Title Image
Natuurlijk zwembad laten ontwerpen en aanleggen

Natuurlijk zwembad laten ontwerpen en aanleggen

Een natuurlijk zwembad biedt vele voordelen en is een goed alternatief voor het traditionele zwembad. Het mooie aan een natuurlijk zwembad – ook wel bekend als zwemvijver – is dat het één geheel vormt met de omgeving. Vos Tuinvisie is dé specialist op het gebied van zwemvijvers. Doordat wij het ontwerpen en aanleggen zelf regelen kunnen wij voor u een prachtig natuurlijk zwembad realiseren. Helemaal naar uw wensen en passend bij uw tuin! Zo kunt u het hele jaar rond genieten van een schitterende waterpartij in uw tuin. En het onderhoud? Ook dat kunnen we voor u regelen!

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Wat is een natuurlijk zwembad?

Een natuurlijk zwembad wordt ook wel een natuurlijke zwemvijver genoemd en biedt het beste van beide. Het is een natuurlijk alternatief voor een zwembad: een vijver die zo is ontworpen dat u er ook in kunt zwemmen. Een zwemvijver bestaat uit twee gedeeltes: een zwemgedeelte en een plantengedeelte. Het plantengedeelte ziet er niet alleen mooi uit, het heeft ook een belangrijke functie. De planten werken namelijk als natuurlijk filter voor het zuiveren van het water. Doordat er geen chloor of andere chemische middelen worden gebruikt zijn rode ogen na het zwemmen voorgoed verleden tijd! Een andere groot voordeel is dat u er het hele jaar door plezier aan beleeft.

Natuurzwembad: in elk seizoen een eigen unieke charme

Een zwembad biedt urenlang plezier op mooie zomerdagen, maar wordt in de winter afgedekt. Bij een natuurlijk zwembad werkt dit anders. Bij stralend weer kunt u zwemmen, maar ook op minder mooie dagen kunt u volop van uw zwemvijver genieten. Het natuurzwembad vormt namelijk een mooi, harmonieus geheel met de rest van uw tuin. Daarom heeft het in elk seizoen een eigen unieke charme. Van bloeiende bloemen in het voorjaar tot een sneeuwtafereel in de winter: in elk seizoen is uw zwemvijver een lust voor het oog. Heeft u al een zwembad, maar zou u die graag willen ombouwen tot zwemvijver? Dat kan! Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Een natuurlijk zwembad laten ontwerpen

Woont u in Epe, Apeldoorn en omgeving of vlakbij Zwolle en zou u graag een natuurlijk zwembad in uw tuin willen hebben? De vijverexperts van Vos Tuinvisie staan klaar om u te helpen bij het ontwerpen en realiseren van uw perfecte natuurzwemvijver! Wij hebben alle kennis in huis om u gedurende het hele project bij te staan. Een natuurlijk zwembad aanleggen is geen eenvoudige klus. Daniël Vos is specialist in het ontwerpen van natuurzwembaden en heeft al vele prachtige zwemvijvers opgeleverd. Hij komt graag bij u langs om uw wensen te bespreken en de ligging van uw tuin te bekijken. Iedere tuin vormt een uniek geheel en het is daarom ook belangrijk om een keuze te maken die bij uw tuin past. Bij een moderne tuin past een strakke zwemvijver, maar heeft u een bostuin dan zijn ronde vormen mooier.

Offerte aanvragen
Moderne tuin met zwemvijver

De aankleding van uw natuurlijke zwembad

Hetzelfde geldt voor de aankleding van uw natuurlijke zwembad, maar ook hierin adviseren we u graag. Over de beplanting om uw zwemvijver bijvoorbeeld, of andere elementen zoals sierbestrating, tuinverlichting, een vlonder of zelfs een luxe poolhouse. We staan u ook bij in de keuze voor de planten in de vijver. Die moeten niet alleen mooi zijn, maar vooral ook in staat zijn de zuiverende werking goed te houden. Zoals u ziet komt er nogal wat kijken bij het aanleggen van een natuurlijk zwembad. We kunnen ons voorstellen dat het overweldigend is. Daarom komt onze vijverspecialist graag bij u langs om de situatie te beoordelen.

Bij een natuurlijk zwembad gaat het om het totaalplaatje

Bij het realiseren van een natuurlijk zwembad gaat het om het totaalplaatje, want het is een beeldbepalend element in uw tuin. Een gedegen, professionele aanpak schept duidelijkheid en voorkomt teleurstelling achteraf. Bij het aanleggen en ontwerpen van een natuurlijk zwembad nemen we allerlei aspecten mee. Onze specialist luistert naar uw wensen, maar kijkt ook naar de ligging van de tuin. Verder kijkt hij naar de omgeving zelf en de stand van de zon en wat mogelijk nog meer van belang is in uw situatie. Hij kijkt dus veel verder dan alleen de plaatsing van een natuurlijk zwembad en heeft oog voor de omgeving. Met zijn ervaring en deskundigheid kan hij meedenken en u adviseren over welke stijl het beste bij uw tuin past. Desgewenst kan hij een 3d-ontwerp voor u maken en u laten zien hoe uw zwemvijver eruitziet in alle seizoenen!

