Daniël Vos doet dat indien gewenst zelfs in 3D!

In uw tuinontwerp houden we rekening met diverse factoren die een rol spelen in het bepalen van de meest gunstige ligging van uw hybride zwemvijver. Uw zwemvijver mag immers best een belangrijke plek innemen in uw tuin, maar hoeft ook weer niet al te prominent aanwezig te zijn. Een mooi geheel is waar we naar streven, zodat uw tuin het hele jaar door een rustgevende uitstraling heeft. Wat voor uitstraling precies, dat hangt natuurlijk af van uw voorkeuren. Heeft u een moderne tuin met veel rechte lijnen en scherpe vormen? Dan past een strakke zwemvijver beter in uw tuinontwerp dan een zwemvijver met natuurlijke vormen. Zo’n natuurlijke zwemvijver past weer beter in een landelijke tuin. Ziet u het al voor zich?

Tuinontwerp met vijveraanleg

Uiteraard houden we in het tuinontwerp ook rekening met de grootte van uw tuin. Twijfelt u of uw tuin groot genoeg is voor een zwemvijver? Neem gerust contact met ons op om uw twijfels te bespreken! Ook een kleine zwemvijver is immers een optie. Onze professionele hoveniers zien vaak meer mogelijkheden dan u zelf had kunnen bedenken!

Zo kunt u bijvoorbeeld ook uw zwembad ombouwen tot zwemvijver of uw al bestaande zwemvijver ombouwen naar een hybride zwemvijver. Het vakantiegevoel helemaal compleet maken met een luxe poolhouse of een sfeervolle veranda? Ook dergelijke wensen nemen we graag mee in uw tuinontwerp!

Op deze manier maken we het plaatje helemaal compleet, voordat we overgaan tot uw vijveraanleg. We bespreken welke beplanting we het beste in en om uw hybride zwemvijver kunnen plaatsen, afhankelijk van de hoeveelheid zon en schaduw die uw zwemvijver op de gewenste locatie in uw tuin ontvangt. Ook maken we indien gewenst een verlichtingsplan, zodat uw zwemvijver ’s avonds en op donkere winterdagen een romantisch geheel vormt.

Offerte aanvragen
Tuinontwerp met vijveraanleg

Ontwerp, aanleg en onderhoud zwemvijver

Vanzelfsprekend leggen we u uitvoerig uit welke opties u heeft voor bijvoorbeeld het verwarmen van uw hybride zwemvijver en hoe u uw zwemvijver het beste kunt onderhouden. Heeft u daar tijdens het gebruik van uw zwemvijver nog vragen over? Wilt u uw vijverwater laten testen of het onderhoud van uw zwemvijver uit handen geven? Dan kunt u uiteraard ook altijd bij ons terecht! Voor zowel tuinontwerp als tuinaanleg en tuinonderhoud staan wij voor u klaar – het hele jaar door. Ligt uw zwemkleding al klaar voor gebruik in uw nieuwe hybride zwemvijver? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak of een offerte!

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op