klanten beoordelen ons met een
   
Title Image
Strakke zwemvijver

Strakke zwemvijver

Het is een waar genot: een zwemvijver in uw eigen tuin. Een pareltje om naar te kijken en een groot plezier om in te zwemmen! Het hele jaar door geniet u van deze prachtige waterpartij die uw tuin werkelijk verrijkt. Een natuurlijke zwemvijver voor in een landelijke tuin of bostuin, een strakke zwemvijver voor in een moderne tuin en zelfs een kleine zwemvijver voor in een wat krappere tuin – zwemvijvers zijn er in allerlei soorten en maten. Zwemvijverspecialist Vos Tuinvisie adviseert u graag over de meest ideale zwemvijver voor de tuin van uw dromen! Direct een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen? Dat kan! Bel of mail ons gerust, dan maken we zo snel mogelijk een afspraak.

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Waarom een zwemvijver?

Wanneer u zich net gaat oriënteren op mogelijkheden om een bron van water in uw tuin aan te leggen, vraagt u zich misschien af waarom u voor een zwemvijver zou kiezen. Er zijn immers talloze opties om van water te genieten in uw eigen tuin. Toch biedt een zwemvijver diverse voordelen waarin geen enkele andere waterpartij voorziet. Een zwemvijver kan immers precies op maat in elke gewenste vorm aangelegd worden en is geschikt voor zowel kleine als grote tuinen. Voor een moderne tuin is een strakke zwemvijver uitermate geschikt, terwijl voor een landelijke tuin een meer natuurlijke zwemvijver een mooiere oplossing is. En exclusieve tuinen vragen vanzelfsprekend om een exclusieve zwemvijver!

Voor elk soort tuin kan een zwemvijver ontworpen en aangelegd worden. Precies zo dat deze perfect past in het geheel en een fantastische aanvulling vormt op uw tuin. 12 maanden per jaar! Dat is immers nog een van de grote voordelen van een zwemvijver: met de juiste vormgeving, beplanting en verlichting geniet u het hele jaar door van een prachtig uitzicht op de natuurlijke zwemvijver of moderne zwemvijver die u aan heeft laten leggen.

En dat zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen! Een zwemvijver reinigt zichzelf namelijk vrijwel volledig, zodat u er nauwelijks omkijken naar heeft. U hoeft geen chemische schoonmaakmiddelen zoals chloor toe te voegen, waardoor het water in uw zwemvijver ook nog eens hartstikke veilig en gezond is!

Zwemvijver of zwembad

Dat is uiteindelijk immers het meest unieke aan een zwemvijver: u kunt er heerlijk in zwemmen! U profiteert van het beste van twee werelden: een vijver én een zwembad. Een zwembad is de meest voor de hand liggende en traditionele oplossing om te kunnen zwemmen in eigen tuin. Ideaal natuurlijk! ’s Zomers neemt u wanneer u maar wilt een verfrissende duik in eigen tuin en nodigt u al uw vrienden of familieleden uit voor een lekkere barbecue aan het water. Zelfs voor de leukste kinderfeestjes hoeft u de deur niet meer uit: die viert u heerlijk in eigen tuin! Geen gedoe met vervoer, tickets en inpakstress. Alleen wat boodschappen doen en u heeft alles in huis voor een spetterend feest!

’s Winters dekt u het zwembad in uw tuin zorgvuldig af en vormt het zwembad, ondanks dat u het niet kunt gebruiken, geen doorn in het oog. Jammer is het natuurlijk wel, dat het er maar verlaten bij ligt. Bij een zwemvijver is dit niet het geval! Een zwemvijver is het hele jaar door een lust voor het oog en biedt tegelijkertijd dezelfde voordelen als een zwembad. Meer dan dat zelfs! Aangezien een zwemvijver zichzelf op natuurlijke wijze reinigt en u dus geen chemische schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken, is het water waarin u zwemt extra veilig en gezond!

