Title Image

Natuurzwembad aanleggen

Natuurzwembad aanleggen

Het beste van twee werelden, gewoon in uw eigen tuin: een vijver en zwembad ineen! Een natuurzwembad noemen we dat, of een natuurlijke zwemvijver. Een waterpartij waar u het hele jaar door plezier aan beleeft: door erin te zwemmen én door ernaar te kijken. Natuurlijk gebeurt een natuurzwembad aanleggen geheel naar uw eigen wens, zodat uw tuin een prachtig geheel vormt waar u elke dag weer volop van geniet. Kunt u niet wachten om uw tuin een upgrade te geven? Neem dan alvast geheel vrijblijvend contact op met zwemvijverspecialist Vos Tuinvisie!

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Natuurlijke zwemvijver

Een zwembad in eigen tuin: wat een luxe! ’s Zomers neemt u wanneer u maar wilt een verfrissende duik in eigen tuin en nodigt u al uw vrienden uit om aan het water te proosten op elkaar. Kinderfeestjes worden gewoon in eigen tuin gevierd: goedkoop, veilig en vertrouwd.

Het kan echter nóg beter! Een zwembad gebruikt u immers slechts een beperkte periode van het jaar. Natuurlijk zorgen wij er wel voor dat uw zwembad hoe dan ook een prachtige aanwinst voor uw tuin is, ook in de winter. Daarvoor maken we gebruik van bijvoorbeeld sfeervolle tuinverlichting en de juiste beplanting rondom het zwembad. Het zwembad zelf dekt u in de winter gewoonlijk af, om ernstige vervuiling te voorkomen. Ideaal wanneer dat precies is waar u naar op zoek bent!

Wanneer u echter waarde hecht aan een natuurlijke oplossing, kunnen wij ook een natuurzwembad in uw tuin aanleggen. Een zwemvijver die het hele jaar door in beweging blijft, door middel van een natuurlijk zuiveringssysteem. Dit natuurzwembad hoeft u niet af te dekken om vervuiling tegen te gaan, want het reinigt zichzelf. Ook in de lente, herfst en winter geniet u van een prachtige waterpartij in uw tuin. Geheel naar uw wensen aangelegd uiteraard!

Natuurzwembad aanleggen

Ook een natuurlijke zwemvijver is geschikt om ’s zomers die verfrissende duik in te nemen. Het is in zekere zin zelfs veiliger dan een zwembad, want dankzij het natuurlijke zuiveringssysteem van de zwemvijver hoeft u geen chloor of andere chemische reinigingsmiddelen in het water te gebruiken.

Dit natuurlijke zuiveringssysteem werkt op basis van een plantenfilter en een UV-lamp. Wanneer wij een natuurzwembad aanleggen, maken wij daarin twee gedeeltes: een zwemgedeelte en een plantengedeelte. Het zwemgedeelte is het gedeelte waarin u daadwerkelijk zwemt. Het plantengedeelte doet dienst als reinigingssysteem en bevat zuiverende waterplanten. Een pompopstelling die buiten het zwembad is geplaatst pompt het water met zeer energiezuinige pompen van het zwemgedeelte naar het plantengedeelte. In het plantengedeelte wordt het water allereerst op een natuurlijke manier gezuiverd, dankzij de werking van de daar aanwezige waterplanten. Vervolgens breekt een UV-lamp algen af en doodt deze schadelijke bacteriën, zodat er kraakhelder water overblijft. Dit water stroomt weer terug naar het zwemgedeelte.

Het water in een zwemvijver blijft dus continu in beweging en wordt veelvuldig gereinigd. Het vuil dat in het zwemwater terechtkomt wordt afgepompt naar het plantengedeelte. Daar wordt het water gereinigd, om vervolgens weer terug te stromen naar het zwemgedeelte. En dat zonder chemische schoonmaakmiddelen!

Zwemvijverspecialist

Zo’n prachtig zuiveringssysteem werkt natuurlijk alleen wanneer dit op de juiste manier is aangelegd en geïnstalleerd. Een natuurzwembad aanleggen kunt u dan ook het beste overlaten aan een zwemvijverspecialist, zoals Vos Tuinvisie. Onze hoveniers hebben ruimschoots ervaring met het aanleggen van vele diverse zwemvijvers. Bovendien maken wij alleen gebruik van de beste materialen, die wij vanuit onze expertise en jarenlange ervaring speciaal voor u selecteren.

