Title Image

Moderne zwemvijver

Moderne zwemvijver

Bent u op zoek naar een echte eyecatcher in uw moderne tuin? Of is uw oude tuin toe aan een complete tuinrenovatie? Een moderne zwemvijver is een geweldige aanwinst voor elke waterliefhebber met een bijzondere tuin! Een zwembad, een lust voor het oog, een warm welkom voor flora en fauna – een zwemvijver biedt talloze mogelijkheden. Bent u benieuwd hoe een moderne zwemvijver uw tuin kan verrijken? Neem dan contact op met Vos Tuinvisie voor een vrijblijvend advies!

Geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Neem contact met ons op en vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan, zodat wij samen met u kunnen kijken naar alle mogelijkheden.

Contact opnemen

Zwemvijver ontwerpen

Een zwemvijver past in vrijwel elke tuin – klein of groot, modern of landelijk. De vraag is alleen: waar en in welke vorm? Wanneer wij uw zwemvijver ontwerpen houden we vanzelfsprekend rekening met al uw wensen en behoeften én de mogelijkheden die uw tuin biedt. Zo stemmen we de omvang van uw toekomstige zwemvijver vanzelfsprekend af op de grootte van uw tuin: een grote tuin vraagt om een ruime zwemvijver, terwijl een kleine zwemvijver een prima oplossing kan zijn voor een wat krappere tuin.

Daarnaast houden we natuurlijk rekening met de ligging van uw tuin en eventuele bestaande beplanting die behouden blijft. U wilt vast graag zwemmen met een zonnetje op uw gezicht, maar wat verkoelende schaduw is ongetwijfeld ook welkom. Bovendien is het voor de beplanting die we in en om uw zwemvijver aanbrengen van groot belang om te weten hoe zon- en schaduwrijk de voor uw zwemvijver gekozen locatie is.

Deze locatie is idealiter gelegen op een niet al te centrale plek in uw tuin, waarop u vanaf uw huis of terras een mooi uitzicht heeft. Zo neemt uw zwemvijver niet uw volledige tuin over, maar kunt u wel elke dag weer genieten van de prachtige waterpartij die uw tuin rijk is. Twijfelt u of een zwemvijver wel past in uw huidige tuin? Bel of mail ons gerust om uw vragen te bespreken!

Moderne tuin met zwemvijver

Wanneer u er eenmaal van overtuigd bent dat u absoluut een zwemvijver in uw tuin wilt, gaan we verder met het ontwerpen van uw zwemvijver. Gaat uw tuin volledig op de schop? Dan maakt onze tuinarchitect graag een volledig nieuw tuinontwerp voor u! Vanzelfsprekend is dit de meest ideale situatie om een zwemvijver aan te laten leggen, omdat u nu voor elk element dat u in uw tuin wenst de meest optimale locatie kunt kiezen. Met behulp van onze deskundige hoveniers uiteraard!

Zij adviseren u graag over een tuinontwerp dat één geheel vormt. Een moderne tuin vraagt immers om een moderne zwemvijver, met gemetselde wanden en stenen afdekranden bijvoorbeeld. Een landelijke tuin daarentegen vraagt om een meer natuurlijke zwemvijver, met grillige vormen en weelderige beplanting. Compleet andere zwemvijvers, die beiden een heel ander effect teweegbrengen. Eén ding hebben ze echter gemeen: ze zijn perfect om het hele jaar door van te genieten!

Offerte aanvragen
Moderne tuin met zwemvijver

Werking van een zwemvijver

Dat is immers het grote voordeel van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad: een zwembad kunt u alleen in de zomer en met een beetje geluk een deel van de lente en herfst benutten, terwijl een zwemvijver het hele jaar door een pareltje is om naar te kijken. Wanneer u toch liever kiest voor een zwembad, doen onze specialisten er natuurlijk ook alles aan om deze buiten het zwemseizoen geen doorn in het oog te laten zijn. Wilt u echter 12 maanden per jaar genieten van een prachtige waterpartij én bij goed weer een verfrissende duik kunnen nemen in uw eigen tuin? Dan biedt een zwemvijver uitkomst!

Een zwemvijver is immers een zwembad en een vijver ineen en biedt u het beste van beide werelden. Meer dan dat zelfs! U geniet van het prachtige aangezicht van een vijver én u heeft een eigen zwembad in uw tuin. Een zwembad dat u niet hoeft te reinigen met chloor of andere chemische schoonmaakmiddelen, maar dat zichzelf op natuurlijke wijze schoonmaakt. Extra gezond, veilig en milieuvriendelijk!