Tegelijkertijd staat een zwemvijver minstens net zo mooi in uw tuin als een zwembad. U kunt uw zwemvijver immers precies zo laten aanleggen als u in gedachten heeft. Een strakke zwemvijver met gemetselde wanden en stenen afdekranden om uw moderne tuin te complementeren? Of een natuurlijke zwemvijver met ronde vormen en weelderige beplanting die uw bostuin volledig tot zijn recht laat komen? Wij helpen u graag uw wensen te realiseren! Compleet met sierbestrating, graszoden, een luxe poolhouse of veranda en natuurlijk passende tuinverlichting. Zo geniet u elke dag van het jaar, zowel overdag als ’s avonds, van een sfeervol uitzicht!

Twijfelt u nog tussen een zwemvijver of zwembad in uw tuin? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij komen graag bij u langs om u van een persoonlijk advies te voorzien en stellen met genoegen een gedetailleerde offerte voor u op.

Offerte aanvragen
Moderne tuin met zwemvijver

Werking van een zwemvijver

Om te beslissen of en in welke hoedanigheid u een zwemvijver in uw tuin wenst, is het handig om te weten hoe een zwemvijver werkt. Een zwemvijver bestaat uit twee gedeeltes: een gedeelte om in te zwemmen en een gedeelte dat functioneert als vijver. In dat vijvergedeelte bevinden zich zuiverende waterplanten die vuil uit het water halen. Daarnaast plaatsen wij ook een uv-lamp in dit gedeelte van uw zwemvijver, die bacteriën in het water doodt en algen afbreekt. Het resultaat is schoon vijverwater, dat via een energiezuinige pomp naar het zwemgedeelte van uw zwemvijver wordt gepompt. Daar kunt u zorgeloos zwemmen in kraakhelder water dat op een natuurlijke wijze gereinigd is!

Het water uit het zwemgedeelte stroomt vanzelfsprekend via diezelfde energiezuinige pomp weer naar het vijvergedeelte van uw zwemvijver, waar het wederom gereinigd wordt. Uw zwemvijver bevat dus continu stromend water, dat zeer frequent wordt schoongemaakt. Zonder dat u daar zelf enige moeite voor hoeft te doen!

Alleen een hybride zwemvijver vraagt om één druk op een knop: een knop die het zwemgedeelte en het vijvergedeelte van uw zwemvijver van elkaar scheidt of aan elkaar koppelt. Deze extra optie biedt als voordeel dat u het zwemgedeelte van uw hybride zwemvijver kunt verwarmen door middel van zonne-energie of een warmtepomp, zonder daarmee het natuurlijke plantenfilter in uw zwemvijver te beschadigen. Daardoor kunt u extra vroeg in het seizoen beginnen met zwemmen en daar tot in de late nazomer mee doorgaan!

Hybride zwemvijver

Zwemvijver ontwerpen

Vanzelfsprekend leggen we u de werking van uw zwemvijver ook nog eens uitgebreid uit wanneer we uw zwemvijver gaan ontwerpen. In het ontwerp van uw zwemvijver houden we immers ook rekening met de ligging van de beide gedeeltes van uw zwemvijver en de plaatsing van de energiezuinige pomp. Daarnaast bespreken we uiteraard het model van de door u gewenste zwemvijver: kiest u voor een natuurlijke zwemvijver met ronde of grillige vormen, een strakke zwemvijver met een moderne uitstraling of een compleet andere exclusieve zwemvijver? Onze hoveniers staan overal voor open en denken graag met u mee over de meest ideale oplossing voor uw tuin. Zo kan een kleine strakke zwemvijver al een enorme sfeermaker zijn en zult u versteld staan over de beperkte ruimte die u daarvoor nodig heeft. Twijfelt u of uw tuin wel groot genoeg is voor een zwemvijver? Schroom dan ook niet om ons om vrijblijvend advies te vragen!

Wanneer we uw zwemvijver ontwerpen, doen we dat uiteraard volledig in lijn met de rest van uw tuin. Bij een complete tuinrenovatie bepalen we samen naar welke sfeer u op zoek bent en creëren we precies die stijl die bij u past. Een moderne tuin, een landelijke tuin, een bostuin, een exclusieve tuin, een onderhoudsarme tuin – de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos! Vanzelfsprekend kunt u rekenen op het deskundige advies van onze tuinarchitect, die u haarfijn kan uitleggen welke keuzes het beste aansluiten bij de ligging van uw tuin, de ruimte die u heeft en de voorkeuren die u aangeeft. Dat geldt bijvoorbeeld voor de beplanting, die afhankelijk is van zonlicht en schaduw. Maar ook de keuze voor sierbestrating en/of graszoden komt ter sprake, evenals een sfeervol verlichtingsplan.

