Title Image
Plunge pool laten aanleggen

Plunge pool laten aanleggen in de tuin

Al diverse klanten hebben door hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie uit Epe een plunge pool laten aanleggen in de tuin. Heeft u wel eens van een plunge pool gehoord? Op warme dagen is niets zo fijn als een verfrissende plons in uw eigen zwembad nemen. Maar wat als u een kleine tuin of een stadstuin heeft? Moet u die droom dan uit uw hoofd zetten? Zeker niet! Een plunge pool is een klein formaat inbouw zwembad en wordt ook wel mini zwembad of plonsbad genoemd. Vos Tuinvisie heeft veel ervaring op het gebied van het ontwerpen en aanleggen van plunge pools. Een aantal van onze klanten in Zwolle, Apeldoorn en Epe hebben al een plunge pool laten aanleggen door Vos Tuinvisie. We vertellen u graag meer over wat er allemaal mogelijk is. Laat u verrassen, dit is veel meer dan u denkt!

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Wat is een plunge pool?

We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt: wat is een plunge pool eigenlijk? Een plunge pool is een inbouw minizwembad om in te plonzen en heerlijk te relaxen. De plunge pool – letterlijk plonsbad – is enorm populair aan het worden, want er zijn steeds meer mensen die een plunge pool laten aanleggen. En dat is niet zo vreemd, want door het kleine formaat past het in bijna elke tuin. Of dit nu een stadstuin is of een weelderige landelijke tuin, het is vrijwel altijd mogelijk om een plunge pool te laten aanleggen. Een plunge zwembad is compact en over het algemeen niet heel erg diep, vaak niet dieper dan 1,25 meter. Door de kleine afmeting zijn de kosten relatief laag, zeker in vergelijking met grotere zwembaden. Het bad is dan wel klein en compact, maar u kunt in uw eigen tuin geweldig genieten van waterpret.

Klein ingebouwd zwembad

Een plunge pool is dus een klein ingebouwd zwembad om lekker in te plonzen en te relaxen. De plunge pool wordt in uw tuin ingebouwd en geïnstalleerd. Door de geringe afmetingen van het mini zwembad heeft het water al snel een aangename temperatuur. Een mini zwembad is echt een aanwinst voor uw tuin. Door een plunge pool te laten aanleggen creëert u een fantastische ontspanningsplek voor uw familie en vrienden. Om een vakantiegevoel te krijgen hoeft u alleen nog maar uw tuin in te stappen!

Plonsvijver

Een bijzonder fraaie variant op de plunge pool is de plonsvijver, ook wel bekend als natuurlijk zwembad. Vos Tuinvisie is dé expert op het gebied van het ontwerpen en aanleggen van plonsvijvers. Vele klanten gingen u al voor en hebben in hun tuin een schitterende plonsvijver laten aanleggen. Wat is nu het verschil tussen een plunge pool en een plonsvijver? Beide zorgen voor urenlang waterpret, maar de plonsvijver heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een traditioneel zwembad.

Voordelen van een plonsvijver

Een van de belangrijkste voordelen van een plonsvijver is dat het een combinatie is van een zwembad en een vijver. Op warme dagen kunt u heerlijk plonzen in uw natuurlijke vijver. Op koudere dagen gaat u wellicht niet het water in, maar heeft u wel een fraaie vijver in de tuin. U kunt dus het hele jaar door genieten van uw plonsvijver, die bovendien ook nog eens weinig ruimte inneemt. Als u besluit een plonsvijver te laten aanleggen hoeft u ook niet bang te zijn dat er veel onderhoud bij komt kijken. Dit valt reuze mee en u kunt altijd een beroep op ons doen om u bij te staan bij het onderhoud van uw plonsvijver.