Dat werkt zo. Een zwemvijver bestaat uit twee gedeeltes: een zwemgedeelte en een vijvergedeelte. Het vijvergedeelte bevat diverse waterplanten die vuil uit het water filteren en een uv-lamp die bacteriën doodt en algen afbreekt. Het resultaat is kraakhelder en schoon vijverwater, dat middels een energiezuinige pomp naar het zwemgedeelte van uw zwemvijver stroomt. Daar kunt u wanneer u maar wilt een verfrissende duik nemen, omdat het water waarin u zwemt continu in beweging blijft. Vanuit het zwemgedeelte wordt het water immers weer afgepompt naar het vijvergedeelte, waar het wederom door het natuurlijke plantenfilter en de uv-lamp wordt gereinigd. Een natuurlijk en continu doorlopend reinigingsproces, dat zorgt voor een veilige zwemomgeving voor uzelf én voor een gezond klimaat voor de flora en fauna in het vijvergedeelte van uw zwemvijver.

Hybride zwemvijver

Hybride zwemvijver

Wilt u zo lang mogelijk van het zwemgedeelte in uw zwemvijver genieten en profiteren van de luxe van een zwembad in eigen tuin, dan biedt een hybride zwemvijver u nog meer luxe. Deze zwemvijver is met één druk op de knop te veranderen van vijver naar zwembad en andersom. U kunt op deze manier eenvoudig de beide gedeeltes van uw zwemvijver van elkaar loskoppelen en weer op elkaar laten aansluiten. Het grote voordeel van deze techniek is dat u het water in het zwemgedeelte van uw hybride zwemvijver kunt verwarmen door middel van zonne-energie of een warmtepomp, zodat u al vroeg in de lente kunt zwemmen in uw zwemvijver en daar tot in de herfst mee door kunt gaan. Door de twee gedeeltes van uw hybride zwemvijver te scheiden voorkomt u dat het plantenfilter te sterk opwarmt en er extra algengroei optreedt.

Wanneer u het zwemseizoen eenmaal tot gesloten verklaart, verbindt u het zwemgedeelte van uw hybride zwemvijver met het vijvergedeelte en werkt het natuurlijke plantenfilter weer op volle kracht. Zo wordt uw zwemvijver ook buiten het seizoen continu gereinigd en behoudt u een gezond waterklimaat. U hoeft uw handen zelden uit de mouwen te steken om uw zwemvijver te onderhouden en kunt het hele jaar door zorgeloos genieten!

Onderhoud zwemvijver

Vanzelfsprekend leggen wij u uitvoerig uit hoe het onderhoud van uw zwemvijver er dan wel uitziet. Zo is het belangrijk om regelmatig het vijverwater te testen en ontkomt u niet aan een enkele schoonmaakbeurt. Ook is het belangrijk om goed te controleren of u nergens scheuren of andere beschadigingen ziet, die op termijn kunnen uitmonden in grotere problemen en noodzakelijke vijverreparaties. Specifieke tips en adviezen geven wij u graag op basis van het ontwerp van uw eigen zwemvijver. Een moderne zwemvijver met stenen afdekranden vraagt immers om ander onderhoud dan een natuurlijke zwemvijver vol beplanting. En uiteraard stemmen wij onze adviezen af op uw keuze voor een al dan niet hybride zwemvijver.

Maakt u zich geen zorgen: het onderhoud van een zwemvijver die professioneel is aangelegd door onze hoveniers is niet heel ingewikkeld. Maar natuurlijk nemen wij indien gewenst ook deze verantwoordelijkheden graag van uw over. U kunt niet alleen voor het ontwerp en de aanleg van uw zwemvijver bij ons terecht, maar ook voor vijveronderhoud. Neemt u gerust contact met ons op wanneer u alvast de mogelijkheden wilt bespreken!

Zwemvijver aanleggen

Het juiste vijveronderhoud begint echter bij de correcte zwemvijveraanleg. Een zwemvijver kunt u het beste aan laten leggen door een zwemvijverspecialist, zoals Vos Tuinvisie. Onze hoveniers hebben alle kennis in huis over de verschillende soorten zwemvijvers die er bestaan en beschikken over ruime ervaring met het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van deze vijvers. Wij zorgen ervoor dat al onze professionals op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en maken alleen gebruik van hoogwaardige materialen.

Zo werken wij tegenwoordig bijvoorbeeld uitsluitend met epdm-rubberfolie van het merk Ecolan. Met deze folie bekleden wij de bodem van uw zwemvijver. Voorheen werd hiervoor pvc-folie gebruikt, maar dit is erg gevoelig voor uv-straling. Het gevolg was dat de folie al snel poreus werd, waardoor scheuren ontstonden die uiteindelijk leidden tot lekkages en onvermijdelijke vijverreparaties. De epdm-rubberfolie van Ecolan is veel minder gevoelig voor uv-straling en bovendien zeer rekbaar, waardoor de kans op scheurvorming en daaruit voortvloeiende lekkage minimaal is. Bovendien kan deze rubberfolie ook nog eens in elke vorm precies op maat gelast worden, zodat onze hoveniers dit niet zelf meer hoeven te doen. Ideaal voor zowel u als onze professionals!