Een natuurlijk zwembad laten aanleggen door deskundige hovenier

Hoveniersbedrijf Vos Tuinvisie houdt zich al jaren bezig met het aanleggen van natuurlijke zwembaden en vijvers in Epe en omgeving. Onze deskundige hoveniers hebben ervaring met het aanleggen van allerlei soorten zwemvijvers, al dan niet met zwemvijver verwarming. We zijn gecertificeerd door Tuinkeur, hét keurmerk voor hoveniers op het gebied van betrouwbaarheid, kwaliteit, professionaliteit service en vakbekwaamheid. We beschikken over een uitgebreid, modern machinepark waarmee kundig en efficiënt werk geleverd wordt. Een natuurlijk zwembad aanleggen is maatwerk en vraagt per project een specifieke aanpak. Daarom zullen we u voor we aan de slag gaan informeren over wat er allemaal gaat gebeuren. Heeft u tijdens de zwemvijveraanleg vragen dan kunt u altijd bij een van onze medewerkers terecht. Als u in zee gaat met Vos Tuinvisie kiest u voor vakmanschap. We staan u gedurende het project van begin tot eind bij. Wel zo prettig dat u steeds één aanspreekpunt heeft waar u terecht kunt!

Natuurlijk zwembad onderhouden: de waterkwaliteit goed houden

Regelmatig onderhoud aan uw natuurlijk zwembad is een must. Zo houdt u het water helder en schoon, een vervuilde vijver in de tuin ziet er immers niet uitnodigend uit. En dat niet alleen, de waterplanten blijven in een schone vijver ook in een betere conditie. Hierdoor blijft de zo belangrijke filterende werking van de planten goed. Bij het onderhouden van een natuurlijk zwembad is waterkwaliteit het sleutelwoord. Als de waterhardheid te laag is krijgen algen de kans om te groeien. Bij een goede waterhardheid gedijen de waterplanten beter en nemen ze veel voedingsstoffen uit het water op. Bovendien blijven er hierdoor minder voedingsstoffen over voor de algen.

Het is dus zaak om de waterkwaliteit goed op peil te houden om zo problemen te voorkomen. Dit doet u door regelmatig de kwaliteit van uw vijverwater te testen. Periodiek water testen betekent dat de waterkwaliteit goed gemonitord wordt. Mochten er problemen ontstaan dat worden ze snel geconstateerd en verholpen. Heeft u liever geen omkijken naar de waterkwaliteit van uw zwemvijver? Dan kan hoveniersbedrijf Vos Tuinservice u van dienst zijn bij het monitoren van de waterkwaliteit. U kunt bij ons een onderhoudsabonnement op maat afsluiten. Wij komen regelmatig langs om een watermonster te nemen en zullen dit voor u analyseren. Zo hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

Offerte aanvragen
Moderne strakke zwemvijver

Algemeen onderhoud aan een natuurlijk zwembad

Bij de oplevering zullen wij u informeren over het onderhoud van uw natuurlijke zwembad. Algemeen onderhoud komt bij elk type zwemvijver voor, wat er nog meer bij komt kijken hangt van uw situatie af. Omdat ieder project uniek is zullen wij u persoonlijk uitleggen hoe u uw zwemvijver het beste kunt onderhouden. Regelmatig vijveronderhoud is nodig voor het behoud van een mooi natuurlijk zwembad. In de herfst en de winter kan er relatief veel vervuiling optreden door invallend blad en ander vuil. Het is verstandig het blad en ander vuil regelmatig uit de vijver te halen. Hiermee voorkomt u dat het zich ophoopt en gaat rotten op de bodem. Dit kunnen we beperken door voor u een fijnmazig net over uw natuurlijk zwembad spannen. We adviseren u om in het voorjaar uw vijver een goede onderhoudsbeurt te geven. Het is raadzaam om de bodem en de wanden goed schoon te maken. Om de waterplanten in goede conditie te houden is het belangrijk ze tijdig te snoeien. Als u de planten snoeit op zo’n 10 centimeter boven het wateroppervlak blijven ze hun werk goed doen.

Onderhoud van uw zwemvijver laten doen

Heeft u geen tijd of wilt u om een andere reden het onderhoud van uw zwemvijver laten doen? Ook dan kunt u een beroep doen op de hoveniers van Vos Tuinvisie. Wij hebben professioneel materieel waarmee we uw zwemvijver kunnen reinigen en onderhouden. We hebben de beschikking over een unieke reinigingsmachine om de bodem en de wanden schoon te maken. Het plantengedeelte kunnen we spoelen met een speciale klokpomp. Ook kunnen wij regelmatig uw vijverwater voor u testen en de staat van de folie inspecteren en indien nodig repareren. Regelmatige inspectie zorgt ervoor dat problemen tijdig gesignaleerd en opgelost kunnen worden voordat uw vijver lek raakt. Wij kunnen op verzoek voor u een persoonlijk onderhoudsplan opstellen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Natuurlijk zwembad ontwerpen, aanleggen en onderhouden

Vos Tuinvisie is een veelzijdige specialist op het gebied van het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een natuurlijk zwembad. Van begin tot eind en zelfs daarna staan we voor u klaar om u te adviseren of van dienst te zijn. Wilt u een zwemvijver door ons laten aanleggen? Of wilt u meer weten over het onderhouden van uw zwemvijver? Of ziet u dit niet zitten en heeft u liever dat wij dat voor u doen? Dan biedt een onderhoudsabonnement uitkomst! Neem in alle gevallen contact met ons op!

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op