Ook zo’n mooie zwemvijver in uw tuin? Neem dan vandaag nog contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Geen chloor

Een ander groot voordeel van een natuurlijke zwemvijver is dat er geen chloor toegepast wordt bij het zuiveren van het water. Dit wordt namelijk gedaan door de waterplanten in de plonsvijver. Deze waterplanten hebben een belangrijke functie en worden met zorg gekozen door Daniël Vos en zijn team van experts. De waterplanten zorgen er namelijk voor dat het water op een natuurlijke manier gereinigd wordt. Er wordt ook een UV-lamp in de plonsvijver geplaatst. Het UV-licht doodt bacteriën en algen, waardoor uw zwemwater kraakhelder is. Uw zwemvijver bevat zeer schoon water zonder dat er allerlei chemische middelen aan te pas komen. U kunt bij ons een abonnement afsluiten voor professioneel vijveronderhoud. Door regelmatig het vijverwater te testen houdt u uw vijver in topconditie. Eventuele problemen worden snel geconstateerd en kunnen tijdig worden verholpen. Wilt u weten welk onderhoudsabonnement bij uw tuin past? Informeer naar de mogelijkheden.

Hoe groot is een plunge pool?

Stel u besluit een plunge pool te laten aanleggen door Vos Tuinvisie. Hoe groot is een plunge pool eigenlijk? Vos Tuinvisie is gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van plunge pools en kleine plonsvijvers. Wij staan u bij gedurende het hele proces van ontwerp tot oplevering. Een plunge pool in een tuin aanleggen is maatwerk voor ons. Dat heeft diverse voordelen voor u. U beslist zelf hoe het plonsbad in uw tuin eruit komt te zien.

Zoekt u nog tuin inspiratie? In ons portfolio vindt u allerlei fotoreportages van klanten die door Vos Tuinvisie een zwembad, zwemvijver of plunge pool hebben laten aanleggen. Een leuk aspect van maatwerk is dat het vaak leidt tot schitterende, originele waterpartijen. Zo legden we al eens een zwembad in een kas aan en een zwemvijver met verlichting onder water! Het mooie aan zwemvijvers is dat ze in allerlei vormen en afmetingen gemaakt kunnen worden. Van een grote zwemvijver bij een villa tot een kleine zwemvijver in een stadstuin, het kan allemaal!

Offerte aanvragen
Hoe groot is een plunge pool

Plunge pool op maat gemaakt

De plunge pool wordt op maat gemaakt helemaal volgens uw wensen. Uiteraard kunt u er op rekenen dat onze zwemvijverspecialist u met raad en daad bij zal staan bij het maken van de beste keuze. Hij komt daarom altijd eerst ter plaatse om uw tuin te bekijken en uw wensen door te spreken. Samen bekijken we in alle rust uw tuin en kunt u aan onze specialist doorgeven wat uw wensen zijn.

Zo’n locatiebezoek is echt een must. Het geeft ons een goed beeld van hoe uw tuin eruit ziet en we kunnen goed inschatten hoe we uw wensen het best vorm kunnen geven. Bij een moderne tuin past een heel strak ontwerp en in een bostuin biedt een ronde vorm een fraaie aanblik. We doen meer dan luisteren naar uw wensen, we zetten onze kennis maximaal in door u te voorzien van deskundige adviezen. Onze zwemvijverexpert bekijkt uw tuin met een neutrale blik en kan met voorstellen komen waar u nooit aan gedacht had.

Na het locatiebezoek maken we een vrijblijvende offerte voor een plonsbad waarin we onze adviezen ook meenemen. Samen met u gaan we voor een prachtig ontwerp helemaal passend bij uw tuin. Want als u een plunge pool laat aanleggen dan wilt u ook dat het resultaat helemaal naar wens is! Wilt u een plunge pool laten aanleggen in uw tuin? U kunt eenvoudig een afspraak voor een locatiebezoek maken via onze website.