U hoeft zich tijdens de vijveraanleg dan ook nergens zorgen om te maken. Onze hoveniers gaan efficiënt en zorgvuldig te werk. Vooraf bespreken we uiteraard met u wat u precies kunt verwachten en ook tijdens het aanleggen van uw zwemvijver kunt u natuurlijk altijd met vragen bij ons terecht. De hoveniers die bij u aan de slag gaan zullen u echter ook tijdens het gehele proces op de hoogte houden van alle vorderingen. In een mum van tijd geniet u van die lang gekoesterde zwemvijver in uw tuin! Kunt u nu al niet wachten? Bel of mail ons dan snel!

Moderne strakke zwemvijver

Uiteraard kan het ook zo zijn dat uw tuin al voorzien is van een zwembad, maar u op zoek bent naar meer. U wilt profiteren van de voordelen van een zwemvijver, zodat uw tuin het hele jaar door een pareltje vormt om van te genieten. In dat geval kunnen we simpelweg uw zwembad ombouwen tot zwemvijver!

Beschikt u over een moderne tuin met een strak zwembad? Dan past een moderne strakke zwemvijver waarschijnlijk het beste in dit beeld. Vanzelfsprekend maken we ook voor u een gedetailleerd tuinontwerp, zodat u in één oogopslag kunt zien hoe uw tuin er met een moderne zwemvijver uit komt te zien. We bespreken aspecten zoals afdekranden, beplanting en tuinverlichting, zodat uw zwemvijver na aanleg direct compleet is en volledig wordt opgenomen in het geheel van de rest van uw tuin.

Offerte aanvragen
Moderne strakke zwemvijver

Natuurlijke zwemvijver

Heeft u een landelijke tuin met daarin een strak zwembad, maar bent u op zoek naar meer sfeer in uw tuin? Dan is het waarschijnlijk een fantastisch idee om uw zwembad om te bouwen tot natuurlijke zwemvijver. In het ontwerp dat wij van dit natuurzwembad voor u maken houden we uiteraard rekening met de uitstraling van de rest van uw tuin. Zo kan het een enorm verschil maken wanneer wij uw natuurlijke zwemvijver voorzien van een grillige vorm en voluptueuze beplanting, net zoals u dat in de natuur tegenkomt. Van het strakke zwembad dat voorheen in uw tuin pronkte is na deze tuinrenovatie niets meer over, zonder dat u daarvoor hoeft in te leveren op zwemgemak!

Een natuurlijke zwemvijver biedt u immers de voordelen van een zwembad én een vijver en gaat volledig op in het geheel van uw landelijke tuin. Hetzelfde geldt voor een bostuin, exclusieve tuin of onderhoudsarme tuin: zwemvijvers zijn er in allerlei soorten en maten en als zwemvijverspecialist kunnen wij u uitstekend adviseren over de voor u meest geschikte zwemvijver. Die we uiteraard speciaal voor u op maat ontwerpen, aanleggen en indien gewenst onderhouden!

Zwemvijverspecialist

Natuurlijk informeren wij u als zwemvijverspecialist ook graag over aanvullende mogelijkheden. Zo maken wij uw zwemervaring graag helemaal compleet met bijvoorbeeld een luxe poolhouse of romantische veranda. Ook maken we graag een verlichtingsplan voor uw volledige tuin, zodat deze ’s avonds en op donkere dagen een sfeervol geheel vormt. Graszoden rondom uw zwemvijver kunnen heerlijk zijn om op te zonnen of te ravotten en geven uw tuin direct een natuurlijke uitstraling. Sierbestrating is echter ook ideaal en natuurlijk lekker onderhoudsarm!

Tuinonderhoud

Hoewel u dat tuinonderhoud natuurlijk ook prima aan onze hoveniers over kunt laten. Zij ontzorgen u graag volledig! U kunt ons eenmalig of zo nu en dan inschakelen om bijvoorbeeld uw moderne zwemvijver schoon te maken of enkele bomen in uw tuin te snoeien, maar ook een onderhoudsabonnement behoort tot de mogelijkheden. Kiest u voor een onderhoudscontract voor uw tuin in de regio Epe, Apeldoorn of Zwolle, dan spreken we precies af wanneer onze hoveniers welke werkzaamheden voor u komen uitvoeren. Van wekelijks grasmaaien tot seizoensgebonden snoeibeurten en de jaarlijkse ronde om uw tuin winterklaar te maken: onze hoveniers nemen alle taken die u uit handen wilt geven van uw over.

Idealiter sturen wij zo vaak mogelijk dezelfde hoveniers naar u toe: dat biedt zowel voor hen als voor u diverse voordelen. U ziet elke keer weer een vertrouwd gezicht en heeft een vast aanspreekpunt voor al uw vragen. Onze hoveniers kennen uw tuin na verloop van tijd bovendien op hun duimpje, waardoor ze precies weten hoe ze te werk kunnen gaan en hun taken nog efficiënter uit kunnen voeren.

Op deze manier denken wij met u mee over al uw tuinvragen. Wilt u direct een offerte ontvangen of een geheel vrijblijvend adviesgesprek aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem vandaag contact op met Vos Tuinvisie uit Epe

Neem contact op