Zo maken wij bijvoorbeeld gebruik van EPDM rubberfolie van het merk Ecolan. Deze folie gebruiken wij om de bodem van uw natuurzwembad te bedekken. Uit ervaring weten wij dat dit type folie dankzij de grote rekbaarheid het risico op lekkage minimaliseert. Natuurlijk staan wij altijd direct voor u klaar om uw vijver te repareren indien nodig, maar dankzij deze folie is dat zelden het geval!

Offerte aanvragen
Kleine zwemvijver Zwolle Vos Tuinvisie

Natuurzwembad aanleggen kosten

Ziet u zichzelf de komende zomer al lekker dobberen op het water in uw eigen achtertuin? En ’s winters genieten van de prachtig verlichte waterpartij die uw tuin helemaal compleet maakt? Laat het ons weten! Ook als u nog geen idee heeft over waar uw zwemvijver precies moet komen, wat voor soort zwemvijver u wilt en hoe u de rest van uw tuin vorm wilt geven. Onze deskundige hoveniers denken graag met u mee! Wij zijn er voor u, zowel voor tuinontwerp als voor tuinaanleg en tuinonderhoud.

Een natuurzwembad aanleggen brengt natuurlijk kosten met zich mee. Bovendien is het geen kleine aanpassing aan uw tuin: uw natuurlijke zwemvijver wordt misschien wel het centrale middelpunt van uw eigen grond. Wij komen daarom graag bij u langs om een kijkje te nemen in uw achtertuin. We denken mee over de meest ideale ligging van uw natuurzwembad, maar ook over de indeling van de rest van uw tuin. Wilt u meteen uw hele tuin op de schop nemen met een tuinrenovatie? Dan maken we een compleet nieuw tuinontwerp voor u! Onze tuinarchitect doet dit zelfs in 3D, zodat u in één oogopslag ziet waar u de komende jaren van gaat genieten.

Natuurzwembad tuin

Allereerst bespreken we daarvoor natuurlijk uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld een strakke en moderne tuin, of liever een landelijke tuin? Een natuurzwembad past in elk soort tuin. We maken een moderne zwemvijver met strakke lijnen, gemetselde wanden en natuurstenen afdekranden voor in uw hippe achtertuin. Of een volledig natuurlijke zwemvijver met ronde vormen en weelderige beplanting in uw bostuin!

Vervolgens kijken we naar de meest ideale locatie voor een natuurzwembad in uw tuin. We houden daarbij rekening met onder andere het looppad naar uw natuurzwembad, maar ook zonlicht en schaduwinval. Indien gewenst nemen we het tuinontwerp van de rest van uw tuin direct mee in deze overwegingen. Welke delen van de tuin zijn geschikt voor gazonaanleg, sierbestrating, misschien zelfs een tuinhuis of veranda?

Landelijke tuin met zwemvijver en overkapping in Diepenveen 8

Zwemvijver aanleggen

Bent u helemaal tevreden over het tuinontwerp dat we samen hebben gecreëerd, dan gaan onze hoveniers zo snel mogelijk voor u aan de slag! Een zwemvijver aanleggen is natuurlijk niet binnen een uurtje gedaan, maar dankzij de expertise en jarenlange ervaring van onze hoveniers hoeft u er ook geen maanden op te wachten. Zij zorgen ervoor dat u in een mum van tijd kunt genieten van het natuurzwembad in uw tuin!

Offerte aanvragen

Natuurzwembad aanleggen onderhoud

Uiteraard staan onze hoveniers ook na het aanleggen van uw natuurzwembad voor u klaar. Onderhoud is dankzij het natuurlijke reinigingssysteem van uw zwemvijver niet vaak nodig. Weer een voordeel! Uiteraard is het wel van groot belang dat u zelf de staat van uw natuurzwembad en kwaliteit van het vijverwater goed in de gaten houdt. Wij raden u aan ons regelmatig het vijverwater te laten testen, zodat u direct weet of uw vijverwater gezond is. Onder andere de zuurgraad, waterhardheid en karbonaathardheid dienen goed op peil te zijn, zodat de planten in uw natuurzwembad hun werk optimaal kunnen blijven doen.

Constateren wij een probleem in uw zwemvijver, dan kunnen we meteen ingrijpen! Zo voorkomt u grotere vijverproblemen plus de daarbij behorende frustraties en kosten. Kortom: laat een natuurzwembad aanleggen over aan Vos Tuinvisie, zodat u van ontwerp tot onderhoud nergens omkijken naar heeft. Het enige waar u zich druk om hoeft te maken is waar u uw zwemkleding hebt verstopt. Klaar om een verfrissende duik te nemen? Bel of mail ons dan om direct een vrijblijvende afspraak te maken!

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op