Wat kost een plunge pool of plonsvijver

Doordat een plunge zwembad aanleggen voor Vos Tuinvisie maatwerk is, kunnen we vooraf niet aangeven wat een plunge pool kost. Het totale kostenplaatje is sterk afhankelijk van wat uw wensen zijn. Wilt u alleen een plunge pool laten aanleggen? Of wilt u er wellicht een prachtig totaalplaatje van maken en uw tuin inrichten met mooie vlonders, sierbestrating of tuinverlichting? Bij Vos Tuinvisie kan het allemaal. Wij creëren voor u graag een fijne, sfeervolle plek waar u lekker kunt ontspannen. Na het locatiebezoek maken we voor u een vrijblijvende offerte. Hierin vermelden we de kosten voor het laten aanleggen van de plunge pool, dat is altijd inclusief montage. Alle besproken optionele extra’s vermelden we overzichtelijk in de offerte.

Offerte aanvragen

De vorm van een plunge pool

Wat de vorm van een plunge pool in uw tuin wordt is afhankelijk van uw wensen en de ligging van uw tuin. Tuinarchitect Daniël Vos vertelt u graag welke vormen er zijn en – niet onbelangrijk – welke het beste past bij uw tuin. Op basis van uw wensen en zijn ervaring komen we ongetwijfeld tot een fraai ontwerp. Doordat wij maatwerk leveren, beslist u zelf hoe uw plunge zwembad eruit komt te zien. Wilt u een vierkante of rechthoekige plunge pool vergelijkbaar met een klassiek zwembad maar dan in het klein? Of zit u er aan te denken om een schitterende ronde plunge pool te laten aanleggen?

Gaat u hart sneller kloppen van een natuurzwembad? U kunt ook een plonsvijver aan laten leggen in allerlei vormen en afmetingen. Voor inspiratie kunt u een blik werpen op de fotogalerij op onze website. Hier vindt u foto’s van eerdere projecten die door Vos Tuinvisie zijn gerealiseerd.

Plonsbad in een kleine tuin

Een plonsbad in een kleine tuin geeft gegarandeerd plezier voor jong en oud! Het mooie aan een plonsbad is dat u ook in een kleine tuin kunt genieten van het plezier dat een zwembad biedt. Voor volwassenen is een plonsbad in de tuin een plek om heerlijk te relaxen en te ontspannen. Hoe fantastisch is het om na een dag hard werken nog even te ontspannen in uw eigen mini-zwembad? Een verkoelend drankje erbij of misschien aansluitend barbecueën….

Voor kinderen betekent een klein zwembad in de tuin vooral lekker spelen en ravotten in het water. Kleine waterratten genieten in het mini zwembad van urenlang speelplezier. Dat is genieten met een hoofdletter G en dat in uw eigen tuin! Woont u op de Veluwe of in de regio Epe en wilt u een plonsbad laten aanleggen? Aarzel dan niet en plan een afspraak in met onze specialist!

Plunge pool verwarmen

Wist u dat het mogelijk is een plunge pool te verwarmen? Zo kunt u het hele jaar door lekker plonzen in uw eigen tuin. Als u besluit door Vos Tuinvisie een plunge pool te laten aanleggen kunt u als optie kiezen voor een plunge pool of plonsvijver met verwarming. Minizwembaden en kleine zwemvijvers zijn door hun afmeting zeer geschikt om te verwarmen. In vergelijking met grote zwembaden bevatten ze minder water en dus zijn plunge pools veel sneller op temperatuur. Wij leveren een energiezuinige pomp die we indien mogelijk laten werken op zonnepanelen.

Ervaren hovenier in Epe

Vos Tuinvisie is gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van zwemvijvers, maar wist u dat we nog veel meer doen? We zijn een ervaren hovenier werkzaam in Epe, Zwolle, Apeldoorn en ver daarbuiten. Zo kunt u bij ons terecht voor tuinontwerp en tuinaanleg en bouwen we tuinhuizen en overkappingen passend bij elke tuin! Ook op het gebied van boomverzorging en tuinonderhoud is Vos Tuinvisie een betrouwbare partner.