Blijft uw huidige tuin intact, maar wilt u alleen uw zwembad ombouwen tot natuurlijke zwemvijver of een deel van uw terras inruilen voor een strakke zwemvijver? Dan zorgen we er bij het ontwerpen van uw zwemvijver natuurlijk voor dat dit ontwerp nauw aansluit bij de rest van uw tuin. We hanteren dezelfde stijl, houden rekening met de locatie van andere belangrijke elementen in uw tuin en zorgen ervoor dat uw zwemvijver moeiteloos opgaat in het geheel van uw tuin.

Zwemvijver aan laten leggen

Op basis van het gedetailleerde tuinontwerp dat onze tuinarchitect aan u voorlegt, ontvangt u van ons een gespecificeerde factuur. Zo ziet u in één overzicht waar u voor betaalt en wat u van ons kunt verwachten. Zodra u akkoord heeft gegeven, kunnen onze hoveniers starten met uw zwemvijveraanleg!

Wij laten u weten wanneer u ons kunt verwachten en houden u gedurende de gehele vijveraanleg op de hoogte van alle vorderingen. Zelf hoeft u nergens naar om te kijken! U mag er vanuit gaan dat onze hoveniers zorgvuldig, professioneel en efficiënt te werk gaan. Als zwemvijverspecialist halen wij immers alleen maar deskundigen in huis, die ruim voldoende kennis en jarenlange ervaring hebben op het gebied van zwemvijveraanleg. Bovendien zijn zij op de hoogte van de nieuwste technieken en gebruiken zij uitsluitend materialen van hoge kwaliteit.

Om u een voorbeeld te geven: vroeger werd pvc-folie gebruikt om de bodem van een strakke zwemvijver mee te bedekken, maar tegenwoordig gebruiken we bij Vos Tuinvisie alleen nog maar epdm-rubberfolie van Ecolan. De oudere pvc-folie was namelijk erg gevoelig voor uv-straling en werd al snel poreus, waardoor scheuren in de folie ontstonden en de vijver ging lekken. Natuurlijk staan wij voor een vijverreparatie zo snel mogelijk bij u op de stoep, maar liever voorkomen wij deze! Vandaar dat wij sinds het merk Ecolan epdm-rubberfolie produceert, niets anders meer gebruiken. Deze folie is een heel stuk minder gevoelig voor uv-straling en bovendien zeer rekbaar, waardoor de kans op scheuren en lekkages minimaal is. Beter voorkomen dan genezen!

Offerte aanvragen

Strakke zwemvijver aanleggen

Al deze informatie kunt u indien gewenst natuurlijk opvragen bij onze hoveniers. Zij praten maar al te graag over hun vak en zullen u voorzien van alle antwoorden die u zoekt! Vanzelfsprekend ontvangt u van hen sowieso alle uitleg die u nodig heeft om uw natuurlijke of strakke zwemvijver zelf te onderhouden. En dat is gelukkig heel eenvoudig!

Een strakke zwemvijver heeft natuurlijk het allerminste onderhoud nodig, omdat deze in de meeste gevallen bestaat uit gemetselde wanden en stenen afdekranden. Een natuurlijke zwemvijver met weelderige beplanting vraagt om iets meer aandacht, maar alsnog heeft u aan een zwemvijver verre van uw handen vol. De continue reiniging vindt immers op natuurlijke wijze plaats, dus is het aan u om vooral een oogje in het zeil te houden. Regelmatig uw vijverwater testen zorgt ervoor dat u snel op de hoogte bent van een eventuele disbalans in uw zwemvijver en door uw vijver zo nu en dan door onze hoveniers schoon te laten maken bent u ervan verzekerd dat het natuurlijke plantenfilter in uw zwemvijver optimaal zijn werk kan doen.

Wilt u alvast meer weten over de werking van een zwemvijver en onze mogelijkheden voor tuinonderhoud of wilt u direct een offerte aanvragen om een natuurlijke of strakke zwemvijver te laten aanleggen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op