Aanleggen van vijvers op de Veluwe en in Overijssel

Vos Tuinvisie heeft jarenlange ervaring in het aanleggen en onderhouden van alle soorten vijvers. Of het nu gaat om een klein beekloopje, een strakke gemetselde vijver of een grote natuurlijke zwemvijver. Wij weten overal raad mee en hebben inmiddels zeer veel vijvers aangelegd, in Epe en omgeving. Lijkt het u prachtig een kraakheldere visvijver in uw tuin te hebben, waar u dagelijks van kunt genieten? Is het geweldig om heerlijk in uw eigen zwemvijver te kunnen zwemmen, tijdens de warme zomerdagen? Vos Tuinvisie beschikt over alle kennis en ervaring!

Sfeer en leven in de tuin

Het kiezen voor een vijver bij het aanleggen van uw tuin geeft zeker meerwaarde; water geeft sfeer en leven in de tuin. Laat de vijver bij het maken van het tuinontwerp intekenen op een plek waar hij erg mooi uitkomt. Zo kunt u het hele jaar door genieten van het water in uw tuin.

Veel kennis en ervaring bij Vos Tuinvisie

Een goed en degelijk advies, voordat u een vijver aan gaat leggen, is erg belangrijk om uiteindelijk een kraakheldere vijver in uw tuin te hebben.

 • De keuze voor de randafwerking of het soort folie, is erg bepalend voor het resultaat.
 • Er zijn veel soorten vijverfilters. Elke zwemvijver of koivijver vraagt om een filtersysteem op maat. Vos Tuinvisie kan dit als geen ander verzorgen!
 • Alle medewerkers beschikken over ruim voldoende kennis van het aanleggen en onderhouden van vijvers, en vertellen u graag over de mogelijkheden.
 • Veel vijvers zijn in de afgelopen jaren aangelegd. Bekijkt u eens onze fotopagina waar vijvers te zien zijn in Epe en omgeving.

 

Verschillende soorten vijvers

De keuze voor een vijver is erg persoonlijk, er zijn veel soorten en mogelijkheden. Kijk voor een indruk naar onze tuinfoto's, waar u een groot aantal van de door ons aangelegde vijvers in Epe en omgeving kunt bekijken. Kiest u voor:

vijveraanleg

 • Een visvijver met natuurlijke vormen en een zo natuurlijk mogelijke randafwerking?
 • Of een gemetselde verhoogde strakke vijver, met een hardstenen randafwerking langs een zichtlijn met bijvoorbeeld dakplatanen aan weerszijden?
 • Een zwemvijver geeft u de mogelijkheid heerlijk te zwemmen in uw eigen heldere water, tijdens warme zomerdagen. Hiervoor maken we een plan op maat, met een speciaal op de vijver afgestemd filtersysteem.
 • Voor de Koiliefhebbers is een mooie koivijver natuurlijk geweldig.

 

Vijverpompen en filtersystemen

Ieder filtersysteem wordt vooraf met zorg bedacht in samenwerking met technische specialisten. Zo krijgt u zeker geen spijt. De uiteindelijke keuze voor een pomp t.a.v. het gemiddelde stroomverbruik op jaarbasis, kan u handen vol geld schelen. Tijdens het maken van het tuinontwerp houden we rekening met de plaats van een vijverfilter. Bij een grote vijver plaatsen we een pompsysteem bijvoorbeeld vaak onder een grote staptegel in een put onder de grond, dit is optisch mooier dan in een houten kist in het zicht.

Vijverfolie

Er zijn verschillende soorten vijverfolie, maar Vos Tuinvisie werkt uitsluitend met Ecolan epdm rubberfolie. Rubberfolie heeft een erg lange levensduur en is bijna niet lek te krijgen door de grote rekbaarheid. Het is ook nog eens gemakkelijk te repareren, ongeveer net als een fietsband met lekkage. Vos Tuinvisie is erkend ecolan folie verwerker. Het oude pvc folie heeft als groot nadeel dat het erg UV-gevoelig is, waardoor de bovenste rand al vrij poreus en hard wordt en scheurtjes kunnen ontstaan. Doordat het folie erg stug is, kan het lek slecht gerepareerd worden en zal er alsnog een nieuwe lap folie in de vijver gemaakt moeten worden.

Kosten voor vijveraanleg

 • De kosten voor de vijveraanleg zijn sterk afhankelijk van uw wensen.
 • Het is uiteraard goedkoper om een vijver met natuurlijke vormen aan te leggen, dan een strakke gemetselde verhoogde vijver met een op maat geleverd filtersysteem, verlichting en natuurstenen afdekranden.
 • Wij komen graag vrijblijvend uw wensen bespreken om de kosten voor de aanleg te bepalen.
 • Wat betreft de kwaliteit van de materialen doen wij geen concessies. Er zijn wel alternatieven om de kosten voor de aanleg van uw vijver in de hand te houden.
 • Kijk op onze fotopagina voor reeds aangelegde vijvers in de omgeving van Epe.

 

Waar werkt Vos Tuinvisie?

Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie werkt met name in een groot deel van Gelderland en verzorgt alles op het gebied van Tuinontwerp, Tuinaanleg en Tuinonderhoud. De grootste klantenkring ligt in de buurt van Epe en in Epe zelf.

Verder hebben we een aantal klanten in de volgende plaatsen: Emst, Vaassen, Oene, Veessen, Vorchten, Heerde, Wapenveld, Hattem, Zwolle, Dalfsen, Doornspijk, Nunspeet, Elspeet, Uddel, Vierhouten, Apeldoorn, Beekbergen, Loene, Eerbeek, Beemte Broekland, Wenum,Twello, Wijhe, Olst, Welsum, Terwolde, Teuge, 't Harde, Elburg, Ermelo en Oldebroek

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Uw naam (verplicht)

Uw e-mailadres (verplicht)

Uw telefoonnummer

Uw vraag of wens m.b.t. de tuinOfferte aanvragen?

Uw naam

Telefoon

Vos Tuinvisie

TuinKeur gecertificeerd
Bekijk onze vermelding op de website van TuinKeur

Van Zelmstraat 9a
8162 AV Epe
KVKnr: 51751577

tel:0578-561015
fax:0578-561027

info@vostuinvisie.nl