De vaste medewerkers van ons tuinbedrijf zijn zeer ervaren en worden regelmatig bijgeschoold. Elke medewerker heeft bovendien een eigen specialisme, denk hierbij aan vijveraanleg of terrasoverkapping. Door onze gecombineerde specialistische kennis kunnen we u optimaal van dienst zijn. We zijn dan ook enorm content met de vele mooie reviews die we van onze klanten hebben gekregen.

Zwemvijver onderhoud: hoe werkt het?

Wanneer onze hoveniers uw zwemvijver naar volle tevredenheid hebben aangelegd, is het in principe de taak aan u om uw zwemvijver optimaal te onderhouden. Uiteraard informeren wij u vooraf over de maatregelen die u hiervoor dient te nemen. Zo raden wij u bijvoorbeeld aan om regelmatig uw vijverwater te laten testen, om te controleren of de balans in uw zwemvijver op orde is. Als deze balans verstoord raakt, kunnen de zuiverende waterplanten in het plantenfilter van uw zwemvijver niet meer optimaal functioneren, met alle gevolgen van dien.

Het is dus een goed idee om uw vijverwater regelmatig te laten testen, zodat u er zeker van bent dat de zuurgraad, karbonaathardheid en waterhardheid van uw vijverwater op peil zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen wij direct ingrijpen om deze balans te herstellen en ergere problemen te voorkomen.

Professioneel zwemvijver-onderhoud door Vos Tuinvisie

Wilt u ook de rest van uw zwemvijver-onderhoud uit handen geven? Wij verzorgen het graag voor u! Zo beschikken wij over een speciale reinigingsmachine met voorfilter om de bodem en wanden van zwemvijvers te reinigen. Daarnaast hebben we een klokpomp waarmee we het lavagedeelte en/of plantengedeelte kunnen spoelen en reinigen.

Compleet onderhoud van uw tuin

Natuurlijk is het ook mogelijk om de rest van uw tuin eenmalig of structureel te onderhouden. Op basis van uw wensen en behoeften maken wij dan een compleet tuinonderhoudsplan op maat voor u. Daarin plannen wij alles wat wij gedurende het jaar voor u onderhouden. Zo kunnen wij niet alleen uw vijverwater regelmatig testen, maar ook uw gras maaien, uw bomen snoeien en uw onkruid wieden. Al onze hoveniers beschikken over ruim voldoende kennis en jarenlange ervaring om uw tuin tiptop in orde te houden.

Daarnaast doen wij ons uiterste best om telkens dezelfde hoveniers in uw tuin te laten werken, zodat u al snel gewend raakt aan een bekend gezicht en u één vast aanspreekpunt heeft voor al uw tuinvragen. Deze hovenier kent bovendien na verloop van tijd elk hoekje van uw tuin op z’n duimpje, waardoor hij u optimaal van dienst kan zijn! Bent u benieuwd naar hoe een onderhoudsplan op maat er voor u uitziet? En welke kosten u kunt verwachten voor uw tuinonderhoud? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Tuinkeur gecertificeerd hoveniersbedrijf

Bovendien zijn we al sinds 2011 een Tuinkeur gecertificeerd hoveniersbedrijf. Om het Tuinkeur Keurmerk te verdienen wordt een bedrijf gecontroleerd op 120 punten. Het keurmerk heeft vijf zekerheden waar een hovenier aan moet voldoen om het keurmerk te mogen voeren. Kiest u voor Vos Tuinvisie dan kiest u voor een professionele, efficiënte en deskundige hovenier.

Het werkgebied van ons hoveniersbedrijf beslaat een groot deel van Gelderland en Overijssel. Woont u in Zwolle, Apeldoorn, Epe of omgeving en wilt u een plunge pool laten aanleggen? Zoekt u een tuinarchitect of een hovenier voor tuinonderhoud op de Veluwe? Of heeft u een andere tuin gerelateerde vraag? Stuur ons een bericht via ons contactformulier!

Offerte aanvragen
Zwembad ombouwen naar zwemvijver Hulshorst Vos Tuinvisie

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op